Minimalista stílusban készült. Még sót sem használtam hozzá. Aki szeretné, természetesen, tehet bele, de nekem nagyon ízlett így, natúran, csupán a cékla és a joghurt meg a menta ízét érezve. Isteni volt. Ketten nagyon odavoltunk érte, a család másik két tagja inkább puliszkás rozsdás húst kért... :)
Sült cékla mentás joghurtmártással
Hozzávalók 2 személyre: 2 nagy cékla, olívaolaj; a mártáshoz: 2 kis doboz joghurt (összesen 28 dkg), 2-3 evőkanál tejföl, 1 kis csokor menta, 2-3 evőkanál olívaolaj, csilipehely, ízlés szerint só.
Elkészítése: A céklát alaposan megsikáljuk, megtörölgetjük, és héjastól négybe hasítjuk. Minden céklanegyedet egy-egy alufóliadarabra helyezünk, meglocsoljuk néhány csepp olívaolajjal, majd összecsomagoljuk. A csomagocskákat tepsire helyezzük, és 200 fokra előmelegített sütőben, légkeverésen 1 órán - 1 óra 10 percen át sütjük. A mártáshoz egy tálban simára keverjük a joghurtot a tejföllel, hozzáadjuk a finomra aprított mentaleveleket, csilipehellyel, és ha akarjuk, sóval ízesítjük, majd hűtőbe tesszük, hogy az ízek összeérjenek, míg a cékla elkészül. Tálaláskor a mártáshoz öntjük az olívaolajat, és enyhén elkavarjuk. A zöldséget a mártással kínáljuk.
BA - 2017/2
KAL - 2015.
2014. január 22., szerda
Sült cékla mentás joghurtmártással
Címkék:
cékla,
főfogás,
hús nélküli,
mártások szószok,
saláták,
zöldséges
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
2014. január 22., szerda
Sült cékla mentás joghurtmártással
Minimalista stílusban készült. Még sót sem használtam hozzá. Aki szeretné, természetesen, tehet bele, de nekem nagyon ízlett így, natúran, csupán a cékla és a joghurt meg a menta ízét érezve. Isteni volt. Ketten nagyon odavoltunk érte, a család másik két tagja inkább puliszkás rozsdás húst kért... :)
Sült cékla mentás joghurtmártással
Hozzávalók 2 személyre: 2 nagy cékla, olívaolaj; a mártáshoz: 2 kis doboz joghurt (összesen 28 dkg), 2-3 evőkanál tejföl, 1 kis csokor menta, 2-3 evőkanál olívaolaj, csilipehely, ízlés szerint só.
Elkészítése: A céklát alaposan megsikáljuk, megtörölgetjük, és héjastól négybe hasítjuk. Minden céklanegyedet egy-egy alufóliadarabra helyezünk, meglocsoljuk néhány csepp olívaolajjal, majd összecsomagoljuk. A csomagocskákat tepsire helyezzük, és 200 fokra előmelegített sütőben, légkeverésen 1 órán - 1 óra 10 percen át sütjük. A mártáshoz egy tálban simára keverjük a joghurtot a tejföllel, hozzáadjuk a finomra aprított mentaleveleket, csilipehellyel, és ha akarjuk, sóval ízesítjük, majd hűtőbe tesszük, hogy az ízek összeérjenek, míg a cékla elkészül. Tálaláskor a mártáshoz öntjük az olívaolajat, és enyhén elkavarjuk. A zöldséget a mártással kínáljuk.
BA - 2017/2
KAL - 2015.
Sült cékla mentás joghurtmártással
Hozzávalók 2 személyre: 2 nagy cékla, olívaolaj; a mártáshoz: 2 kis doboz joghurt (összesen 28 dkg), 2-3 evőkanál tejföl, 1 kis csokor menta, 2-3 evőkanál olívaolaj, csilipehely, ízlés szerint só.
Elkészítése: A céklát alaposan megsikáljuk, megtörölgetjük, és héjastól négybe hasítjuk. Minden céklanegyedet egy-egy alufóliadarabra helyezünk, meglocsoljuk néhány csepp olívaolajjal, majd összecsomagoljuk. A csomagocskákat tepsire helyezzük, és 200 fokra előmelegített sütőben, légkeverésen 1 órán - 1 óra 10 percen át sütjük. A mártáshoz egy tálban simára keverjük a joghurtot a tejföllel, hozzáadjuk a finomra aprított mentaleveleket, csilipehellyel, és ha akarjuk, sóval ízesítjük, majd hűtőbe tesszük, hogy az ízek összeérjenek, míg a cékla elkészül. Tálaláskor a mártáshoz öntjük az olívaolajat, és enyhén elkavarjuk. A zöldséget a mártással kínáljuk.
BA - 2017/2
KAL - 2015.
Címkék:
cékla,
főfogás,
hús nélküli,
mártások szószok,
saláták,
zöldséges
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése