Ideális partifalatka születésnapra, szilveszterre vagy bármilyen más alkalomra, de nem elvetendő sem reggelire-vacsorára, sem pedig tízóraira-uzsonnára. Szóval, igazi Jolly Joker! :)
Lazacos
palacsintafalatok
Hozzávalók a
palacsintához: 20 dkg liszt, 1 késhegynyi só, 1 mokkáskanál sütőpor, 2 tojás, 3
dl tej, 6 dl víz, kevés olaj;
a krémhez: 50 dkg
tehéntúró, 1-2 evőkanál tejföl vagy mascarpone, 30 dkg párolt lazachús (nem
füstölt), 1 szál újhagyma, 1 teáskanál pirospaprika, só, bors;
továbbá: uborka,
koktélparadicsom, olajbogyó vagy tetszés szerinti más zöldségek.
Elkészítése: A palacsinta hozzávalóit simára dolgozzuk, és
olajozott serpenyőben nem túl vékony palacsintákat sütünk belőle. A krémhez a
túrót villával összetörjük, a tejföllel vagy mascaponéval lazítjuk, majd
belekeverjük a pirospaprikát és a finomra aprított hagymát. Ízlés szerint
fűszerezzük, majd legvégül lazán beleforgatjuk a darabokra tépkedett lazachúst.
A palacsintákat megkenjük a lazacos krémmel, feltekerjük, majd hűtőbe tesszük
néhány órára, hogy jól megdermedjenek. Tálalás előtt jó vastag szeletekre
vágjuk, és zöldségkarikákkal, olajbogyóval felváltva pici nyársakra húzzuk.
Megjegyzés: Ez a
finomság kitűnő svédasztalra, mert egyszerűen elkészíthető, kiadós, és nem
utolsó sorban látványos. Készíthetjük úgy is, hogy a pirospaprikát a palacsinta
masszájába keverjük bele, a túrós krémet pedig fehéren hagyjuk.
PAL - 2017
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése