Kekszes csokoládékocka
Hozzávalók (kb.
20x20-as formához): 25 dkg magas kakaótartalmú csokoládé, 8 dkg vaj, 0,5 dl
tej, 25 dkg keksz, 5-5 dkg maszola, kandírozott narancshéj, vágott mandula,
néhány mályvacukor.
Elkészítése:
Vízgőz fölött összeolvasztjuk az összetördelt csokoládét, a vajat meg a tejet,
és szép simára keverjük. Ezután beleforgatjuk a félig darabosra, félig
finomabbra tördelt kekszet, a mazsolát, a mandulát és a kandírozott
narancshéjat, és jól összekeverjük. A mályvacukrot porcukorba mártogatott
ollóval kicsi darabokra vagdossuk, és azt is belekavarjuk a masszába. A
keveréket háztartási fóliával bélelt formába nyomkodjuk, letakarjuk fóliával,
és hidegre tesszük dermedni. Tálalás előtt kockára vágjuk. Hűtőben tároljuk,
hogy meg ne puhuljon.
2 megjegyzés:
Nektek is vidám szilveszterezést és boldog új évet! Ilyen finomság mellett biztos meglesz :-)
Köszönjük szépen, megvolt. :)
Megjegyzés küldése