2015. november 10., kedd

Zöldséges babragu

Bevallom, nagyon ritkán főzök paszulyt (babot), mert ritkán jut eszembe estétől beáztatni, és áztatás nélkül nagyon hosszú ideig főne. Meg aztán lehet jó minőségű konzerveket is kapni, úgyhogy szoktam tartalékolni olyasmit itthon. No, de hogy kertünk van, hát babot is vetünk, és amit termett, azt nem pazaroljuk el. Úgyhogy múlt hétvégén beáztattam egy jó adagot, és megfőztem. Beáztatva, majd kuktába téve "pillanatok alatt" megfőtt. Mellette, egy kisebb edényben egy kis adag tavalyelőttről tartogatott fekete szemű paszulyt is megfőztem, hogy kétszínű bab lehessen az elképzelt ételemben. A ragu már gyorsan elkészült, a zöldségeket nem pároltam sokáig, így enyhén ropogósak maradtak, és ettől oylan frissnek hatott az egész. Alacsony hőfokon elkészített növendéksülttel (recept következik) kínáltam.


Zöldséges babragu

Hozzávalók 4 személyre: 30 dkg szárazbab, 10 dkg fekete szemű szárazbab, 2 hagyma, 5 cikk fokhagyma, 1/2 csípős paprika, 2 kisebb sárgarépa, 1 piros húsú paprika, 1 jó arasznyi vékonyabb póréhagyma, 2 evőkanálnyi aprított petrezselyemzöld, só, bors, olaj.

Elkészítése: A kétféle babot előző este hideg vízben beáztatjuk, majd másnap, külön edényekben, enyhén sózott vízben puhára főzzük, és leszűrjük. A nagyobb adag bab főzővizébe egy jól megmosott hagymát is beledobunk. Ezután kevés olajon megdinszteljük a finomra aprított hagymát, fokhagymát és csípős paprikát, majd hozzáadjuk a kis kockákra vágott sárgarépát, kb. 5 percnyi párolás után pedig a kockára vágott paprikát és a felkarikázott póréhagymát. További 5 percig pároljuk gyakran kavargatva és nagyon kevés vizet öntve időnként alá, majd hozzáadjuk a kétféle babot, és óvatosan összekeverjük. Sóval, borssal, petrezselyemzölddel ízesítjük, és jól összeforrósítjuk. Bármilyen húsfélével kínálhatjuk.

FI - 2015/12

1 megjegyzés:

Unknown írta...

Hayırlı akşamlar, çok leziz ve iştah açıcı bir görüntüsü var. Ellerinize, emeğinize sağlık.

Saygılar.

Related Posts with Thumbnails

2015. november 10., kedd

Zöldséges babragu

Bevallom, nagyon ritkán főzök paszulyt (babot), mert ritkán jut eszembe estétől beáztatni, és áztatás nélkül nagyon hosszú ideig főne. Meg aztán lehet jó minőségű konzerveket is kapni, úgyhogy szoktam tartalékolni olyasmit itthon. No, de hogy kertünk van, hát babot is vetünk, és amit termett, azt nem pazaroljuk el. Úgyhogy múlt hétvégén beáztattam egy jó adagot, és megfőztem. Beáztatva, majd kuktába téve "pillanatok alatt" megfőtt. Mellette, egy kisebb edényben egy kis adag tavalyelőttről tartogatott fekete szemű paszulyt is megfőztem, hogy kétszínű bab lehessen az elképzelt ételemben. A ragu már gyorsan elkészült, a zöldségeket nem pároltam sokáig, így enyhén ropogósak maradtak, és ettől oylan frissnek hatott az egész. Alacsony hőfokon elkészített növendéksülttel (recept következik) kínáltam.


Zöldséges babragu

Hozzávalók 4 személyre: 30 dkg szárazbab, 10 dkg fekete szemű szárazbab, 2 hagyma, 5 cikk fokhagyma, 1/2 csípős paprika, 2 kisebb sárgarépa, 1 piros húsú paprika, 1 jó arasznyi vékonyabb póréhagyma, 2 evőkanálnyi aprított petrezselyemzöld, só, bors, olaj.

Elkészítése: A kétféle babot előző este hideg vízben beáztatjuk, majd másnap, külön edényekben, enyhén sózott vízben puhára főzzük, és leszűrjük. A nagyobb adag bab főzővizébe egy jól megmosott hagymát is beledobunk. Ezután kevés olajon megdinszteljük a finomra aprított hagymát, fokhagymát és csípős paprikát, majd hozzáadjuk a kis kockákra vágott sárgarépát, kb. 5 percnyi párolás után pedig a kockára vágott paprikát és a felkarikázott póréhagymát. További 5 percig pároljuk gyakran kavargatva és nagyon kevés vizet öntve időnként alá, majd hozzáadjuk a kétféle babot, és óvatosan összekeverjük. Sóval, borssal, petrezselyemzölddel ízesítjük, és jól összeforrósítjuk. Bármilyen húsfélével kínálhatjuk.

FI - 2015/12

1 megjegyzés:

Unknown írta...

Hayırlı akşamlar, çok leziz ve iştah açıcı bir görüntüsü var. Ellerinize, emeğinize sağlık.

Saygılar.