És itt a sorozat harmadik "darabja". Persze, ennél jóval több mindent lehet készíteni, ezek csak gondolatébresztők, ki-ki mehet a saját feje után.
Narancsos-kókuszos
golyók szaloncukorként
Hozzávalók: 15
dkg keksz, 25 dkg narancshús, 10-12 dkg kókuszreszelék, 15 dkg fehér csokoládé.
Elkészítése: A kekszet konyhai aprítógépben finomra
daráljuk, majd hozzáadjuk a cikkekre szedett narancsot, és addig dolgozzuk
tovább, míg egynemű masszát nem kapunk. Hozzáadjuk a kókuszreszeléket, és
kézzel is jól összegyúrjuk. Ha a massza túl lágy lenne, még adhatunk hozzá
kevés kekszmorzsát vagy kókuszreszeléket. A masszából kisujjnyi vastag, 3-4 cm
hosszú rudacskákat sodrunk, és tálcára helyezzük. A tálcát kb. fél órára
betesszük a fagyasztóba, majd fogpiszkáló segítségével minden rudacskát
megmártunk olvasztott fehér csokoládéban. Visszahelyezzük őket a tálcára, és
visszatesszük a fagyasztóba még néhány percre. Fehér sütőpapírból nagyobb
darabokat vágunk le, illetve alufóliából kisebbeket. A jól megdermedt
szaloncukrokat papírba és fóliába csomagoljuk, a fólia két végét megcsavarva.
Szép zsinórral megkötjük, és fel is akaszthatjuk a fára. A papírt a két oldalán
ollóval be is vagdoshatjuk.
EK - 2017/12.
EK - 2017/12.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése