2016. július 11., hétfő

Borsófőzelék fasírtocskákkal

A cím és a fotó banális, abszolút nem írja le azt az ízkavalkádot, amit ebben az egyzserű, hétköznapi fogásban sikerült összehozni. Próbáljátok ki, ha nem hiszitek. :)


Borsófőzelék fasírtocskákkal

Hozzávalók 4 személyre a főzelékhez: 50 dkg friss zöldborsó, 2 hagyma, 1 evőkanál paprikalekvár vagy darált sós paprika, 1 puha paradicsom, 2-3 evőkanál barna liszt, 1 dl tejföl (de lehet több is, nekem akkor ennyi volt), 1 csokor petrezselyemzöld, só, bors; a fasírthoz: 50 dkg darált marhahús, 2-3 szelet kenyér, 1 kicsike hagyma, 5-6 cikk fokhagyma, 1 csapott teáskanál tört kömény, 1 teáskanál szárított majoránna, 2 tojássárgája vagy 1 egész tojás, só, bors, kevés olaj.

Elkészítése: A fasírthoz beáztatjuk a kenyeret hideg vízbe, majd kifacsarjuk, és hozzáadjuk a húshoz a finomra aprított hagymával és a zúzott fokhagymával együtt. Ízesítjük a fűszerekkel, összedolgozzuk a tojással, majd kis, enyhén lapított golyókat formálva belőle, kevés olajban mindkét oldalukon megsütjük. A főzelékhez megtisztítjuk a hagymát, finomra aprítjuk, és megdinszteljük kevés olajon. Hozzáadjuk a paprikalekvárt, elkavarjuk, majd beletesszük a borsót, és 1-2 percig dinszteljük. Ezután felöntjük forró vízzel, sózzuk-borsozzuk, és addig főzzük, míg a borsó el nem készül. Ekkor a lisztből és kevés olajból világos rántást készítünk, hozzáöntjük a borsóhoz, belekavarjuk a tejfölt, és jól kiforraljuk (tetszés szerint hígítva is). Végül utánaízesítünk, beletesszük a megsült fasírtokat, belekeverjük az aprított petrezselyemzöldet, és hagyjuk néhányat rottyanni.

NÚ - 2019/Júl.2.

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts with Thumbnails

2016. július 11., hétfő

Borsófőzelék fasírtocskákkal

A cím és a fotó banális, abszolút nem írja le azt az ízkavalkádot, amit ebben az egyzserű, hétköznapi fogásban sikerült összehozni. Próbáljátok ki, ha nem hiszitek. :)


Borsófőzelék fasírtocskákkal

Hozzávalók 4 személyre a főzelékhez: 50 dkg friss zöldborsó, 2 hagyma, 1 evőkanál paprikalekvár vagy darált sós paprika, 1 puha paradicsom, 2-3 evőkanál barna liszt, 1 dl tejföl (de lehet több is, nekem akkor ennyi volt), 1 csokor petrezselyemzöld, só, bors; a fasírthoz: 50 dkg darált marhahús, 2-3 szelet kenyér, 1 kicsike hagyma, 5-6 cikk fokhagyma, 1 csapott teáskanál tört kömény, 1 teáskanál szárított majoránna, 2 tojássárgája vagy 1 egész tojás, só, bors, kevés olaj.

Elkészítése: A fasírthoz beáztatjuk a kenyeret hideg vízbe, majd kifacsarjuk, és hozzáadjuk a húshoz a finomra aprított hagymával és a zúzott fokhagymával együtt. Ízesítjük a fűszerekkel, összedolgozzuk a tojással, majd kis, enyhén lapított golyókat formálva belőle, kevés olajban mindkét oldalukon megsütjük. A főzelékhez megtisztítjuk a hagymát, finomra aprítjuk, és megdinszteljük kevés olajon. Hozzáadjuk a paprikalekvárt, elkavarjuk, majd beletesszük a borsót, és 1-2 percig dinszteljük. Ezután felöntjük forró vízzel, sózzuk-borsozzuk, és addig főzzük, míg a borsó el nem készül. Ekkor a lisztből és kevés olajból világos rántást készítünk, hozzáöntjük a borsóhoz, belekavarjuk a tejfölt, és jól kiforraljuk (tetszés szerint hígítva is). Végül utánaízesítünk, beletesszük a megsült fasírtokat, belekeverjük az aprított petrezselyemzöldet, és hagyjuk néhányat rottyanni.

NÚ - 2019/Júl.2.

Nincsenek megjegyzések: