2011. március 24., csütörtök

Salata de icre, avagy ikrasaláta

A recept megjelent a KIFŐZTÜK idei 3. számában. Az újság letölthető ITT regisztráció nélkül.

Ikrasaláta (Salata de icre)


Hozzávalók:

10 dkg sózott vagy friss ikra
só (csakis friss ikra esetén)
2 dl olaj
5-8 evőkanál citromlé
4-5 evőkanál forró víz
1 teáskanál mustár
1 teáskanál reszelt vöröshagyma

a díszítéshez:
citromkarikák
olajbogyó

A sózott ikrát egy keverőtálba tesszük, hozzáadjuk a mustárt, 1 evőkanálnyi citromlevet és kézi mixerrel összekeverjük. Ezután, először cseppenként, majd vékony sugárban, mint a majonéznél, beledolgozzuk az olajat, közben pedig felváltva adagoljuk a forró vizet és az ízlés szerinti citromlevet. Mire felveszi az összes olajat, egy nagyon sűrű, krémes masszánk lesz. Legvégül beledolgozzuk a finomra reszelt hagymát is. Sózni nem kell, külön, csak ha friss ikrából készítjük. Általában pirított kenyérrel tálalják, amire citromkarikát fektetnek, a tetejét pedig különféle olajbogyókkal díszítik.

Tipp: hagymán kívül lehet ízesíteni még fokhagymával, különféle zöldfűszerekkel, sőt, finomra aprított fekete olajbogyóval is.

Egy másfajta ikrakrém receptje itt található.

7 megjegyzés:

M írta...

De jó, hogy itt vagy! Már kezdtem aggódni érted. :)

sedith írta...

Köszi, Gyöngyi, ne aggódj, csak zsúfoltak a napjaim és némi lerobbantsággal is küszködöm.:( Látod, amivel jelentkeztem, az is "konzerv".:)

Éva írta...

Guszta, de azon ételek közé tartozik, amit nem biztos hogy kipróbálok!

iri írta...

En is hianyoltalak , s gondoltam rad, s most egy hatalmas olelest kuldok neked,egy ponttal ezen a jatekon belul:http://eszterszappan.blogspot.com/2011/03/egy-jo-szo-jatek.html

Mert ertekelem munkad,mert ez a blog tobb mint egy receptes fuzet, benne van a te kedvesseged,humoros lelkuleted s foleg , hogy ezzel szolgalsz felenk.

Bianka írta...

Nagyon jó

sedith írta...

Éva, pedig nagyon finom. Nálunk mindenki imádja akár itthoni, akár üzleti.:)

Iri, köszönöm kedves szavaidat!!!:)

duende írta...

Óóóó, de régen ettem ikrát... Pedig imádom! Halászlében is, meg rántva is valami isteni. Így még nem kóstoltam, de szerintem ezért is rajonganék. Pláne amilyen gusztán tálaltad is, szóval konkrétan csorog a nyálam! :)

2011. március 24., csütörtök

Salata de icre, avagy ikrasaláta

Bejegyezte: sedith dátum: 22:47
A recept megjelent a KIFŐZTÜK idei 3. számában. Az újság letölthető ITT regisztráció nélkül.

Ikrasaláta (Salata de icre)


Hozzávalók:

10 dkg sózott vagy friss ikra
só (csakis friss ikra esetén)
2 dl olaj
5-8 evőkanál citromlé
4-5 evőkanál forró víz
1 teáskanál mustár
1 teáskanál reszelt vöröshagyma

a díszítéshez:
citromkarikák
olajbogyó

A sózott ikrát egy keverőtálba tesszük, hozzáadjuk a mustárt, 1 evőkanálnyi citromlevet és kézi mixerrel összekeverjük. Ezután, először cseppenként, majd vékony sugárban, mint a majonéznél, beledolgozzuk az olajat, közben pedig felváltva adagoljuk a forró vizet és az ízlés szerinti citromlevet. Mire felveszi az összes olajat, egy nagyon sűrű, krémes masszánk lesz. Legvégül beledolgozzuk a finomra reszelt hagymát is. Sózni nem kell, külön, csak ha friss ikrából készítjük. Általában pirított kenyérrel tálalják, amire citromkarikát fektetnek, a tetejét pedig különféle olajbogyókkal díszítik.

Tipp: hagymán kívül lehet ízesíteni még fokhagymával, különféle zöldfűszerekkel, sőt, finomra aprított fekete olajbogyóval is.

Egy másfajta ikrakrém receptje itt található.

7 megjegyzés on "Salata de icre, avagy ikrasaláta"

M on 2011. március 24. 23:07 írta...

De jó, hogy itt vagy! Már kezdtem aggódni érted. :)

sedith on 2011. március 24. 23:25 írta...

Köszi, Gyöngyi, ne aggódj, csak zsúfoltak a napjaim és némi lerobbantsággal is küszködöm.:( Látod, amivel jelentkeztem, az is "konzerv".:)

Éva on 2011. március 25. 10:04 írta...

Guszta, de azon ételek közé tartozik, amit nem biztos hogy kipróbálok!

iri on 2011. március 25. 11:36 írta...

En is hianyoltalak , s gondoltam rad, s most egy hatalmas olelest kuldok neked,egy ponttal ezen a jatekon belul:http://eszterszappan.blogspot.com/2011/03/egy-jo-szo-jatek.html

Mert ertekelem munkad,mert ez a blog tobb mint egy receptes fuzet, benne van a te kedvesseged,humoros lelkuleted s foleg , hogy ezzel szolgalsz felenk.

Bianka on 2011. március 25. 12:30 írta...

Nagyon jó

sedith on 2011. március 25. 22:06 írta...

Éva, pedig nagyon finom. Nálunk mindenki imádja akár itthoni, akár üzleti.:)

Iri, köszönöm kedves szavaidat!!!:)

duende on 2011. március 25. 23:07 írta...

Óóóó, de régen ettem ikrát... Pedig imádom! Halászlében is, meg rántva is valami isteni. Így még nem kóstoltam, de szerintem ezért is rajonganék. Pláne amilyen gusztán tálaltad is, szóval konkrétan csorog a nyálam! :)

Related Posts with Thumbnails