Vagy csirkemáj lecsósan. De függetlenül attól, mi a neve, nagyon finom. Még én is szívesebben megettem, mint amúgy máskor a csirkemájat.
Csirkemájas lecsó
Hozzávalók 2-3 személyre: 50 dkg csirkemáj, 1 nagy hagyma, 1 nagy
sárgarépa, 1-2 paprika, 2-3 paradicsom, só, bors, olaj, petrezselyemzöld.
Elkészítése: A hagymát finomra aprítjuk, és megdinszteljük kevés olajon.
Hozzáadjuk a kis kockákra vágott sárgarépát, és együtt dinszteljük néhány
percig. Megszórjuk sóval és borssal, ráöntünk 2 dl forró vizet, és lefedve
addig pároljuk, míg a sárgarépa majdnem megpuhul. Ekkor hozzáadjuk a kockára
vágott paprikát és a meghámozott, kicsire darabolt paradicsomot,
összerotyogtatjuk, majd hozzáadjuk a jól megmosott, tetszés szerint darabolt
májat is. További kb. 10 percig főzzük, vagy amíg a máj is el nem készül.
Utánaízesítünk sóval és borssal, végül pedig megszórjuk aprított
petrezselyemzölddel. Friss kenyérrel kínáljuk.
EK - 2016/8
EK - 2016/8
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése