A receptet Hémanginál találtam a vegavarázs oldalon. Eper helyett más ízesítést találtam ki, illetve a folyadékot is így adaptálni kellett, de azt hiszem, sikerült eléggé indiainál maradni. :)
Fahéjas-sáfrányos
halava
Hozzávalók: 10
dkg vaj, 15 dkg búzadara, 7,5 dl víz, 20 dkg cukor, 4 dl tejszín, 2 teáskanál
fahéj, csipetnyi sáfrány.
Elkészítése: A
vajat megolvasztjuk, majd beleszórjuk a búzadarát. 10-15 percig kis lángon,
állandóan kevergetve pirítjuk. Közben kimérjük a vizet, hozzáadjuk a cukrot, és
sziruppá főzzük. Miután a búzadarát megpirítottuk, felöntjük a forró sziruppal,
majd hozzáadjuk a fahéjat, a kevés forró tejszínben feloldott sáfrányt, illetve
a többi tejszínt. Alacsony lángon jól kiforraljuk, majd félretesszük, és
hagyjuk kihűlni. Hűlés közben a massza még sűrűsödik, teljesen hidegen jól
formázható. Tálaláskor kevés fahéjat szórunk rá, illetve citromfűvel,
gyümölccsel díszítjük.
EK - 2013/5
EK - 2013/5
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése