2016. március 14., hétfő

Sonkakrémes spenótrolád

Elsősorban a tavasz, másodsorban a húsvét jegyében készült... Nagyon finom, nagyon mutatós, igazi étvágygerjesztő falatok.


Sonkakrémes spenótrolád

Hozzávalók 1 rúdhoz a tésztához: 30 dkg spenót, 4 tojás, ½ mokkáskanál só, 1 csapott teáskanál sütőpor, 1 evőkanál ecet, 5-6 evőkanál liszt, 4-5 cikk fokhagyma; a töltelékhez: 25 dkg sonka, 3 púpozott evőkanál liszt, 4 dl tej, 1 kicsike hagyma, 3-4 evőkanál tejszín, só, bors, ½ teáskanál csípős pirospaprika.


Elkészítése: A spenótot váltott vízben megmossuk, majd lobogó vízbe dobjuk, és kb. 5 percig főzzük. Leszűrjük, hagyjuk kihűlni, majd jó alaposan kinyomkodjuk és leturmixoljuk. A tojásfehérjét kemény habbá verjük a sóval, majd beleforgatjuk a tojássárgáját, az ecettel leoltott sütőport, a spenótpürét, a zúzott fokhagymát meg a lisztet, és óvatosan simára keverjük. Sütőpapírral bélelt kb. 25x35 cm-es tepsibe öntjük, elsimítjuk, és 180 fokos sütőben 10-12 perc alatt megsütjük. Papírostól feltekerjük, úgy hagyjuk kihűlni. A lisztből és a tejből sűrű pépet főzünk, hagyjuk kihűlni. A sonkát késes aprítóban krémesre aprítjuk a hagymával együtt, majd hozzáadjuk a kihűlt péphez, és elkavarjuk. Szükség szerint kevés tejszínnel lazítjuk (ne hígítsuk el), illetve sóval, borssal és csípős pirospaprikával ízesítjük. A tésztalapot kivesszük a papírból, rásimítjuk a krémet, felgöngyöljük, majd fóliába tekerve néhány órára hűtőbe tesszük. Végül kisujjnyi vastag szeletekre vágjuk, és zöldségek kíséretében kínáljuk. Svédasztalon is kitűnő. 

KT - 2016/3


1 megjegyzés:

teller-cake írta...

Ó, de szép, szuper ötlet! :-)

Related Posts with Thumbnails

2016. március 14., hétfő

Sonkakrémes spenótrolád

Elsősorban a tavasz, másodsorban a húsvét jegyében készült... Nagyon finom, nagyon mutatós, igazi étvágygerjesztő falatok.


Sonkakrémes spenótrolád

Hozzávalók 1 rúdhoz a tésztához: 30 dkg spenót, 4 tojás, ½ mokkáskanál só, 1 csapott teáskanál sütőpor, 1 evőkanál ecet, 5-6 evőkanál liszt, 4-5 cikk fokhagyma; a töltelékhez: 25 dkg sonka, 3 púpozott evőkanál liszt, 4 dl tej, 1 kicsike hagyma, 3-4 evőkanál tejszín, só, bors, ½ teáskanál csípős pirospaprika.


Elkészítése: A spenótot váltott vízben megmossuk, majd lobogó vízbe dobjuk, és kb. 5 percig főzzük. Leszűrjük, hagyjuk kihűlni, majd jó alaposan kinyomkodjuk és leturmixoljuk. A tojásfehérjét kemény habbá verjük a sóval, majd beleforgatjuk a tojássárgáját, az ecettel leoltott sütőport, a spenótpürét, a zúzott fokhagymát meg a lisztet, és óvatosan simára keverjük. Sütőpapírral bélelt kb. 25x35 cm-es tepsibe öntjük, elsimítjuk, és 180 fokos sütőben 10-12 perc alatt megsütjük. Papírostól feltekerjük, úgy hagyjuk kihűlni. A lisztből és a tejből sűrű pépet főzünk, hagyjuk kihűlni. A sonkát késes aprítóban krémesre aprítjuk a hagymával együtt, majd hozzáadjuk a kihűlt péphez, és elkavarjuk. Szükség szerint kevés tejszínnel lazítjuk (ne hígítsuk el), illetve sóval, borssal és csípős pirospaprikával ízesítjük. A tésztalapot kivesszük a papírból, rásimítjuk a krémet, felgöngyöljük, majd fóliába tekerve néhány órára hűtőbe tesszük. Végül kisujjnyi vastag szeletekre vágjuk, és zöldségek kíséretében kínáljuk. Svédasztalon is kitűnő. 

KT - 2016/3


1 megjegyzés:

teller-cake írta...

Ó, de szép, szuper ötlet! :-)