2009. december 12., szombat
Káposzta-cékla saláta
Káposzta-cékla saláta szalmakrumplival
Nagyon egyszerű, finom saláta, amíg a krumpli sül, bőven van idő elkészíteni.
Hozzávalók: 50-60 dkg káposzta, 1 közepes nyers cékla, só, cukor, (alma)ecet, olívaolaj, fél tk. őrölt vagy egész kömény.
Elkészítés: A káposztát és a céklát nagylyukú reszelőn lereszeljük (nem jó gyalulni a káposztát sem), ízesítjük sóval, cukorral, ecettel, kicsit összegyúrjuk, majd rászórjuk a köményt és rálocsoljuk az olívaolajat. Összeforgatjuk és már ehető is. Ha áll egy picit, az sem baj.
KÁP. - 2015.
2009. december 12., szombat
Káposzta-cékla saláta
Káposzta-cékla saláta szalmakrumplival
Nagyon egyszerű, finom saláta, amíg a krumpli sül, bőven van idő elkészíteni.
Hozzávalók: 50-60 dkg káposzta, 1 közepes nyers cékla, só, cukor, (alma)ecet, olívaolaj, fél tk. őrölt vagy egész kömény.
Elkészítés: A káposztát és a céklát nagylyukú reszelőn lereszeljük (nem jó gyalulni a káposztát sem), ízesítjük sóval, cukorral, ecettel, kicsit összegyúrjuk, majd rászórjuk a köményt és rálocsoljuk az olívaolajat. Összeforgatjuk és már ehető is. Ha áll egy picit, az sem baj.
KÁP. - 2015.
11 megjegyzés:
- iri írta...
-
meg nem vegyitettem a ceklat a kaposztaval.De latom jol osszefernek!
- 2009. december 12. 11:22
- Wise Lady írta...
-
Jól effektezted a fotót! Egy kis világosítás lehetne még, de nagyon jól komponált.
- 2009. december 12. 19:01
- Kati írta...
-
Finom lehetett.
Nem is kell mindig a hús. Nálunk is hústalan hét volt. :-) - 2009. december 12. 22:41
- sedith írta...
-
Iri, én sem eddig, de volt egy fél káposztám és egy lassan már puhuló céklám. Így lettek keverve, de nagyon nem bántam meg!;):)
- 2009. december 13. 8:17
- sedith írta...
-
Wise Lady, igazad volt, lényegesen jobb lett a fotó, ahogy adtam neki egy kis fényt. Már ki is cseréltem. Végülis a változás inkább akkor nyilvánvaló, ha egymás után nézi őket az ember. (Amúgy éppen akkor keltek fel a csajok, amikor a képpel játszadoztam, és az úgy maradt, ahogy akkor volt.:))
- 2009. december 13. 8:18
- sedith írta...
-
Kati, ezt örömmel "hallom"! Nagy haladás ezek szerint, Tomi hogy bírja? Vagy már neki sem akkora "baj" ez?:)
- 2009. december 13. 8:19
- Ottis írta...
-
Jó párosítás, tetszik nagyon!
- 2009. december 13. 11:50
- Wise Lady írta...
-
Egy kérdés vár rád nálam.
- 2009. december 13. 13:36
- duende írta...
-
Nagyon guszta lett Edith! Nagyon ügyes vagy! :)
- 2009. december 13. 19:15
- duende írta...
-
Szia Edith! Van számodra egy szép játékom - pontosabban Whise Lady játéka!
http://szellemafazekban.blogspot.com/2009/12/harom-fa-legendaja-karacsonyi-mese.html - 2009. december 13. 22:17
- Kati írta...
-
Edith! A kérdésedre válaszolva: úgy bírja az uram, hogy a vacsora szinte kivétel nélkül meleg szendvics minden nap, jóóóó sok sonkával. :-)
- 2009. december 15. 22:21
11 megjegyzés:
meg nem vegyitettem a ceklat a kaposztaval.De latom jol osszefernek!
Jól effektezted a fotót! Egy kis világosítás lehetne még, de nagyon jól komponált.
Finom lehetett.
Nem is kell mindig a hús. Nálunk is hústalan hét volt. :-)
Iri, én sem eddig, de volt egy fél káposztám és egy lassan már puhuló céklám. Így lettek keverve, de nagyon nem bántam meg!;):)
Wise Lady, igazad volt, lényegesen jobb lett a fotó, ahogy adtam neki egy kis fényt. Már ki is cseréltem. Végülis a változás inkább akkor nyilvánvaló, ha egymás után nézi őket az ember. (Amúgy éppen akkor keltek fel a csajok, amikor a képpel játszadoztam, és az úgy maradt, ahogy akkor volt.:))
Kati, ezt örömmel "hallom"! Nagy haladás ezek szerint, Tomi hogy bírja? Vagy már neki sem akkora "baj" ez?:)
Jó párosítás, tetszik nagyon!
Egy kérdés vár rád nálam.
Nagyon guszta lett Edith! Nagyon ügyes vagy! :)
Szia Edith! Van számodra egy szép játékom - pontosabban Whise Lady játéka!
http://szellemafazekban.blogspot.com/2009/12/harom-fa-legendaja-karacsonyi-mese.html
Edith! A kérdésedre válaszolva: úgy bírja az uram, hogy a vacsora szinte kivétel nélkül meleg szendvics minden nap, jóóóó sok sonkával. :-)
Megjegyzés küldése