2014. január 9., csütörtök

Tojásos karfiolsaláta

Gyorsan elkészíthető, finom, vitamindús saláta, de köretként is nagyon finom. Sőt, ha még laktatóbbá szeretnénk tenni, akkor főtt tésztával is összekeverhetjük. Az öntete a joghurttól könnyed, a tejföltől selymes. A fűszerezése pedig izgalmas, sejtelmes. Próbáljátok ki... :)



Tojásos karfiolsaláta

Hozzávalók 4 személyre: 60-70 dkg karfiol, 2 közepes sárgarépa, 6 tojás; az öntethez: 20 dkg tejföl, 30 dkg (2 kicsi doboz) joghurt, 2 evőkanál Worchestershire-szósz, 1 cikk zúzott fokhagyma, só, citromlé, fehérbors.

Elkészítése: A kockára vágott sárgarépát és a kis rózsáira szedett karfiolt enyhén sós vízben, külön-külön roppanósra főzzük, a tojásokat pedig keményre. A zöldségeket leszűrjük, hideg vízzel átöblítjük, majd hagyjuk kihűlni. A tojásokat meghámozzuk, kockára vágjuk, és a zöldséghez adjuk. Az öntet hozzávalóit simára keverjük, sóval, fehérborssal és citromlével tetszés szerint ízesítjük. Ráöntjük a zöldségre, és kb. félórát hagyjuk állni, hogy az ízek összeérjenek. Mi a "tocsogósabb" salátákat szeretjük, de ha valaki nem kedveli így, kevesebb öntetet is készíthet. Fagyasztott karfiolból is készíthető, sőt, úgy még gyorsabban elkészül. Finom húsnapi fogás lehet.

KT - 2014/2


Nincsenek megjegyzések:

Related Posts with Thumbnails

2014. január 9., csütörtök

Tojásos karfiolsaláta

Gyorsan elkészíthető, finom, vitamindús saláta, de köretként is nagyon finom. Sőt, ha még laktatóbbá szeretnénk tenni, akkor főtt tésztával is összekeverhetjük. Az öntete a joghurttól könnyed, a tejföltől selymes. A fűszerezése pedig izgalmas, sejtelmes. Próbáljátok ki... :)



Tojásos karfiolsaláta

Hozzávalók 4 személyre: 60-70 dkg karfiol, 2 közepes sárgarépa, 6 tojás; az öntethez: 20 dkg tejföl, 30 dkg (2 kicsi doboz) joghurt, 2 evőkanál Worchestershire-szósz, 1 cikk zúzott fokhagyma, só, citromlé, fehérbors.

Elkészítése: A kockára vágott sárgarépát és a kis rózsáira szedett karfiolt enyhén sós vízben, külön-külön roppanósra főzzük, a tojásokat pedig keményre. A zöldségeket leszűrjük, hideg vízzel átöblítjük, majd hagyjuk kihűlni. A tojásokat meghámozzuk, kockára vágjuk, és a zöldséghez adjuk. Az öntet hozzávalóit simára keverjük, sóval, fehérborssal és citromlével tetszés szerint ízesítjük. Ráöntjük a zöldségre, és kb. félórát hagyjuk állni, hogy az ízek összeérjenek. Mi a "tocsogósabb" salátákat szeretjük, de ha valaki nem kedveli így, kevesebb öntetet is készíthet. Fagyasztott karfiolból is készíthető, sőt, úgy még gyorsabban elkészül. Finom húsnapi fogás lehet.

KT - 2014/2


Nincsenek megjegyzések: