Karácsonyra ajánlok ismét egy nagyon finom édességet, ezúttal egy bonbont. Ez azok számára is nagyon finom lehet, akik amúgy nincsenek túlságosan oda a csokoládéért (mint én is). A munka sem sok vele, a várakozási (hűlési, fagysztási) időket azonban türelmesen ki kell várni.
Mogyorós csokoládétrüffel
Hozzávalók (18-20 darabhoz): 25 dkg magas
kakaótartalmú étcsokoládé, 2 dl tejszín, 10 dkg fehér csokoládé, 18-20 egész
szem + kb. 5 dkg erdei mogyoró, 1-2 evőkanál cukor.
Elkészítése:
Az étcsokoládét összetördeljük, ráöntjük a tejszínt, és vízgőz fölött összeolvasztjuk.
Simára kavarjuk, hagyjuk kihűlni, majd néhány órára hűtőbe tesszük, hogy jól
megdermedjen. Az egész mogyorószemeket száraz serpenyőben enyhén megpirítjuk,
majd rászórjuk a cukrot, hagyjuk megkaramellizálódni, és az edényt erre-arra
mozgatjuk, hogy a karamell bevonja a mogyorószemeket. Deszkára borítjuk, és
miután kézmelegre hűlt, a szemeket szétszedjük, hogy ne ragadjanak egymáshoz.
Ezután teáskanálnyi adagokat veszünk a megdermedt csokoládéganázsból, egy-egy
karamelles mogyorót szúrunk a közepébe, majd kesztyűs vagy állandóan hideg
vízbe mártott kézzel szép golyókat formázunk. Fagyasztóba tesszük, hogy jól
megdermedjenek. Ezután a bonbonokat rácsra helyezzük, mindegyikre csorgatunk
1-1 teáskanálnyi olvasztott fehér csokoládét, illetve megszórjuk az 5 dkg
megpörkölt, és késsel durvára darabolt mogyoróval. Hűtőben tároljuk, hogy ne
puhuljanak meg.
ADV+KAR/2017.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése