2016. július 28., csütörtök

Csirkemájas lecsó

Vagy csirkemáj lecsósan. De függetlenül attól, mi a neve, nagyon finom. Még én is szívesebben megettem, mint amúgy máskor a csirkemájat.


Csirkemájas lecsó

Hozzávalók 2-3 személyre: 50 dkg csirkemáj, 1 nagy hagyma, 1 nagy sárgarépa, 1-2 paprika, 2-3 paradicsom, só, bors, olaj, petrezselyemzöld.


Elkészítése: A hagymát finomra aprítjuk, és megdinszteljük kevés olajon. Hozzáadjuk a kis kockákra vágott sárgarépát, és együtt dinszteljük néhány percig. Megszórjuk sóval és borssal, ráöntünk 2 dl forró vizet, és lefedve addig pároljuk, míg a sárgarépa majdnem megpuhul. Ekkor hozzáadjuk a kockára vágott paprikát és a meghámozott, kicsire darabolt paradicsomot, összerotyogtatjuk, majd hozzáadjuk a jól megmosott, tetszés szerint darabolt májat is. További kb. 10 percig főzzük, vagy amíg a máj is el nem készül. Utánaízesítünk sóval és borssal, végül pedig megszórjuk aprított petrezselyemzölddel. Friss kenyérrel kínáljuk.
EK - 2016/8

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts with Thumbnails

2016. július 28., csütörtök

Csirkemájas lecsó

Vagy csirkemáj lecsósan. De függetlenül attól, mi a neve, nagyon finom. Még én is szívesebben megettem, mint amúgy máskor a csirkemájat.


Csirkemájas lecsó

Hozzávalók 2-3 személyre: 50 dkg csirkemáj, 1 nagy hagyma, 1 nagy sárgarépa, 1-2 paprika, 2-3 paradicsom, só, bors, olaj, petrezselyemzöld.


Elkészítése: A hagymát finomra aprítjuk, és megdinszteljük kevés olajon. Hozzáadjuk a kis kockákra vágott sárgarépát, és együtt dinszteljük néhány percig. Megszórjuk sóval és borssal, ráöntünk 2 dl forró vizet, és lefedve addig pároljuk, míg a sárgarépa majdnem megpuhul. Ekkor hozzáadjuk a kockára vágott paprikát és a meghámozott, kicsire darabolt paradicsomot, összerotyogtatjuk, majd hozzáadjuk a jól megmosott, tetszés szerint darabolt májat is. További kb. 10 percig főzzük, vagy amíg a máj is el nem készül. Utánaízesítünk sóval és borssal, végül pedig megszórjuk aprított petrezselyemzölddel. Friss kenyérrel kínáljuk.
EK - 2016/8

Nincsenek megjegyzések: