2011. március 13., vasárnap

Gombás zöldségraguleves


Könnyű zöldséglevest kért a férjem ebédre az egyik napon, hát ez lett belőle.


Gombás zöldségraguleves

Hozzávalók: 1 kisebb hagyma, 2 sárgarépa, 2 petrezselyemgyökér, 2 marék zöldborsó, 20 dkg karfiol, 20 dkg gomba, (vagy kb. 1 kg fagyasztott zöldség a fent említettekből - nekem ebből készült), 1 evőkanál liszt, 2 dl tejföl, 1 tojássárgája, kevés olaj, só, almaecet, 2 evőkanál aprított petrezselyemzöld

Elkészítése:
Ha friss zöldségből készül, akkor először mindent meghámozunk, megmosunk és feldarabolunk.
Az olajat felforrósítjuk, rádobjuk a hagymát, kicsit dinszteljük, majd mehet rá a sárgarépa, a petrezselyemgyökér, rövid idő után pedig a zöldborsó, a karfiol és a gomba. Megsózzuk, és kevés víz hozzáadásával, illetve állandóan pótolgatva, ha elfő, a zöldségeket puhára pároljuk (max.10-15 perc). Végül zsírjára sütjük, megszórjuk a liszttel, elkavarjuk és felengedjük vízzel, tetszés szerint beállítva a leves sűrűségét. Felforraljuk, hagyjuk forrni néhány percig, ezalatt a tojássárgáját simára keverjük a tejföllel és kevés forró levessel eldolgozva, hozzáöntjük a leveshez. Még hagyjuk egy keveset a lángon, de nem várjuk, hogy fölforrjon. Megszórjuk petrezselyemzölddel, almaecettel savanyítjuk, és sózzuk, ha még kell.
Jó étvágyat! Nekünk megvolt hozzá.:)

KAL - 2018.

13 megjegyzés:

Mónika írta...

Nagyon gusztán néz ki!

egycsipet írta...

Jól néz ki nagyon! Mostanában gombamániás lettem, de levest még nem készítettem. Itt az ideje! :))

Sandra G. írta...

istenien néz ki!!!!! hmmm...

üdv

Bianka írta...

Nyammi nagyon finom lehet

sedith írta...

Köszi mindenkinek!:)

Mónika, finom is!:)

Sandra, üdv nálam!:)

Csipet, én is az lettem, tegnap is gombásat készítettem.:)

Bianka, hajrá!:)

Ami írta...

Imádom a gombás leveseket! Nagyon guszta, no meg ez a tálalás... :)

Jutka írta...

Nagyon jól néz ki, ki fogom próbálni!

barbette írta...

Nálunk is gyakori vendég az ilyen leves.Tökéletes.leves nélkül nem lehet élni:))))

Ditta írta...

Én is szívesen elkanalaztam volna,nagyon szeretem az ilyen tartalmas,és mégis könnyű levest,guszta lett nagyon!:-)

Éva írta...

Nagyon guszta,szívesen megkostólnám!

Kati írta...

Nagyon szeretem ay ilyen leveseket, szépek lettek a képek is!

Foodafok írta...

Nagyon leveses vagyok. Te meg, jó vagy levesekben. Köszike a receptért.

Szitya írta...

Szia Edith!
Írtam neked e-mailt! ha időd engedi, légyszi olvasd el! Köszi, puszi,
Szilvi

2011. március 13., vasárnap

Gombás zöldségraguleves

Bejegyezte: sedith dátum: 20:34

Könnyű zöldséglevest kért a férjem ebédre az egyik napon, hát ez lett belőle.


Gombás zöldségraguleves

Hozzávalók: 1 kisebb hagyma, 2 sárgarépa, 2 petrezselyemgyökér, 2 marék zöldborsó, 20 dkg karfiol, 20 dkg gomba, (vagy kb. 1 kg fagyasztott zöldség a fent említettekből - nekem ebből készült), 1 evőkanál liszt, 2 dl tejföl, 1 tojássárgája, kevés olaj, só, almaecet, 2 evőkanál aprított petrezselyemzöld

Elkészítése:
Ha friss zöldségből készül, akkor először mindent meghámozunk, megmosunk és feldarabolunk.
Az olajat felforrósítjuk, rádobjuk a hagymát, kicsit dinszteljük, majd mehet rá a sárgarépa, a petrezselyemgyökér, rövid idő után pedig a zöldborsó, a karfiol és a gomba. Megsózzuk, és kevés víz hozzáadásával, illetve állandóan pótolgatva, ha elfő, a zöldségeket puhára pároljuk (max.10-15 perc). Végül zsírjára sütjük, megszórjuk a liszttel, elkavarjuk és felengedjük vízzel, tetszés szerint beállítva a leves sűrűségét. Felforraljuk, hagyjuk forrni néhány percig, ezalatt a tojássárgáját simára keverjük a tejföllel és kevés forró levessel eldolgozva, hozzáöntjük a leveshez. Még hagyjuk egy keveset a lángon, de nem várjuk, hogy fölforrjon. Megszórjuk petrezselyemzölddel, almaecettel savanyítjuk, és sózzuk, ha még kell.
Jó étvágyat! Nekünk megvolt hozzá.:)

KAL - 2018.

13 megjegyzés on "Gombás zöldségraguleves"

Mónika on 2011. március 13. 21:56 írta...

Nagyon gusztán néz ki!

egycsipet on 2011. március 13. 21:59 írta...

Jól néz ki nagyon! Mostanában gombamániás lettem, de levest még nem készítettem. Itt az ideje! :))

Sandra G. on 2011. március 13. 22:37 írta...

istenien néz ki!!!!! hmmm...

üdv

Bianka on 2011. március 14. 1:11 írta...

Nyammi nagyon finom lehet

sedith on 2011. március 14. 7:38 írta...

Köszi mindenkinek!:)

Mónika, finom is!:)

Sandra, üdv nálam!:)

Csipet, én is az lettem, tegnap is gombásat készítettem.:)

Bianka, hajrá!:)

Ami on 2011. március 14. 8:27 írta...

Imádom a gombás leveseket! Nagyon guszta, no meg ez a tálalás... :)

Jutka on 2011. március 14. 8:51 írta...

Nagyon jól néz ki, ki fogom próbálni!

barbette on 2011. március 14. 9:33 írta...

Nálunk is gyakori vendég az ilyen leves.Tökéletes.leves nélkül nem lehet élni:))))

Ditta on 2011. március 14. 19:23 írta...

Én is szívesen elkanalaztam volna,nagyon szeretem az ilyen tartalmas,és mégis könnyű levest,guszta lett nagyon!:-)

Éva on 2011. március 15. 18:31 írta...

Nagyon guszta,szívesen megkostólnám!

Kati on 2011. március 15. 20:27 írta...

Nagyon szeretem ay ilyen leveseket, szépek lettek a képek is!

Foodafok on 2011. március 18. 22:43 írta...

Nagyon leveses vagyok. Te meg, jó vagy levesekben. Köszike a receptért.

Szitya on 2011. március 23. 18:11 írta...

Szia Edith!
Írtam neked e-mailt! ha időd engedi, légyszi olvasd el! Köszi, puszi,
Szilvi

Related Posts with Thumbnails