Gyors és finom étel télen-nyáron. Egy kis időzítés, előre tervezés szükséges hozzá, de a tulajdonképpeni elkészítés nem igényel sok időt.
Fokhagymás tejben
pácolt rántott máj
Hozzávalók 4
személyre: 80 dkg sertés- vagy borjúmáj, 2-3 dl tej, 5-6 cikk fokhagyma, 3 tojás, liszt,
zsemlemorzsa, olaj, só, bors;
a körethez: 8-10
közepes, héjában főtt krumpli, só, kevés fokhagymapor.
Elkészítése: A májat vékonyan felszeleteljük, majd tálba
helyezzük. A tejben elkeverjük a zúzott fokhagymát, ráöntjük a májra, és jól
összeforgatjuk. Lefóliázzuk, éjszakára hűtőbe tesszük, és néha átforgatjuk.
Másnap a májszeleteket papírtörlőre szedjük, és a fűszeres tejet kissé
felitatjuk róluk. Lisztbe, sóval és borssal ízesített felvert tojásba, illetve
zsemlemorzsába forgatjuk, és forró olajban aranybarnára sütjük. Papírtörlőre
szedjük, hogy a fölösleges zsiradékot felitassuk róla. A körethez a kihűlt főtt
krumplit meghámozzuk, ujjnyi vastag karikákra vágjuk, majd forró bő olajban
piros-ropogósra sütjük. Tálalás előtt megszórjuk sóval, illetve kevés
fokhagymaporral. Bármilyen idénysalátával vagy savanyúsággal kínáljuk.
ÉÍ - 2017/TÉL
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése