2011. december 22., csütörtök

Töltött húsos hidegtál


Sütőtökös, aszalt szilvás és gombás hústekercsek

Hozzávalók: 1 kg sertés rövidkaraj, 15 dkg gomba, 15 dkg sajt, 10 dkg ecetes paprika, 15 dkg mag nélküli aszalt szilva, 15 dkg sült sütőtök húsa, só, bors, koriander, kardamom, szerecsendió ízlés szerint, olaj, 2 dl fehérbor.

Elkészítése: Az aszalt szilvát beáztatjuk kevés langyos vízbe. A karajt vékony szeletekre vágjuk, óvatosan kiveregetjük, megszórjuk sóval és borssal, majd félretesszük. A gombát megmossuk és vékony szeletekre vágjuk, a sajtot és az ecetes paprikát vékony csíkokra vágjuk. Az aszalt szilvát leszűrjük, és ha van magja, kimagozzuk. (Ebben az esetben 20 dkg-t használjunk.) A sütőtököt villával összetörjük, majd sóval, szerecsendióval, kardamommal és korianderrel fűszerezzük ízlés szerint. Hogy krémesebb legyen, össze lehet dolgozni 1-2 teáskanálnyi olajjal vagy vízzel is. Ezek után négyféle módon töltjük meg a hússzeleteket.
Gombás-sajtos hústekercs: A hússzeleteket leterítjük, felére gombaszeleteket helyezünk, a gombára sajt- és paprikacsíkokat, majd szorosan feltekerjük, megtűzzük fogpiszkálóval vagy hústűvel.
Sütőtökös-gombás hústekercs: A hússzeletekre először gombát fektetünk, majd sütőtökpürét halmozunk, esetleg egy-két szem aszalt szilvát is helyezünk. Szorosan feltekerjük, és megtűzzük.
Aszalt szilvás hústekercs: A hússzelet egyik felére sorbarakunk néhány szem aszalt szilvát, majd hasonló módon járunk el, mint az előző tekercseknél.
Sütőtökös-aszalt szilvás hústekercs: A megmaradt sütőtökpürét ráhalmozzuk a maradék hússzeletekre, megrakjuk aszalt szilvával, és az előzőekhez hasonlóan feltekerjük és megtűzzük.
A négyféle tekercset hőálló tálba helyezzük, aláöntjük a bort, meglocsoljuk kevés olajjal, és lefedve forró sütőbe toljuk. Közepes hőmérsékleten kb. 45 percen át pároljuk, majd fedő nélkül pirítjuk néhány percig. Pirítás közben néhányszor meglocsoljuk a visszamaradt levével, hogy ne száradjon ki. Melegen hagyományos köretekkel tálalható, hidegen pedig svédasztalon a helye.

EK - 2011/12

9 megjegyzés:

Mrita írta...

Áldott, békés, boldog karácsonyt Neked és a családodnak!
Szeretettel:
Mrita

Gizi írta...

Meghitt, Békés Karácsonyi Ünnepeket Kívánok!!

Éva írta...

Boldog békés Karácsonyi ünnepeket kívánok Neked és szeretteidnek!

sedith írta...

Köszönöm szépen mindannyiótoknak!!!!:) Boldog ünneplést kívánok én is Nektek!:)

Gesztenye receptjei és Bonbon mánia írta...

Nagyon szép, békés, meghitt áldott karácsonyi ünnepeket kívánok sok szeretettel:-))

Bianka írta...

Áldott, békés ünnepeket kívánok

szepyke írta...

Áldott, békés, boldog karácsonyt neked és a szeretteidnek!:)

4Gyerek írta...

Áldott ünnepet!

sedith írta...

