2016. március 13., vasárnap

Olajbogyós-krémes, rántott hústekercs

Elővettem egy adag hústbécsi szeletnek, de olyan hatalmas, gyönyörű szeletek lettek belőle, hogy egyszerűen sajnáltam csak úgy kirántani őket. A töltelék pedig abból született, amit éppen találtam a hűtőben-kamrában. A végeredmény pedig.... hmmm... magától beszélt. :)


Olajbogyós-krémes, rántott hústekercs

Hozzávalók 4 személyre: 80 dkg - 1 kg növendék- vagy borjúhús, só, bors, pirospaprika, fokhagymapor, 2-3 csipetnyi őrölt kömény; a töltelékhez: 1 tojás, 15 dkg mascarpone (tehéntúró is jó), 2 marék mag nélküli zöld olajbogyó, 1/2-1 piros kápia paprika, 1 lila hagyma, só, bors, 2-3 evőkanál zsemlemorzsa; a panírozáshoz-sütéshez: liszt, 3-4 tojás, só, bors, zsemlemorzsa, bő olaj.

Elkészítése: A hússzeleteket jól kiklopfoljuk, majd megszórjuk a felsorolt fűszerek keverékével. A töltelékhez az olajbogyót kissé összeaprítjuk, amjd hozzáadjuk a finomra vágott hagymát és a kis kockákra vágott paprikát. Simára keverjük a mascarponéval meg a nyers tojással, sóval és borssal ízesítjük, majd 2-3 evőkanálnyi zsemlemorzsával "összefogjuk". A hússzeletekre egy-egy evőkanálnyi krémet kenünk, szorosan föltekerjük, majd lisztbe, ízesített felvert tojásba, illetve zsemlemorzsába forgatjuk, és forró bő olajban, de kis lángon szép aranybarnára sütjük. Rézsútosan szeletelve kínáljuk bármilyen köret és/vagy saláta kíséretében.

KAL - 2017.

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts with Thumbnails

2016. március 13., vasárnap

Olajbogyós-krémes, rántott hústekercs

Elővettem egy adag hústbécsi szeletnek, de olyan hatalmas, gyönyörű szeletek lettek belőle, hogy egyszerűen sajnáltam csak úgy kirántani őket. A töltelék pedig abból született, amit éppen találtam a hűtőben-kamrában. A végeredmény pedig.... hmmm... magától beszélt. :)


Olajbogyós-krémes, rántott hústekercs

Hozzávalók 4 személyre: 80 dkg - 1 kg növendék- vagy borjúhús, só, bors, pirospaprika, fokhagymapor, 2-3 csipetnyi őrölt kömény; a töltelékhez: 1 tojás, 15 dkg mascarpone (tehéntúró is jó), 2 marék mag nélküli zöld olajbogyó, 1/2-1 piros kápia paprika, 1 lila hagyma, só, bors, 2-3 evőkanál zsemlemorzsa; a panírozáshoz-sütéshez: liszt, 3-4 tojás, só, bors, zsemlemorzsa, bő olaj.

Elkészítése: A hússzeleteket jól kiklopfoljuk, majd megszórjuk a felsorolt fűszerek keverékével. A töltelékhez az olajbogyót kissé összeaprítjuk, amjd hozzáadjuk a finomra vágott hagymát és a kis kockákra vágott paprikát. Simára keverjük a mascarponéval meg a nyers tojással, sóval és borssal ízesítjük, majd 2-3 evőkanálnyi zsemlemorzsával "összefogjuk". A hússzeletekre egy-egy evőkanálnyi krémet kenünk, szorosan föltekerjük, majd lisztbe, ízesített felvert tojásba, illetve zsemlemorzsába forgatjuk, és forró bő olajban, de kis lángon szép aranybarnára sütjük. Rézsútosan szeletelve kínáljuk bármilyen köret és/vagy saláta kíséretében.

KAL - 2017.

Nincsenek megjegyzések: