2010. november 1., hétfő

Tárkonyos zöldségleves borjúval

A hagyományos tárkonyos leves kb. ilyen mifelénk, de van, aki nem is főz bele semmiféle zöldséget, csak a húst, a rizset és felengedi eresztékkel (habarás) vagy rántással. Persze, a húsnak sem kell feltétlenül birknak lennie, lehet azt bármilyen húsból-csontból készíteni. Az a fajta leves pl. nagyon finom füstölt csonttal.

Most valami savanykás levesre vágyta, de nem a hagyományos tárkonyosra. És ez lett belőle:

Tárkonyos zöldségleves borjúval

Hozzávalók: egy jó húsos borjúcsont, 3-4 sárgarépa, 2 kisebb petrezselyemgyökér, 1 kisebb zellergumó vagy 2 zellerszár, 3 közepes krumpli, 2 marék zöldborsó, 1/2-1/2 piros és zöld színű paprika, 2 hagyma, 1 nagy marék rizs, só, ecetes tárkony, tárkonyecet
Elkészítése:
A csontot feltesszük főni annyi enyhén sós vízben, amennyi jól ellepi. Amikor majdnem puha, beletesszük a kockára vágott sárgarépát, petrezselyemgyökeret és krumplit, illetve a csíkokra vágott hagymát, paprikát és szárzellert, végül pedig a zöldborsót és a rizset. Amikor minden puha, rászórjuk a felaprított ecetes tárkonyt, ha kell, utánasózunk és tárkonyecettel savanyítjuk ízlés szerint.

3 megjegyzés:

Juci írta...

Szoktam én is készíteni!
Szeretjük, szeretjüüük!!!

Bianka írta...

Isteni finomak ezek a levesek

sedith írta...

Köszi, lányok! Mi tényleg nagyon szeretjük a savanykás levesféléket!:)

Related Posts with Thumbnails

2010. november 1., hétfő

Tárkonyos zöldségleves borjúval

A hagyományos tárkonyos leves kb. ilyen mifelénk, de van, aki nem is főz bele semmiféle zöldséget, csak a húst, a rizset és felengedi eresztékkel (habarás) vagy rántással. Persze, a húsnak sem kell feltétlenül birknak lennie, lehet azt bármilyen húsból-csontból készíteni. Az a fajta leves pl. nagyon finom füstölt csonttal.

Most valami savanykás levesre vágyta, de nem a hagyományos tárkonyosra. És ez lett belőle:

Tárkonyos zöldségleves borjúval

Hozzávalók: egy jó húsos borjúcsont, 3-4 sárgarépa, 2 kisebb petrezselyemgyökér, 1 kisebb zellergumó vagy 2 zellerszár, 3 közepes krumpli, 2 marék zöldborsó, 1/2-1/2 piros és zöld színű paprika, 2 hagyma, 1 nagy marék rizs, só, ecetes tárkony, tárkonyecet
Elkészítése:
A csontot feltesszük főni annyi enyhén sós vízben, amennyi jól ellepi. Amikor majdnem puha, beletesszük a kockára vágott sárgarépát, petrezselyemgyökeret és krumplit, illetve a csíkokra vágott hagymát, paprikát és szárzellert, végül pedig a zöldborsót és a rizset. Amikor minden puha, rászórjuk a felaprított ecetes tárkonyt, ha kell, utánasózunk és tárkonyecettel savanyítjuk ízlés szerint.

3 megjegyzés:

Juci írta...

Szoktam én is készíteni!
Szeretjük, szeretjüüük!!!

Bianka írta...

Isteni finomak ezek a levesek

sedith írta...

Köszi, lányok! Mi tényleg nagyon szeretjük a savanykás levesféléket!:)