Köszönöm szépen, és én is kellemes karácsonyt kívánok Nektek!:)

2011. december 22., csütörtök

Töltött húsos hidegtál

Bejegyezte: sedith dátum: 22:46

Sütőtökös, aszalt szilvás és gombás hústekercsek

Hozzávalók: 1 kg sertés rövidkaraj, 15 dkg gomba, 15 dkg sajt, 10 dkg ecetes paprika, 15 dkg mag nélküli aszalt szilva, 15 dkg sült sütőtök húsa, só, bors, koriander, kardamom, szerecsendió ízlés szerint, olaj, 2 dl fehérbor.

Elkészítése: Az aszalt szilvát beáztatjuk kevés langyos vízbe. A karajt vékony szeletekre vágjuk, óvatosan kiveregetjük, megszórjuk sóval és borssal, majd félretesszük. A gombát megmossuk és vékony szeletekre vágjuk, a sajtot és az ecetes paprikát vékony csíkokra vágjuk. Az aszalt szilvát leszűrjük, és ha van magja, kimagozzuk. (Ebben az esetben 20 dkg-t használjunk.) A sütőtököt villával összetörjük, majd sóval, szerecsendióval, kardamommal és korianderrel fűszerezzük ízlés szerint. Hogy krémesebb legyen, össze lehet dolgozni 1-2 teáskanálnyi olajjal vagy vízzel is. Ezek után négyféle módon töltjük meg a hússzeleteket.
Gombás-sajtos hústekercs: A hússzeleteket leterítjük, felére gombaszeleteket helyezünk, a gombára sajt- és paprikacsíkokat, majd szorosan feltekerjük, megtűzzük fogpiszkálóval vagy hústűvel.
Sütőtökös-gombás hústekercs: A hússzeletekre először gombát fektetünk, majd sütőtökpürét halmozunk, esetleg egy-két szem aszalt szilvát is helyezünk. Szorosan feltekerjük, és megtűzzük.
Aszalt szilvás hústekercs: A hússzelet egyik felére sorbarakunk néhány szem aszalt szilvát, majd hasonló módon járunk el, mint az előző tekercseknél.
Sütőtökös-aszalt szilvás hústekercs: A megmaradt sütőtökpürét ráhalmozzuk a maradék hússzeletekre, megrakjuk aszalt szilvával, és az előzőekhez hasonlóan feltekerjük és megtűzzük.
A négyféle tekercset hőálló tálba helyezzük, aláöntjük a bort, meglocsoljuk kevés olajjal, és lefedve forró sütőbe toljuk. Közepes hőmérsékleten kb. 45 percen át pároljuk, majd fedő nélkül pirítjuk néhány percig. Pirítás közben néhányszor meglocsoljuk a visszamaradt levével, hogy ne száradjon ki. Melegen hagyományos köretekkel tálalható, hidegen pedig svédasztalon a helye.

EK - 2011/12

9 megjegyzés on "Töltött húsos hidegtál"

Mrita on 2011. december 23. 11:59 írta...

Áldott, békés, boldog karácsonyt Neked és a családodnak!
Szeretettel:
Mrita

Gizi on 2011. december 23. 22:35 írta...

Meghitt, Békés Karácsonyi Ünnepeket Kívánok!!

Éva on 2011. december 23. 22:41 írta...

Boldog békés Karácsonyi ünnepeket kívánok Neked és szeretteidnek!

sedith on 2011. december 23. 22:46 írta...

Köszönöm szépen mindannyiótoknak!!!!:) Boldog ünneplést kívánok én is Nektek!:)

Gesztenye receptjei és Bonbon mánia on 2011. december 24. 1:56 írta...

Nagyon szép, békés, meghitt áldott karácsonyi ünnepeket kívánok sok szeretettel:-))

Bianka on 2011. december 24. 10:13 írta...

Áldott, békés ünnepeket kívánok

szepyke on 2011. december 24. 19:02 írta...

Áldott, békés, boldog karácsonyt neked és a szeretteidnek!:)

4Gyerek on 2011. december 24. 20:49 írta...

Áldott ünnepet!

sedith on 2011. december 24. 23:36 írta...

Köszönöm szépen, és én is kellemes karácsonyt kívánok Nektek!:)

Related Posts with Thumbnails