Ez az abszolút alap-alap palacsinta. Mindenki egy kicsit másképp csinálja, nekem leginkább ez a tejes-vizes változat vált be. És bár akárcsupán 1 tojással is működne, sokkal jobb állagú lesz az, amiben több tojás van. Amikor készítettem (ez még a nyáron volt :) ) csak apró méretű tojásaim voltak, úgyhogy nagyobbacska tojásokból 2 is elég. Az elkészült palacsintákat természetesen bármivel meg lehet tölteni, a lekvár csak az egyik opció.
Hagyományos
lekváros palacsinta
Hozzávalók kb. 20
darabhoz: 30 dkg liszt, 3 kicsi tojás, 2 csipet só, 3 evőkanál olaj, 2,5 dl
tej, 4 dl(+2-3 dl) dl víz;
továbbá: lekvár,
fahéj, porcukor.
Elkészítése: A
lisztet simára keverjük a tojással, a sóval meg a kicsinként adagolt tejjel,
majd hozzáadunk 2 evőkanál olajat, és belekeverjük a 4 dl vizet. Sütés közben, ha a tészta vastagodik, még keverünk hozzá kicsinként 2-3 dl vizet, ahogy a szükség kívánja. Olajjal
vékonyan megkent serpenyőben kb. 20 hígpalacsintát sütünk belőle. A bármilyen
lekvárt elkeverjük kevés fahéjjal, megkenjük vele a palacsintákat, és
feltekerjük. Porcukorral megszórva kínáljuk.
PAL - 2017.
PAL - 2017.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése