Ott álltam a mindennel tele hűtő előtt, és azon gondolkodtam, mit is együnk. A húsvéti finomságokból már 2x-3x ettünk, valahogy nem kívántuk ismét, de főzőcskézésbe sem vágtam volna bele igazán. Akkor láttam meg, legbelül a tálat a levesben főtt zöldségekkel. Jajjjj, gondoltam, nehogy tönkremenjen! És még volt némi finom kakashús is, szintén a levesből. Na, mese nincs: "böff" (salade de boeuf) lesz vacsorára. De mi legyen azzal a sok szép salátalevéllel, a maradék újhagymával, paprikával? ... Hát, megy a böffbe mind.
Így kanyarodott el tehát az én böfföm, azaz a franciasalátám, amit azonban nagyon szeretett mindenki. A sok friss zöldség nagyon jól kiegészítette az ízét, felfrissítette. Nekem teljes értékű vacsora lett, a többiek még sült csirkecombot is ettek mellé. (Főtt krumplim nem volt, de nem is hiányzott most belőle, almával pedig kipróbáltam egyszer, és nagyon nem jött be.)
Franciasaláta friss zöldségekkel
Hozzávalók: 1 adag levesben főtt zöldség (vagy 3-4 sárgarépa, 1-2 petrezselyemgyökér vagy paszternák, 1 kisebb zeller), 15-20 dkg levesben főtt hús, 1 kis fej saláta, 1 csokor újhagyma, 1 kisebb kápia paprika, 4-5 kisebb savanyú uborka, 1 csokor petrezselyemzöld; 1 adag félperces majonéz, 2-3 evőkanál tejföl vagy sűrű joghurt, só, bors, citromlé.
Elkészítése: A főtt zöldséget, a húst és a savanyú uborkát kis kockákra vágjuk, a saláta leveleit csíkokra vágjuk vagy összetépkedjük, az újhagymát meg a kápia paprikát pedig felkarikázzuk. Mindent egy tálba teszünk, hozzáadjuk a finomra aprított petrezselyemzöldet is, lazán összeforgatjuk, majd ráöntjük a majonézt meg a tejfölt/joghurtot, és elkeverjük. Sóval, borssal és citromlével ízesítjük tetszés szerint. 15-20 percig jó, ha áll, hogy az ízek kissé összeérjenek.
EGÉSZS: - 2013.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
2013. április 6., szombat
"Elkanyarodott" franciasaláta
Ott álltam a mindennel tele hűtő előtt, és azon gondolkodtam, mit is együnk. A húsvéti finomságokból már 2x-3x ettünk, valahogy nem kívántuk ismét, de főzőcskézésbe sem vágtam volna bele igazán. Akkor láttam meg, legbelül a tálat a levesben főtt zöldségekkel. Jajjjj, gondoltam, nehogy tönkremenjen! És még volt némi finom kakashús is, szintén a levesből. Na, mese nincs: "böff" (salade de boeuf) lesz vacsorára. De mi legyen azzal a sok szép salátalevéllel, a maradék újhagymával, paprikával? ... Hát, megy a böffbe mind.
Így kanyarodott el tehát az én böfföm, azaz a franciasalátám, amit azonban nagyon szeretett mindenki. A sok friss zöldség nagyon jól kiegészítette az ízét, felfrissítette. Nekem teljes értékű vacsora lett, a többiek még sült csirkecombot is ettek mellé. (Főtt krumplim nem volt, de nem is hiányzott most belőle, almával pedig kipróbáltam egyszer, és nagyon nem jött be.)
Franciasaláta friss zöldségekkel
Hozzávalók: 1 adag levesben főtt zöldség (vagy 3-4 sárgarépa, 1-2 petrezselyemgyökér vagy paszternák, 1 kisebb zeller), 15-20 dkg levesben főtt hús, 1 kis fej saláta, 1 csokor újhagyma, 1 kisebb kápia paprika, 4-5 kisebb savanyú uborka, 1 csokor petrezselyemzöld; 1 adag félperces majonéz, 2-3 evőkanál tejföl vagy sűrű joghurt, só, bors, citromlé.
Elkészítése: A főtt zöldséget, a húst és a savanyú uborkát kis kockákra vágjuk, a saláta leveleit csíkokra vágjuk vagy összetépkedjük, az újhagymát meg a kápia paprikát pedig felkarikázzuk. Mindent egy tálba teszünk, hozzáadjuk a finomra aprított petrezselyemzöldet is, lazán összeforgatjuk, majd ráöntjük a majonézt meg a tejfölt/joghurtot, és elkeverjük. Sóval, borssal és citromlével ízesítjük tetszés szerint. 15-20 percig jó, ha áll, hogy az ízek kissé összeérjenek.
EGÉSZS: - 2013.
Így kanyarodott el tehát az én böfföm, azaz a franciasalátám, amit azonban nagyon szeretett mindenki. A sok friss zöldség nagyon jól kiegészítette az ízét, felfrissítette. Nekem teljes értékű vacsora lett, a többiek még sült csirkecombot is ettek mellé. (Főtt krumplim nem volt, de nem is hiányzott most belőle, almával pedig kipróbáltam egyszer, és nagyon nem jött be.)
Franciasaláta friss zöldségekkel
Hozzávalók: 1 adag levesben főtt zöldség (vagy 3-4 sárgarépa, 1-2 petrezselyemgyökér vagy paszternák, 1 kisebb zeller), 15-20 dkg levesben főtt hús, 1 kis fej saláta, 1 csokor újhagyma, 1 kisebb kápia paprika, 4-5 kisebb savanyú uborka, 1 csokor petrezselyemzöld; 1 adag félperces majonéz, 2-3 evőkanál tejföl vagy sűrű joghurt, só, bors, citromlé.
Elkészítése: A főtt zöldséget, a húst és a savanyú uborkát kis kockákra vágjuk, a saláta leveleit csíkokra vágjuk vagy összetépkedjük, az újhagymát meg a kápia paprikát pedig felkarikázzuk. Mindent egy tálba teszünk, hozzáadjuk a finomra aprított petrezselyemzöldet is, lazán összeforgatjuk, majd ráöntjük a majonézt meg a tejfölt/joghurtot, és elkeverjük. Sóval, borssal és citromlével ízesítjük tetszés szerint. 15-20 percig jó, ha áll, hogy az ízek kissé összeérjenek.
EGÉSZS: - 2013.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése