2012. február 1., szerda

Sokmagvas sült krumpli

Finom és laktató. Köretként és önmagában is. Szép pirosra sül, bár a végtermékről fotóm nincs.:P Zöldségnapon valamiylen friss salátával vagy savanyú káposztával kitűnő, ízletes fogás. Mennyiségeket nem írok, hiszen bármekkora mennyiségből készíthető, de számítani kell arra, hogy sok fogy belőle. :)



Sokmagvas sült krumpli

Hozzávalók: krumpli, magvak (pl. tökmag, napraforgómag, lenmag, szezámmag), rózsabors, petrezselyemzöld, só, bors, olaj.

Elkészítése: A krumplit meghámozzuk, hasábokra vágjuk, és egy tálba tesszük. Alaposan megsózzuk, megborsozzuk, meglocsoljuk (olíva)olajjal, és megszórjuk a magvakkal mega  rózsaborssal. Kézzel jól átforgatjuk, majd sütőpapírral bélelt tepsibe borítjuk. Rászórjuk az apróra vágott petrezselyemzöldet, aláöntünk max. 1 dl vizet, lefedjük alufóliával, és forró sütőbe toljuk. 30-35 percig sütjük alufóliával, majd levesszük a fóliát és rápirítunk a tetejére. Önmagában és köretként is nagyon finom és mutatós. Bármilyen saláta, savanyúság illik mellé.

KRUMP. - 2015.

8 megjegyzés:

Katalin írta...

Nagyon jól néz ki, finom lehet! A krumplit mi is nagyon szeretjük, minden formában :)

iri írta...

A mindennapi krumpli , milyen vonzo tud lenni!

Emi írta...

Én is imádom a krumplit bárhogy készítve. Ez a sokmagos változat pedig nagyon tetszik. Egyszerű és különleges. Ki fogom próbálni:)

Vicuska írta...

Én a sok magot imádom, ha akad alatta egy kis krumpli is, az sem baj :)

Életünk és ételeink írta...

Nagyon guszta, egy újabb remek ötlet a magvak felhasználására!

Kati írta...

El tudom képzelni milyen fincsi lehet, sültkrumplit imádjuk:)

Elisabeth írta...

Nagyon tetszik a krumplid...gyönyörü. szines, és kimondottan nagyon finom!

sedith írta...

Köszönöm, lányok! Zöldségnapra készült, és eredetileg csak sima tepsis krumpli akart lenni. Aztán hirtelen eszembe jutott, hogy mi lenne, ha "bemagoznám".:P Mondjuk, annyit hozzáfűznék, hogy ha valaki nem ismeri a rózsabors ízét, akkor csak keveset tegyen belőle, mert eléggé karakteres aromája van.

2012. február 1., szerda

Sokmagvas sült krumpli

Bejegyezte: sedith dátum: 10:26
Finom és laktató. Köretként és önmagában is. Szép pirosra sül, bár a végtermékről fotóm nincs.:P Zöldségnapon valamiylen friss salátával vagy savanyú káposztával kitűnő, ízletes fogás. Mennyiségeket nem írok, hiszen bármekkora mennyiségből készíthető, de számítani kell arra, hogy sok fogy belőle. :)



Sokmagvas sült krumpli

Hozzávalók: krumpli, magvak (pl. tökmag, napraforgómag, lenmag, szezámmag), rózsabors, petrezselyemzöld, só, bors, olaj.

Elkészítése: A krumplit meghámozzuk, hasábokra vágjuk, és egy tálba tesszük. Alaposan megsózzuk, megborsozzuk, meglocsoljuk (olíva)olajjal, és megszórjuk a magvakkal mega  rózsaborssal. Kézzel jól átforgatjuk, majd sütőpapírral bélelt tepsibe borítjuk. Rászórjuk az apróra vágott petrezselyemzöldet, aláöntünk max. 1 dl vizet, lefedjük alufóliával, és forró sütőbe toljuk. 30-35 percig sütjük alufóliával, majd levesszük a fóliát és rápirítunk a tetejére. Önmagában és köretként is nagyon finom és mutatós. Bármilyen saláta, savanyúság illik mellé.

KRUMP. - 2015.

8 megjegyzés on "Sokmagvas sült krumpli"

Katalin on 2012. február 1. 10:42 írta...

Nagyon jól néz ki, finom lehet! A krumplit mi is nagyon szeretjük, minden formában :)

iri on 2012. február 1. 15:19 írta...

A mindennapi krumpli , milyen vonzo tud lenni!

Emi on 2012. február 1. 15:43 írta...

Én is imádom a krumplit bárhogy készítve. Ez a sokmagos változat pedig nagyon tetszik. Egyszerű és különleges. Ki fogom próbálni:)

Vicuska on 2012. február 1. 19:20 írta...

Én a sok magot imádom, ha akad alatta egy kis krumpli is, az sem baj :)

Életünk és ételeink on 2012. február 1. 19:37 írta...

Nagyon guszta, egy újabb remek ötlet a magvak felhasználására!

Kati on 2012. február 1. 21:31 írta...

El tudom képzelni milyen fincsi lehet, sültkrumplit imádjuk:)

Elisabeth on 2012. február 1. 22:54 írta...

Nagyon tetszik a krumplid...gyönyörü. szines, és kimondottan nagyon finom!

sedith on 2012. február 3. 8:26 írta...

Köszönöm, lányok! Zöldségnapra készült, és eredetileg csak sima tepsis krumpli akart lenni. Aztán hirtelen eszembe jutott, hogy mi lenne, ha "bemagoznám".:P Mondjuk, annyit hozzáfűznék, hogy ha valaki nem ismeri a rózsabors ízét, akkor csak keveset tegyen belőle, mert eléggé karakteres aromája van.

Related Posts with Thumbnails