2014. február 3., hétfő

Hagyományos téli hétvégénk Ivóban

Az Erdélyi konyha csapatával ismét egy vagány hétvégét töltöttünk együtt. Az ivói Honor Villa csodálatos helyszíne ezeknek a téli találkozóinknak, ahol rengeteget főzünk, eszünk, nevetünk és szórakozunk. Nem utolsó sorban azonban ezek a találkozók remek alkalmak a személyes kapcsolatok, a csapatszellem és a csapattudat megerősítésére, illetve a közös dolgaink megbeszélésére és a mindenféle tanulásra. Immár harmadik éve, hogy Gyugyi Péter fényképész, (többek között) a Nők lapja konyha és a Gusto magazinok fotósa is megtiszteli jelenlétével találkozóinkat, és rengeteget tanít, segít, magyaráz, hogy mi minél jobb fotókat is készítsünk, ha már olyan finomakat főzünk! ;) :)
Köszönet illet mindenkit, aki hozzájarul ahhoz, hogy ezek az alkalmak összejöjjenek, és feledhetetlenek legyenek mindanniyunk számára! :)
Az alábbi képsort talán végignézni is eléggé gyomrot terhelő feladat lesz, hát még végigenni az egészet - össz-vissz 2 nap alatt! Gondoljatok csak bele, micsoda megpróbáltatás volt ez számunkra! :) ;) :P A fotók nem feltétlenül időrendi sorrendben vannak, illetve én és Kati készítettük őket.

Az egyik sütistál...

A véletlen szülte remekmű: spenótos röszti by Zsozsó

Ivói vadastál ... kissé megdézsmálva

Vadhúsos szusi kétféle kivitelben by me

Háromféle szusi négyféle kivitelben + a készítése közben született "melléktermékek" by me

Uborkával töltött mangalicarolád mártással by Ottis és Jutka

Szarvaslábszár ropogós zsemlekockákkal by me, Karcsi, Adél, és mindenki, aki segített

És a Kati által készített fotók:

Mangalicás lepénykék - amiből egy falat nem sok, annyit sem ettem, mert nem jutott kézre

Tűzdelt szarvascomb spenótos galuskával

Gombás mangalicatokány puliszkával

Borzas karaj

"Flékeny"

Ivói vadastál ... eredeti tálalásban, a háttérben néhány istenien finom pástétommal

Vargányás vaddisznóleves

Töltött vaddisznódagadó aszalt szilvás, almás vöröskáposztával

7 megjegyzés:

Hobbiszakács írta...

A töltött dagadó az utolsó fényképen, bárányból készült? A Húsvéti (román) ételspecialitásra, a "drob de miel"-re emlékeztet.

sedith írta...

Hobbiszakács, nem nem bárányból készült, hanem mangalicából vagy vaddisznóból,már nem tudom pontosan. És bár kinézetre hasonlít a drobra, valóban, azért az íze teljesen más volt. :)

Györgyi írta...

Nagyon irigykedve néztem végig :) Remek találkozó lehetett :)

sedith írta...

Györgyi, az volt, bizony! :) És igen, vállalom, irigykedhetsz! :D :D :D

Kati írta...

Vargányás vaddisznóleves:) Én is készülök a beszámolóval, te gyors voltál:)

Hobbiszakács írta...

Köszi! :-)

HajniZoli írta...

Még végignézni is sok a kaja, hát még végigenni :-) de jó volt nagyon a találkozó is, az ételek is!

Related Posts with Thumbnails

2014. február 3., hétfő

Hagyományos téli hétvégénk Ivóban

Az Erdélyi konyha csapatával ismét egy vagány hétvégét töltöttünk együtt. Az ivói Honor Villa csodálatos helyszíne ezeknek a téli találkozóinknak, ahol rengeteget főzünk, eszünk, nevetünk és szórakozunk. Nem utolsó sorban azonban ezek a találkozók remek alkalmak a személyes kapcsolatok, a csapatszellem és a csapattudat megerősítésére, illetve a közös dolgaink megbeszélésére és a mindenféle tanulásra. Immár harmadik éve, hogy Gyugyi Péter fényképész, (többek között) a Nők lapja konyha és a Gusto magazinok fotósa is megtiszteli jelenlétével találkozóinkat, és rengeteget tanít, segít, magyaráz, hogy mi minél jobb fotókat is készítsünk, ha már olyan finomakat főzünk! ;) :)
Köszönet illet mindenkit, aki hozzájarul ahhoz, hogy ezek az alkalmak összejöjjenek, és feledhetetlenek legyenek mindanniyunk számára! :)
Az alábbi képsort talán végignézni is eléggé gyomrot terhelő feladat lesz, hát még végigenni az egészet - össz-vissz 2 nap alatt! Gondoljatok csak bele, micsoda megpróbáltatás volt ez számunkra! :) ;) :P A fotók nem feltétlenül időrendi sorrendben vannak, illetve én és Kati készítettük őket.

Az egyik sütistál...

A véletlen szülte remekmű: spenótos röszti by Zsozsó

Ivói vadastál ... kissé megdézsmálva

Vadhúsos szusi kétféle kivitelben by me

Háromféle szusi négyféle kivitelben + a készítése közben született "melléktermékek" by me

Uborkával töltött mangalicarolád mártással by Ottis és Jutka

Szarvaslábszár ropogós zsemlekockákkal by me, Karcsi, Adél, és mindenki, aki segített

És a Kati által készített fotók:

Mangalicás lepénykék - amiből egy falat nem sok, annyit sem ettem, mert nem jutott kézre

Tűzdelt szarvascomb spenótos galuskával

Gombás mangalicatokány puliszkával

Borzas karaj

"Flékeny"

Ivói vadastál ... eredeti tálalásban, a háttérben néhány istenien finom pástétommal

Vargányás vaddisznóleves

Töltött vaddisznódagadó aszalt szilvás, almás vöröskáposztával

7 megjegyzés:

Hobbiszakács írta...

A töltött dagadó az utolsó fényképen, bárányból készült? A Húsvéti (román) ételspecialitásra, a "drob de miel"-re emlékeztet.

sedith írta...

Hobbiszakács, nem nem bárányból készült, hanem mangalicából vagy vaddisznóból,már nem tudom pontosan. És bár kinézetre hasonlít a drobra, valóban, azért az íze teljesen más volt. :)

Györgyi írta...

Nagyon irigykedve néztem végig :) Remek találkozó lehetett :)

sedith írta...

Györgyi, az volt, bizony! :) És igen, vállalom, irigykedhetsz! :D :D :D

Kati írta...

Vargányás vaddisznóleves:) Én is készülök a beszámolóval, te gyors voltál:)

Hobbiszakács írta...

Köszi! :-)

HajniZoli írta...

Még végignézni is sok a kaja, hát még végigenni :-) de jó volt nagyon a találkozó is, az ételek is!