2016. március 10., csütörtök

Mókás tojásállatkák - nyuszi, egér és csibe

Feltartóztathatatlanul közeleg a húsvét. Jobb, ha elébe megyünk, és máris gyűjteni kezdjük az ötleteket..... :)


Egér, csibe és nyuszika, azaz töltött tojás háromféle ízben

Hozzávalók 4-5 személyre: - a kolbászos ízűhöz: 8 dkg házi füstölt kolbász, 1 teáskanál darált sós paprika, ½ teáskanál csípős pirospaprika, 1-2 evőkanál tejföl; a sonkás-tormáshoz: 10 dkg sonka, 1-2 evőkanál ecetes torma, 1-2 evőkanál tejföl, só, bors; a sajtos-tárkonyoshoz: 10 dkg reszelt sajt, 1-2 evőkanál tejföl, 1 nagy csipet ecetes tárkony aprítva, 1 evőkanál aprított petrezselyemzöld, só, bors; továbbá: 9 tojás, zöldségek: sárgarépa, piros paprika, uborka, szemes bors vagy borókabogyó, néhány szegfűszeg, petrezselyemzöld levélnyele vagy metélőhagyma, salátalevelek.

Elkészítése: A tojásokat kb. 8 perc alatt keményre főzzük, majd azonnal hideg vizet engedünk rá, és kihűtjük. Mindegyiket meghámozzuk, majd kettévágjuk: 3-at keresztben, 6-at pedig hosszában. 3-3-nak a sárgáját a különféle töltelékekhez adjuk. A töltelékek hozzávalóit külön-külön a 3-3 tojássárgájával összeturmixoljuk, ízlés szerint sózzuk-borsozzuk, illetve a tejfölt is aszerint adagoljuk, hogy mennyire krémesre szeretnénk. A tojásfehérjéket tetszés szerint megtöltjük a krémekkel (ha valami marad, azt kenyérre is kenhetjük), kidíszítjük állatkáknak, majd salátalevelekkel bélelt tálra helyezzük. Az egérkékhez vékonyra szeletelt sárgarépára, szegfűszegre, piros paprikára, illetve petrezselyemszárakra van szükségünk. A nyuszikat uborkával, paprikával és sárgarépával díszítjük, a szemüket valamilyen bogyóból rakjuk ki. A csibéket a legegyszerűbb kivitelezni: kis háromszögre vágott paprikadarabra és petrezselyem levélnyélre van szükségünk. A szemeket szintén valamilyen bogyóból oldjuk meg. A képen látható módon vagy fantáziánk szerint dolgozunk.

KT - 2016/3




1 megjegyzés:

Katalin írta...

Nagyon aranyosak :-)

Related Posts with Thumbnails

2016. március 10., csütörtök

Mókás tojásállatkák - nyuszi, egér és csibe

Feltartóztathatatlanul közeleg a húsvét. Jobb, ha elébe megyünk, és máris gyűjteni kezdjük az ötleteket..... :)


Egér, csibe és nyuszika, azaz töltött tojás háromféle ízben

Hozzávalók 4-5 személyre: - a kolbászos ízűhöz: 8 dkg házi füstölt kolbász, 1 teáskanál darált sós paprika, ½ teáskanál csípős pirospaprika, 1-2 evőkanál tejföl; a sonkás-tormáshoz: 10 dkg sonka, 1-2 evőkanál ecetes torma, 1-2 evőkanál tejföl, só, bors; a sajtos-tárkonyoshoz: 10 dkg reszelt sajt, 1-2 evőkanál tejföl, 1 nagy csipet ecetes tárkony aprítva, 1 evőkanál aprított petrezselyemzöld, só, bors; továbbá: 9 tojás, zöldségek: sárgarépa, piros paprika, uborka, szemes bors vagy borókabogyó, néhány szegfűszeg, petrezselyemzöld levélnyele vagy metélőhagyma, salátalevelek.

Elkészítése: A tojásokat kb. 8 perc alatt keményre főzzük, majd azonnal hideg vizet engedünk rá, és kihűtjük. Mindegyiket meghámozzuk, majd kettévágjuk: 3-at keresztben, 6-at pedig hosszában. 3-3-nak a sárgáját a különféle töltelékekhez adjuk. A töltelékek hozzávalóit külön-külön a 3-3 tojássárgájával összeturmixoljuk, ízlés szerint sózzuk-borsozzuk, illetve a tejfölt is aszerint adagoljuk, hogy mennyire krémesre szeretnénk. A tojásfehérjéket tetszés szerint megtöltjük a krémekkel (ha valami marad, azt kenyérre is kenhetjük), kidíszítjük állatkáknak, majd salátalevelekkel bélelt tálra helyezzük. Az egérkékhez vékonyra szeletelt sárgarépára, szegfűszegre, piros paprikára, illetve petrezselyemszárakra van szükségünk. A nyuszikat uborkával, paprikával és sárgarépával díszítjük, a szemüket valamilyen bogyóból rakjuk ki. A csibéket a legegyszerűbb kivitelezni: kis háromszögre vágott paprikadarabra és petrezselyem levélnyélre van szükségünk. A szemeket szintén valamilyen bogyóból oldjuk meg. A képen látható módon vagy fantáziánk szerint dolgozunk.

KT - 2016/3




1 megjegyzés:

Katalin írta...

Nagyon aranyosak :-)