Egy kicsit megszaporítottam az egyszerú zöldborsófőzeléket. :)
Zöldborsófőzelék
kukoricával és csirkezúzával
Hozzávalók 4
személyre: 60 dkg csirkezúza, 3 hagyma, 50 dkg friss vagy fagyasztott
zöldborsó, 1 kukoricakonzerv, 2 evőkanál liszt, 1 teáskanál pirospaprika, tej,
tejföl, só, bors, olaj.
Elkészítése: A hagymát
megtisztítjuk, félbe, majd csíkokra vágjuk. A csirkezúzát alaposan átnézzük,
belsejét jól megkapargatva több vízben átmossuk. A hagymát megdinszteljük kevés
olajon, rászórjuk a pirospaprikát, rádobjuk a zúzát, majd felöntjük vízzel,
megsózzuk, és puhára főzzük. Legjobb és leggyorsabb, ha kuktában végezzük ezt.
Amikor már puha, hozzáadjuk a zöldborsót, és addig főzzük (néhány perc), amíg
ez is megpuhul. Hozzáadjuk a kukoricát, összerotyogtatjuk, majd besűrítjük a
kevés tejjel elkevert liszttel. Belekeverünk 3-4 evőkanál tejfölt is, illetve,
ha szükséges, további tejjel vagy vízzel hígítjuk, és jól kiforraljuk. Ízlés
szerint utánaízesítünk, és tálaljuk is.
KAL - 2018.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése