2017. december 17., vasárnap

Ehető díszek: Narancsos-kókuszos golyók szaloncukorként

És itt a sorozat harmadik "darabja". Persze, ennél jóval több mindent lehet készíteni, ezek csak gondolatébresztők, ki-ki mehet a saját feje után. 


Narancsos-kókuszos golyók szaloncukorként

Hozzávalók: 15 dkg keksz, 25 dkg narancshús, 10-12 dkg kókuszreszelék, 15 dkg fehér csokoládé.

Elkészítése:  A kekszet konyhai aprítógépben finomra daráljuk, majd hozzáadjuk a cikkekre szedett narancsot, és addig dolgozzuk tovább, míg egynemű masszát nem kapunk. Hozzáadjuk a kókuszreszeléket, és kézzel is jól összegyúrjuk. Ha a massza túl lágy lenne, még adhatunk hozzá kevés kekszmorzsát vagy kókuszreszeléket. A masszából kisujjnyi vastag, 3-4 cm hosszú rudacskákat sodrunk, és tálcára helyezzük. A tálcát kb. fél órára betesszük a fagyasztóba, majd fogpiszkáló segítségével minden rudacskát megmártunk olvasztott fehér csokoládéban. Visszahelyezzük őket a tálcára, és visszatesszük a fagyasztóba még néhány percre. Fehér sütőpapírból nagyobb darabokat vágunk le, illetve alufóliából kisebbeket. A jól megdermedt szaloncukrokat papírba és fóliába csomagoljuk, a fólia két végét megcsavarva. Szép zsinórral megkötjük, és fel is akaszthatjuk a fára. A papírt a két oldalán ollóval be is vagdoshatjuk. 

EK - 2017/12.

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts with Thumbnails

2017. december 17., vasárnap

Ehető díszek: Narancsos-kókuszos golyók szaloncukorként

És itt a sorozat harmadik "darabja". Persze, ennél jóval több mindent lehet készíteni, ezek csak gondolatébresztők, ki-ki mehet a saját feje után. 


Narancsos-kókuszos golyók szaloncukorként

Hozzávalók: 15 dkg keksz, 25 dkg narancshús, 10-12 dkg kókuszreszelék, 15 dkg fehér csokoládé.

Elkészítése:  A kekszet konyhai aprítógépben finomra daráljuk, majd hozzáadjuk a cikkekre szedett narancsot, és addig dolgozzuk tovább, míg egynemű masszát nem kapunk. Hozzáadjuk a kókuszreszeléket, és kézzel is jól összegyúrjuk. Ha a massza túl lágy lenne, még adhatunk hozzá kevés kekszmorzsát vagy kókuszreszeléket. A masszából kisujjnyi vastag, 3-4 cm hosszú rudacskákat sodrunk, és tálcára helyezzük. A tálcát kb. fél órára betesszük a fagyasztóba, majd fogpiszkáló segítségével minden rudacskát megmártunk olvasztott fehér csokoládéban. Visszahelyezzük őket a tálcára, és visszatesszük a fagyasztóba még néhány percre. Fehér sütőpapírból nagyobb darabokat vágunk le, illetve alufóliából kisebbeket. A jól megdermedt szaloncukrokat papírba és fóliába csomagoljuk, a fólia két végét megcsavarva. Szép zsinórral megkötjük, és fel is akaszthatjuk a fára. A papírt a két oldalán ollóval be is vagdoshatjuk. 

EK - 2017/12.

Nincsenek megjegyzések: