Két gyors, finom és látványos falatka. Annyi a hibájuk, hogy sok kell belőlük, mert nagyon etetik magukat, 4-5 darab alatt személyenként nem érdemes készíteni. Ilyen aszalt szilvát az egyik kolléganőm hozott egyszer egy munkahelyi buliba, és azóta tervezem elkészíteni. Most jött el az ideje. Köszi, Réka! :) Svédasztalra kitűnőek, s bár a fürjtojással van némi munka, amíg megpucoljuk, illetve érdemes legalább 1 napig pácolni is, de ettől arrafelé 15-20 perc múlva már tálalhatjuk is. Hidegen-melegen egyaránt kitűnőek. A szilveszteri svédasztalona helyük. :)
Baconbe tekert fürjtojás és aszalt szilva
Hozzávalók 4-5 személyre: 15-20 fürjtojás, illetve ugyanannyi aszalt szilva, 30-40 hajszálvékony szelet bacon; a páchoz: 1 teáskanál só, 2 teáskanál cukor, 1 mokkáskanál őrölt bors, 7-8 cikk zúzott fokhagyma, 2 ág kakukkfű, 3,5-4 dl víz.
Elkészítése: A fürjtojásokat 3 perc alatt megfőzzük, majd hideg vízbe tesszük, és megpucoljuk. A pác hozzávalóit összekeverjük, majd beletesszük a meghámozott tojásokat. (Ha szeretnénk, és van időnk, meg is szurkálhatjuk őket tűvel vagy fogpiszkálóval, így jobban átveszik az aromákat.) Legalább 1 napig hagyjuk érlelődni, majd kiszedjük a tojásokat a pácból, hagyjuk kissé megszikkadni, baconszeletekbe tekerjük, és hőálló edénybe helyezzük. Hasonlóan a mag nélküli aszalt szilvaszemeket is beletekerjük egy-egy baconszeletbe, és a tojások mellé helyezzük. 220 fokos sütőben 15-20 perc alatt szép pirosra sütjük őket.
Tipp: A baconszeleteknek nem kell túl hosszúaknak lenniük, elég, ha jól átérik a tojást vagy az aszalt szilvát.
EK - 2015/12
2015. november 17., kedd
Baconbe tekert fürjtojás és aszalt szilva
Címkék:
előételek,
falatkák,
fürjtojás,
hidegtálra valók,
szilveszter,
ünnepi
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
2015. november 17., kedd
Baconbe tekert fürjtojás és aszalt szilva
Két gyors, finom és látványos falatka. Annyi a hibájuk, hogy sok kell belőlük, mert nagyon etetik magukat, 4-5 darab alatt személyenként nem érdemes készíteni. Ilyen aszalt szilvát az egyik kolléganőm hozott egyszer egy munkahelyi buliba, és azóta tervezem elkészíteni. Most jött el az ideje. Köszi, Réka! :) Svédasztalra kitűnőek, s bár a fürjtojással van némi munka, amíg megpucoljuk, illetve érdemes legalább 1 napig pácolni is, de ettől arrafelé 15-20 perc múlva már tálalhatjuk is. Hidegen-melegen egyaránt kitűnőek. A szilveszteri svédasztalona helyük. :)
Baconbe tekert fürjtojás és aszalt szilva
Hozzávalók 4-5 személyre: 15-20 fürjtojás, illetve ugyanannyi aszalt szilva, 30-40 hajszálvékony szelet bacon; a páchoz: 1 teáskanál só, 2 teáskanál cukor, 1 mokkáskanál őrölt bors, 7-8 cikk zúzott fokhagyma, 2 ág kakukkfű, 3,5-4 dl víz.
Elkészítése: A fürjtojásokat 3 perc alatt megfőzzük, majd hideg vízbe tesszük, és megpucoljuk. A pác hozzávalóit összekeverjük, majd beletesszük a meghámozott tojásokat. (Ha szeretnénk, és van időnk, meg is szurkálhatjuk őket tűvel vagy fogpiszkálóval, így jobban átveszik az aromákat.) Legalább 1 napig hagyjuk érlelődni, majd kiszedjük a tojásokat a pácból, hagyjuk kissé megszikkadni, baconszeletekbe tekerjük, és hőálló edénybe helyezzük. Hasonlóan a mag nélküli aszalt szilvaszemeket is beletekerjük egy-egy baconszeletbe, és a tojások mellé helyezzük. 220 fokos sütőben 15-20 perc alatt szép pirosra sütjük őket.
Tipp: A baconszeleteknek nem kell túl hosszúaknak lenniük, elég, ha jól átérik a tojást vagy az aszalt szilvát.
EK - 2015/12
Baconbe tekert fürjtojás és aszalt szilva
Hozzávalók 4-5 személyre: 15-20 fürjtojás, illetve ugyanannyi aszalt szilva, 30-40 hajszálvékony szelet bacon; a páchoz: 1 teáskanál só, 2 teáskanál cukor, 1 mokkáskanál őrölt bors, 7-8 cikk zúzott fokhagyma, 2 ág kakukkfű, 3,5-4 dl víz.
Elkészítése: A fürjtojásokat 3 perc alatt megfőzzük, majd hideg vízbe tesszük, és megpucoljuk. A pác hozzávalóit összekeverjük, majd beletesszük a meghámozott tojásokat. (Ha szeretnénk, és van időnk, meg is szurkálhatjuk őket tűvel vagy fogpiszkálóval, így jobban átveszik az aromákat.) Legalább 1 napig hagyjuk érlelődni, majd kiszedjük a tojásokat a pácból, hagyjuk kissé megszikkadni, baconszeletekbe tekerjük, és hőálló edénybe helyezzük. Hasonlóan a mag nélküli aszalt szilvaszemeket is beletekerjük egy-egy baconszeletbe, és a tojások mellé helyezzük. 220 fokos sütőben 15-20 perc alatt szép pirosra sütjük őket.
Tipp: A baconszeleteknek nem kell túl hosszúaknak lenniük, elég, ha jól átérik a tojást vagy az aszalt szilvát.
EK - 2015/12
Címkék:
előételek,
falatkák,
fürjtojás,
hidegtálra valók,
szilveszter,
ünnepi
1 megjegyzés:
- Unknown írta...
-
Merhabalar, çok lezzetli ve çok iştah açıcı görünüyor. Ellerinize sağlık.
Saygılar. - 2015. november 17. 23:24
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
1 megjegyzés:
Merhabalar, çok lezzetli ve çok iştah açıcı görünüyor. Ellerinize sağlık.
Saygılar.
Megjegyzés küldése