2015. november 2., hétfő

Sajtos csirke "őszi" salátával

Bár idézőjelbe tettem az "őszi" jelszót, tehát sejthető, hogy valami nem stimmel vele, mégis a legnagyobb igazságot írtam le. Mert igenis, őszi salátáról van szó. Hogy nem éppen őszi alapanyagokból, az nem az én hibám, hanem a kerté, mert tegnap ott szedtem az összes finomságot, ami belekerült: salátát (kései vetés), sóskát (újbóli kihajtás), újhagymát (földben maradt, újra meggyökerezett, megnőtt), friss brokkolit (későn termett - amúgy a brokkoli olyan, hogy levágod a fejet, majd állandóan hajtja a kis egyes rózsákat), nagy, fehér retket (ez anyósom vetette még régen, de sosem szedtünk belőle. Most megnéztem, volt néhány szép példány), ileltve friss petrezselyemzöldet, és csokoládémentát. :) S bár a paprikát nem tegnap szedtem a kertből, mert az ilyesmit már régen begyűjtöttük, azért azt is a kertünk termette (méghozzá rengeteget, nem győztük eltenni, nagyon sok mindent csináltunk belőle.)

Az adag igazából kb. 3 személyes lenne, de éhenkórász férjecském megette az összes húst, ami a fotómodell-adagon kívül a tálban maradt. Gondolhatjátok, nem azért mert rossz volt! ;) :) És a saláta is isteni volt, főleg ebben az idszakban. :)

A recept amúgy egyszerű, pillanatok alatt előkészíthető, majd a sütő végzi a dolgát. Ti meg bezsebelitek a dicséreteket. :)


Sajtos csirke "őszi" salátával

Hozzávalók 3 személyre: 2-2 csirkeszárny, alsó- és felsőcomb, 1 püspökfalat, 1 csirkehát, 1 teáskanál só, 1/2 teáskanál bors, 1/2 teáskanál fokhagymapor, 1/2 teáskanál csípős pirospaprika, 15 dkg sajt, olívaolaj; a salátához: zsenge saláta, sóska, újhagyma, nyers brokkoli, sörretek, 1/2 kápia paprika, 1/2 csokor petrezselyemzöld, 2-3 szál menta, só, citromlé, olívaolaj.

Elkészítése: A csirkedarabokat megmossuk, megtörölgetjük, majd megszórjuk a száraz fűszerek keverékével. Hőálló edényt meglocsolunk kevés olajjal, belehelyezzük a csirkedarabokat, majd eloszlatjuk rajtuk a kis lyukú reszelőn lereszelt sajtot. Ismét meglocsoljuk kevés olajjal, és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 50 percig sütjük, majd 220 fokra emelve a hőt 5-10 perc alatt rápirítunk. (Nekem egyszerűen nem akarta jobban megpirítani ezúttal.) A saláta hozzávalóit alaposan megmossuk, amit kell, meghámozzuk. A salátát, a sóskát meg a zöld fűszereket összetépkedjük, az újhagymát felkarikázzuk, a retket lereszeljük a nagy lyukú reszelőn, illetve a brokkolit pici rózsákra szedjük. Hozzáadjuk a kis kockákra vágott paprikát, és az egészet összekeverjük. Sóval és citromlével ízesítjük, tálalás előtt meglocsoljuk olívaolajjal.

KAL - 2017.

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts with Thumbnails

2015. november 2., hétfő

Sajtos csirke "őszi" salátával

Bár idézőjelbe tettem az "őszi" jelszót, tehát sejthető, hogy valami nem stimmel vele, mégis a legnagyobb igazságot írtam le. Mert igenis, őszi salátáról van szó. Hogy nem éppen őszi alapanyagokból, az nem az én hibám, hanem a kerté, mert tegnap ott szedtem az összes finomságot, ami belekerült: salátát (kései vetés), sóskát (újbóli kihajtás), újhagymát (földben maradt, újra meggyökerezett, megnőtt), friss brokkolit (későn termett - amúgy a brokkoli olyan, hogy levágod a fejet, majd állandóan hajtja a kis egyes rózsákat), nagy, fehér retket (ez anyósom vetette még régen, de sosem szedtünk belőle. Most megnéztem, volt néhány szép példány), ileltve friss petrezselyemzöldet, és csokoládémentát. :) S bár a paprikát nem tegnap szedtem a kertből, mert az ilyesmit már régen begyűjtöttük, azért azt is a kertünk termette (méghozzá rengeteget, nem győztük eltenni, nagyon sok mindent csináltunk belőle.)

Az adag igazából kb. 3 személyes lenne, de éhenkórász férjecském megette az összes húst, ami a fotómodell-adagon kívül a tálban maradt. Gondolhatjátok, nem azért mert rossz volt! ;) :) És a saláta is isteni volt, főleg ebben az idszakban. :)

A recept amúgy egyszerű, pillanatok alatt előkészíthető, majd a sütő végzi a dolgát. Ti meg bezsebelitek a dicséreteket. :)


Sajtos csirke "őszi" salátával

Hozzávalók 3 személyre: 2-2 csirkeszárny, alsó- és felsőcomb, 1 püspökfalat, 1 csirkehát, 1 teáskanál só, 1/2 teáskanál bors, 1/2 teáskanál fokhagymapor, 1/2 teáskanál csípős pirospaprika, 15 dkg sajt, olívaolaj; a salátához: zsenge saláta, sóska, újhagyma, nyers brokkoli, sörretek, 1/2 kápia paprika, 1/2 csokor petrezselyemzöld, 2-3 szál menta, só, citromlé, olívaolaj.

Elkészítése: A csirkedarabokat megmossuk, megtörölgetjük, majd megszórjuk a száraz fűszerek keverékével. Hőálló edényt meglocsolunk kevés olajjal, belehelyezzük a csirkedarabokat, majd eloszlatjuk rajtuk a kis lyukú reszelőn lereszelt sajtot. Ismét meglocsoljuk kevés olajjal, és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 50 percig sütjük, majd 220 fokra emelve a hőt 5-10 perc alatt rápirítunk. (Nekem egyszerűen nem akarta jobban megpirítani ezúttal.) A saláta hozzávalóit alaposan megmossuk, amit kell, meghámozzuk. A salátát, a sóskát meg a zöld fűszereket összetépkedjük, az újhagymát felkarikázzuk, a retket lereszeljük a nagy lyukú reszelőn, illetve a brokkolit pici rózsákra szedjük. Hozzáadjuk a kis kockákra vágott paprikát, és az egészet összekeverjük. Sóval és citromlével ízesítjük, tálalás előtt meglocsoljuk olívaolajjal.

KAL - 2017.

Nincsenek megjegyzések: