2017. október 2., hétfő

Céklakrémleves

Még egy leves, de jócskán más, mint az előző. :) 


Céklakrémleves

Hozzávalók 4 személyre: 2 cékla, 50 dkg krumpli, 2 hagyma, 1 marék fokhagyma, olaj, tej vagy tejszín, só, cukor, (balzsam)ecet, friss bazsalikom, olívaolaj, csilipehely.

Elkészítése:  A céklát meghámozzuk és nyersen lereszeljük a kis lyukú reszelőn. Felhevítünk 4-5 evőkanál olajat, rádobjuk a céklát, és néhány percig pirítjuk. Rászórunk 1 evőkanál cukrot, illetve rálocsolunk 1-2 evőkanál (balzsam)ecetet, és elkeverjük. Ezután hozzáadjuk a nagyobb darabokra vágott hagymát és krumplit, felöntjük annyi vízzel, amennyi szűken ellepi, enyhén megsózzuk, és fedő alatt addig főzzük, míg minden teljesen meg nem puhul, az utolsó kb. 2 percben a meghámozott fokhagymacikkeket is hozzáadva. Ekkor az egészet simára turmixoljuk, és tejjel vagy tejszínnel, esetleg vízzel (vagy vegyesen) a kívánt állagúra hígítjuk. Visszatesszük a lángra, és állandóan kavargatva jól kiforraljuk. Megszórjuk aprított bazsalikommal, majd tálalás előtt meglocsoljuk néhány csepp olívaolajjal, illetve megszórjuk csilipehellyel. 

EK - 2017/10



1 megjegyzés:

Szitya írta...

Hú! Ez is tetszik nagyon! áadásul rengeteg céklát kell(ene) fogyasztanom, mert borzasztóan vérszegény lettem az utóbbi időben - ez a leves-verzió talán még a nem túl nagy cékla-rajongó lányaimnak is tetszene.
Köszi az ötletet!

Related Posts with Thumbnails

2017. október 2., hétfő

Céklakrémleves

Még egy leves, de jócskán más, mint az előző. :) 


Céklakrémleves

Hozzávalók 4 személyre: 2 cékla, 50 dkg krumpli, 2 hagyma, 1 marék fokhagyma, olaj, tej vagy tejszín, só, cukor, (balzsam)ecet, friss bazsalikom, olívaolaj, csilipehely.

Elkészítése:  A céklát meghámozzuk és nyersen lereszeljük a kis lyukú reszelőn. Felhevítünk 4-5 evőkanál olajat, rádobjuk a céklát, és néhány percig pirítjuk. Rászórunk 1 evőkanál cukrot, illetve rálocsolunk 1-2 evőkanál (balzsam)ecetet, és elkeverjük. Ezután hozzáadjuk a nagyobb darabokra vágott hagymát és krumplit, felöntjük annyi vízzel, amennyi szűken ellepi, enyhén megsózzuk, és fedő alatt addig főzzük, míg minden teljesen meg nem puhul, az utolsó kb. 2 percben a meghámozott fokhagymacikkeket is hozzáadva. Ekkor az egészet simára turmixoljuk, és tejjel vagy tejszínnel, esetleg vízzel (vagy vegyesen) a kívánt állagúra hígítjuk. Visszatesszük a lángra, és állandóan kavargatva jól kiforraljuk. Megszórjuk aprított bazsalikommal, majd tálalás előtt meglocsoljuk néhány csepp olívaolajjal, illetve megszórjuk csilipehellyel. 

EK - 2017/10



1 megjegyzés:

Szitya írta...

Hú! Ez is tetszik nagyon! áadásul rengeteg céklát kell(ene) fogyasztanom, mert borzasztóan vérszegény lettem az utóbbi időben - ez a leves-verzió talán még a nem túl nagy cékla-rajongó lányaimnak is tetszene.
Köszi az ötletet!