Sörös báránysült
Hozzávalók (4-6 személyre): 1 kb. 1,5 kg-os báránycomb (az enyém gerinccel együtt volt), só, bors, 1 fej fokhagyma, 1 citrom, 5 dl sör, kevés olaj.
Elkészítése: A bárányhúst megmossuk, megtisztítjuk az esetleges faggyúmaradványoktól, majd szárazra törölgetjük. Alaposan bedörzsöljük sóval és borssal, illetve zúzott fokhagymával. A citromot karikára vágjuk. Egy tál aljára helyezzük a citromkarikák felét, ráhelyezzük a húst, majd befedjük a maradék citrommal. 1-2 evőkanál olajat csepegtetünk rá, majd lefóliázva hideg helyre tesszük, és lehetőleg 1 napig pácoljuk. Ezután hőálló tálba tesszük át, rálocsoljuk a pácolódás közben kiengedett levet, aláöntjük a sört, lefedjük, majd 170-180 fokos sütőben 1,5-2 órán át pároljuk-sütjük, majd 220 fokon 15-20 perc alatt a tetejét szépen megpirítjuk. Sütés közben néhányszor ajánlatos átkenni a pecsenyelével, hogy szép fényesre piruljon.
Tipp: Aki szereti, kakukkfüvet vagy rozmaringot is használhat a páchoz.
FI - 2014/4
2 megjegyzés:
Nagyon szeretem a bárányt, így is:) S látom olyan szépen kidiszítetted a húsvéti asztalt, menüt. Nekem csak minimális díszítésre volt időm, mert szinte nem is ettünk otthon:)
KAti, az asztalon egy egyzserű abrosz van, az olyan díszes. Kicsit zsúfolt is, de a lányok nagyon szerették, és tényleg olyan volt, mintha kinn, a zöld fűben piknikeztünk volna. Nagyon nem díszítettem az ételeket, csupán kipróbáltam a nemrég kapott díszítő-hámozó egy-két funkcióját.
Megjegyzés küldése