Egyszer mindennek eljön az ideje... mint ahogy annak is eljött, hogy ez az étel felkerüljön a blogomra. Közel 3 évvel ezelőtt főztem az akkor már meglévő kertünkben, az egyike volt az eslő bográcsosoknak, amit az új kertünkben és üstünkben főztem. A gyorsaság volt a lényeg benne, a bab és a kukorica konzerv volt, a borsó pedig fagyasztott.
Gyors kolbászos
bográcsos
Hozzávalók 4
személyre: 60 dkg jó minőségű lengyelkolbász (krinolin), 2 hagyma, 2
zöldpaprika, 2-3 paradicsom, 25 dkg zöldborsó, 25 dkg morzsolt kukorica, 30 dkg
főtt bab, 2 dl paradicsomlé, só, bors, olaj.
Elkészítése: A
hagymát és a paprikát csíkokra vágjuk, megdinszteljük kevés olajon. Miután jól
összeestek, hozzáadjuk a kicsi darabokra vágott, meghámozott paradicsomot, és
4-5 percig rotyogtatjuk. Gyakran kavargatjuk, nehogy odaégjen. Ezután
hozzáadjuk a zöldborsót, enhén megsózzuk, felöntjük kevés vízzel, és félpuhára
főzzük. Beletesszük a jól megmosott, karikára vágott kolbászt meg a kukoricát,
és együtt is főzzük néhány percig. Végül beletesszük a főtt babot, meg a
paradicsomlevet, utánasózunk, borssal ízesítjük, és készre főzzük.
Megjegyzés:
Igazán gyorsan elkészülő étel, ha esetleg konzervekkel dolgozunk, de az is
megoldás, hogy amikor babot főzünk, nagyobb adagot készítünk, kiveszünk belőle,
lefagyasztjuk, és félretesszük későbbi felhasználásra. Ebben az esetben a babot
korábban adjuk az ételhez. Ha a borsó és a kukorica is fagyasztott, egyszerre
tehetjük a bográcsba.
EK-2016/8
EK-2016/8
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése