Semmi faxni, csak egyszerű hab és málna, férjem kérésére. Amikor megkóstolta azt mondta: igen, pont ilyent szokott csinálni anyám is régebb. :)
Málnahab
Hozzávalók 4-5 személyre: 4 tojásfehérje, 3 csapott evőkanál fruktóz, 1/2 evőkanál sztéviapor (vagy összesen 4-5 evőkanál cukor), 30 dkg málna, 1 csipet só.
Elkészítése: A tojásfehérjét felverjük a sóval, majd rendere hozzáadjuk a fruktózt és a sztéviát, és kemény habbá verjük. Végül, hozzáadjuk a megmosott, lecsepegtetett málnát, és szintén a mixerrel beledolgozzuk. Nem kell pépesíteni előre, a mixer jól összetöri, épp annyira, hogy a hab is jól elszíneződik, és még kicsi darabkák is maradnak belőle. Azonnal tálaljuk.
Spumă de zmeură
Ingrediente pt. 4-5 persoane: 4 albuşuri de ou, 3 linguri fructoză, 1/2 lingură praf de stevie (sau în total 4-5 linguri zahăr), 300 g zmeură, 1 praf de sare.
Prepararea: Se bat albuşurile cu sarea, după care se adaugă pe rând fructoza şi stevia şi se bate o spumă tare. La sfârşit se adaugă zmeura şi cu ajutorul mixerului se bate până ce spuma devine roz, dar mai rămân şi bucăţele de zmeură. Se serveşte imediat.
2016. július 6., szerda
Málnahab
Címkék:
desszertek,
gyors,
gyors és könnyű,
gyümölcsös,
málna,
reţete în limba română,
tojásos
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
2016. július 6., szerda
Málnahab
Semmi faxni, csak egyszerű hab és málna, férjem kérésére. Amikor megkóstolta azt mondta: igen, pont ilyent szokott csinálni anyám is régebb. :)
Málnahab
Hozzávalók 4-5 személyre: 4 tojásfehérje, 3 csapott evőkanál fruktóz, 1/2 evőkanál sztéviapor (vagy összesen 4-5 evőkanál cukor), 30 dkg málna, 1 csipet só.
Elkészítése: A tojásfehérjét felverjük a sóval, majd rendere hozzáadjuk a fruktózt és a sztéviát, és kemény habbá verjük. Végül, hozzáadjuk a megmosott, lecsepegtetett málnát, és szintén a mixerrel beledolgozzuk. Nem kell pépesíteni előre, a mixer jól összetöri, épp annyira, hogy a hab is jól elszíneződik, és még kicsi darabkák is maradnak belőle. Azonnal tálaljuk.
Spumă de zmeură
Ingrediente pt. 4-5 persoane: 4 albuşuri de ou, 3 linguri fructoză, 1/2 lingură praf de stevie (sau în total 4-5 linguri zahăr), 300 g zmeură, 1 praf de sare.
Prepararea: Se bat albuşurile cu sarea, după care se adaugă pe rând fructoza şi stevia şi se bate o spumă tare. La sfârşit se adaugă zmeura şi cu ajutorul mixerului se bate până ce spuma devine roz, dar mai rămân şi bucăţele de zmeură. Se serveşte imediat.
Málnahab
Hozzávalók 4-5 személyre: 4 tojásfehérje, 3 csapott evőkanál fruktóz, 1/2 evőkanál sztéviapor (vagy összesen 4-5 evőkanál cukor), 30 dkg málna, 1 csipet só.
Elkészítése: A tojásfehérjét felverjük a sóval, majd rendere hozzáadjuk a fruktózt és a sztéviát, és kemény habbá verjük. Végül, hozzáadjuk a megmosott, lecsepegtetett málnát, és szintén a mixerrel beledolgozzuk. Nem kell pépesíteni előre, a mixer jól összetöri, épp annyira, hogy a hab is jól elszíneződik, és még kicsi darabkák is maradnak belőle. Azonnal tálaljuk.
Spumă de zmeură
Ingrediente pt. 4-5 persoane: 4 albuşuri de ou, 3 linguri fructoză, 1/2 lingură praf de stevie (sau în total 4-5 linguri zahăr), 300 g zmeură, 1 praf de sare.
Prepararea: Se bat albuşurile cu sarea, după care se adaugă pe rând fructoza şi stevia şi se bate o spumă tare. La sfârşit se adaugă zmeura şi cu ajutorul mixerului se bate până ce spuma devine roz, dar mai rămân şi bucăţele de zmeură. Se serveşte imediat.
Címkék:
desszertek,
gyors,
gyors és könnyű,
gyümölcsös,
málna,
reţete în limba română,
tojásos
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése