2013. november 29., péntek

Csokoládés kávé


Eljött a tél. Szép fehérek a fák, a tetők, az út - ott, ahol nem járnak autók. És még mindig szállingózik. Hideg van kinn, és jólesik a benti meleg. Általában még nem engedhetjük meg magunknak azt a luxust, hogy hátradőljünk, hiszen ezernyi tennivaló vár még ránk munkában és otthon egyaránt, de ha "lopunk" magunknak egy félórácskát, még nem fog összedőlni a világ. Szóval, felkészülni... rajt', csokit, kávét elővenni, pillanatok alatt összedobni az alábbi finomságot, és bevackolódni valahová, vagy csak leülni és semmit nem csinálni. Jaj, de - kortyolgatni a kávét! :) Nagyon finom, melengető. 


Csokoládés kávé 

Hozzávalók 4 személyre: 6 dl feketekávé, 10 dkg magas kakaótartalmú étcsokoládé, 1+2 dl habtejszín, cukor ízlés szerint.
Elkészítése: A csokoládét összetördeljük, ráöntünk 1 dl tejszínt, mikróban vagy vízgőz fölött összeolvasztjuk, majd sima masszává keverjük. A maradék tejszínt felverjük, de nem túl keményre. 4 hőálló nagyobbacska pohárban szétosztjuk a csokoládékrémet, ráöntjük a nagyon forró kávét, majd a tetejére kanalazzuk a félkemény tejszínt. Mindenki ízlés szerint édesíti tovább; szívószálat kínálunk mellé.
EK - 2013/12

1 megjegyzés:

Judit Péter írta...

Engem most meghívhatsz egy bögre kávéra :D

2013. november 29., péntek

Csokoládés kávé

Bejegyezte: sedith dátum: 8:46

Eljött a tél. Szép fehérek a fák, a tetők, az út - ott, ahol nem járnak autók. És még mindig szállingózik. Hideg van kinn, és jólesik a benti meleg. Általában még nem engedhetjük meg magunknak azt a luxust, hogy hátradőljünk, hiszen ezernyi tennivaló vár még ránk munkában és otthon egyaránt, de ha "lopunk" magunknak egy félórácskát, még nem fog összedőlni a világ. Szóval, felkészülni... rajt', csokit, kávét elővenni, pillanatok alatt összedobni az alábbi finomságot, és bevackolódni valahová, vagy csak leülni és semmit nem csinálni. Jaj, de - kortyolgatni a kávét! :) Nagyon finom, melengető. 


Csokoládés kávé 

Hozzávalók 4 személyre: 6 dl feketekávé, 10 dkg magas kakaótartalmú étcsokoládé, 1+2 dl habtejszín, cukor ízlés szerint.
Elkészítése: A csokoládét összetördeljük, ráöntünk 1 dl tejszínt, mikróban vagy vízgőz fölött összeolvasztjuk, majd sima masszává keverjük. A maradék tejszínt felverjük, de nem túl keményre. 4 hőálló nagyobbacska pohárban szétosztjuk a csokoládékrémet, ráöntjük a nagyon forró kávét, majd a tetejére kanalazzuk a félkemény tejszínt. Mindenki ízlés szerint édesíti tovább; szívószálat kínálunk mellé.
EK - 2013/12

1 megjegyzés on "Csokoládés kávé"

Judit Péter on 2013. november 30. 8:17 írta...

Engem most meghívhatsz egy bögre kávéra :D

Related Posts with Thumbnails