2017. augusztus 21., hétfő

Húsos-tojásos palacsintabatyuk

Finom, laktató főfogás vagy vacsora...


Húsos-tojásos palacsintabatyuk 

Hozzávalók 4 személyre a palacsintához: 15 dkg liszt, 1 nagyobb tojás, 1 csipet só, 1 evőkanál olaj, 2 dl tej, 3-3,5 dl víz;
a töltelékhez: 50 dkg darált marhahús, 1 hagyma, 8-10 cikk fokhagyma, 1 púpozott teáskanál pirospaprika, olaj, 8 főtt tojás;
a mártáshoz: 0,5 dl olaj, 3 evőkanál liszt, 7 dl paradicsomlé, 3 cikk fokhagyma, só, bors, cukor, 1 marék bazsalikomlevél;
továbbá: kevés olaj, kb. 10 dkg sajt.


Elkészítése:  A palacsinta hozzávalóit simára dolgozzuk, és enyhén olajozott serpenyőben kb. 10 palacsintát sütünk belőle. A töltelékhez a finomra aprított hagymát megdinszteljük kevés olajon, majd hozzáadjuk a húst és állandóan kavargatva morzsásra pirítjuk. Hozzáadjuk az áttört fokhagyma háromnegyed részét, megsózzuk-borsozzuk, rászórjuk a pirospaprikát, és elkeverjük. Ezután felöntjük 3 csésze vízzel, majd lefedve, közepes lángon addig főzzük, míg a hús meg nem puhul. Végül hozzáadjuk a maradék fokhagymát, és fedő nélkül zsírjára sütjük. A főtt tojást felaprítjuk, hozzáadjuk a húshoz, ha szükséges, utánaízeísítünk, és félretesszük. A mártáshoz az olajban habzásig pirítjuk a lisztet, felöntjük a paradicsomlével, és állandóan kavargatva sűrűre főzzük. Sóval, borssal, ízlés szerinti cukorral és áttört fokhagymával ízesítjük. A megsült palacsintákat megtöltjük a húsos töltelékkel egyenlően elosztva azt a palacsintákon. A mártást hőálló edénybe simítjuk, belehelyezzük az elkészült batyukat, megkenjük kevés olajjal, és 20-25 percre a 200 fokos sütőbe toljuk. Ezután kivesszük, a batyukra szórjuk a lereszelt sajtot, és visszatoljuk a sütőbe, amíg a sajt rá nem olvad. 

PAL - 2017. 


Nincsenek megjegyzések:

Related Posts with Thumbnails

2017. augusztus 21., hétfő

Húsos-tojásos palacsintabatyuk

Finom, laktató főfogás vagy vacsora...


Húsos-tojásos palacsintabatyuk 

Hozzávalók 4 személyre a palacsintához: 15 dkg liszt, 1 nagyobb tojás, 1 csipet só, 1 evőkanál olaj, 2 dl tej, 3-3,5 dl víz;
a töltelékhez: 50 dkg darált marhahús, 1 hagyma, 8-10 cikk fokhagyma, 1 púpozott teáskanál pirospaprika, olaj, 8 főtt tojás;
a mártáshoz: 0,5 dl olaj, 3 evőkanál liszt, 7 dl paradicsomlé, 3 cikk fokhagyma, só, bors, cukor, 1 marék bazsalikomlevél;
továbbá: kevés olaj, kb. 10 dkg sajt.


Elkészítése:  A palacsinta hozzávalóit simára dolgozzuk, és enyhén olajozott serpenyőben kb. 10 palacsintát sütünk belőle. A töltelékhez a finomra aprított hagymát megdinszteljük kevés olajon, majd hozzáadjuk a húst és állandóan kavargatva morzsásra pirítjuk. Hozzáadjuk az áttört fokhagyma háromnegyed részét, megsózzuk-borsozzuk, rászórjuk a pirospaprikát, és elkeverjük. Ezután felöntjük 3 csésze vízzel, majd lefedve, közepes lángon addig főzzük, míg a hús meg nem puhul. Végül hozzáadjuk a maradék fokhagymát, és fedő nélkül zsírjára sütjük. A főtt tojást felaprítjuk, hozzáadjuk a húshoz, ha szükséges, utánaízeísítünk, és félretesszük. A mártáshoz az olajban habzásig pirítjuk a lisztet, felöntjük a paradicsomlével, és állandóan kavargatva sűrűre főzzük. Sóval, borssal, ízlés szerinti cukorral és áttört fokhagymával ízesítjük. A megsült palacsintákat megtöltjük a húsos töltelékkel egyenlően elosztva azt a palacsintákon. A mártást hőálló edénybe simítjuk, belehelyezzük az elkészült batyukat, megkenjük kevés olajjal, és 20-25 percre a 200 fokos sütőbe toljuk. Ezután kivesszük, a batyukra szórjuk a lereszelt sajtot, és visszatoljuk a sütőbe, amíg a sajt rá nem olvad. 

PAL - 2017. 


Nincsenek megjegyzések: