Az alábbi halétel, mondom, nagyon egyszerű, kevés a munka vele, és pillanatok alatt feltálalható akár szilveszter éjjelén - főfogásnak, ha valaki ilyesmire vágyik, akár újév napján ebédre, vacsorára.
Pirított hal
almás salátával
Hozzávalók 4
személyre: 1 kg friss halfilé (pl. tőkehal), só, bors, zsemlemorzsa, olaj;
a salátához: 40
dkg vegyes saláta (jégsaláta, radicchio, fodros saláta), 2 sárgarépa, 2 alma, 2
érett datolyaszilva, só, citromlé, olívaolaj, néhány szelet citrom.
Elkészítése: A halat kb. féltenyérnyi szeletekre vágjuk,
megszórjuk sóval és borssal. Megforgatjuk zsemlemorzsában, és kevés
felforrósított olajon mindkét oldalán 2-2 perc alatt megsütjük. A salátákat
megmossuk, jól lecsepegtetjük, összetépkedjük, majd hozzáadjuk a lereszelt
sárgarépát, a gyufaszálnyi darabokra vágott almát meg a félbe, majd szeletekre
vágott datolyaszilvát. Megszórjuk sóval, meglocsoljuk citromlével és
olívaolajjal, majd jól összeforgatjuk, és a pirított halszeletekkel, illetve
citrommal tálaljuk.
ÉÍ - 2017/TÉL
2 megjegyzés:
Mielobbi gyogyulast!
Köszönöm, Iri, már eléggé rendben vagyok, bár még nem teljesen "százas".
Megjegyzés küldése