Az Erdélyi konyha csapatával ismét egy vagány hétvégét töltöttünk együtt. Az ivói Honor Villa csodálatos helyszíne ezeknek a téli találkozóinknak, ahol rengeteget főzünk, eszünk, nevetünk és szórakozunk. Nem utolsó sorban azonban ezek a találkozók remek alkalmak a személyes kapcsolatok, a csapatszellem és a csapattudat megerősítésére, illetve a közös dolgaink megbeszélésére és a mindenféle tanulásra. Immár harmadik éve, hogy Gyugyi Péter fényképész, (többek között) a Nők lapja konyha és a Gusto magazinok fotósa is megtiszteli jelenlétével találkozóinkat, és rengeteget tanít, segít, magyaráz, hogy mi minél jobb fotókat is készítsünk, ha már olyan finomakat főzünk! ;) :)
Köszönet illet mindenkit, aki hozzájarul ahhoz, hogy ezek az alkalmak összejöjjenek, és feledhetetlenek legyenek mindanniyunk számára! :)
Az alábbi képsort talán végignézni is eléggé gyomrot terhelő feladat lesz, hát még végigenni az egészet - össz-vissz 2 nap alatt! Gondoljatok csak bele, micsoda megpróbáltatás volt ez számunkra! :) ;) :P A fotók nem feltétlenül időrendi sorrendben vannak, illetve én és
Kati készítettük őket.
|
Az egyik sütistál... |
|
A véletlen szülte remekmű: spenótos röszti by Zsozsó |
|
Ivói vadastál ... kissé megdézsmálva |
|
Vadhúsos szusi kétféle kivitelben by me |
|
Háromféle szusi négyféle kivitelben + a készítése közben született "melléktermékek" by me |
|
Uborkával töltött mangalicarolád mártással by Ottis és Jutka |
|
Szarvaslábszár ropogós zsemlekockákkal by me, Karcsi, Adél, és mindenki, aki segített |
És a Kati által készített fotók:
|
Mangalicás lepénykék - amiből egy falat nem sok, annyit sem ettem, mert nem jutott kézre |
|
Tűzdelt szarvascomb spenótos galuskával |
|
Gombás mangalicatokány puliszkával |
|
Borzas karaj |
|
"Flékeny" |
|
Ivói vadastál ... eredeti tálalásban, a háttérben néhány istenien finom pástétommal |
|
Vargányás vaddisznóleves |
|
Töltött vaddisznódagadó aszalt szilvás, almás vöröskáposztával |
7 megjegyzés:
A töltött dagadó az utolsó fényképen, bárányból készült? A Húsvéti (román) ételspecialitásra, a "drob de miel"-re emlékeztet.
Hobbiszakács, nem nem bárányból készült, hanem mangalicából vagy vaddisznóból,már nem tudom pontosan. És bár kinézetre hasonlít a drobra, valóban, azért az íze teljesen más volt. :)
Nagyon irigykedve néztem végig :) Remek találkozó lehetett :)
Györgyi, az volt, bizony! :) És igen, vállalom, irigykedhetsz! :D :D :D
Vargányás vaddisznóleves:) Én is készülök a beszámolóval, te gyors voltál:)
Köszi! :-)
Még végignézni is sok a kaja, hát még végigenni :-) de jó volt nagyon a találkozó is, az ételek is!
Megjegyzés küldése