Mostanában, ha pizzát eszem, ilyen és ehhez hasonlóakat készítek. A család többi része vagy kap rá húsfélét is, vagy nem.
Pizzatésztaként most már a gép használati utasításában talált receptet használom: tökéletes. Igaz, hogy nekünk kicsit sok, de le szoktam fagyasztani.
Hozzávalók: 1 teáskanál száraz élesztő, 45 dkg liszt, 2 teáskanál só, 4 evőkanál olaj, 240 ml víz.
A hozzávalókat a leírt sorrendben belepakolom a gépbe, elindítom a pizzaprogramot és 45 perc múlva kiveszem.
A pizzákra pedig azt használok, ami éppenséggel van, vagy éppenséggel kedvem tartja. Általában fagyasztott zöldségekből készítem, kb. 40 dkg-ból. A zöldségeket egy serpenyőbe borítom (olaj nélkül) és saját levükben kb. 10-15 percig párolom. Ez nagyon jó módszer, mert elkerülhetjük azt, hogy valamelyik ne puhuljon meg csak a sütőben.
A pizzatésztát kinyújtom sütőpapíros tepsiben (csak kézzel nyújtogatom-húzogatom) és kb. 10 perc alatt elősütöm. Ezután megkenem pizzaszósszal vagy házi ketchuppal, megszórom oregánóval, szétoszlatom rajta a zöldségeket, megszórom reszelt sajttal, és még kb. 10 percre megy vissza a sütőbe.
KELT - 2012.
Karfiolos pizza (karfiol, sárgarépa, hagyma, kukorica, gomba)
Mexikói pizza (sárgarépa, borsó, kukorica, zöldbab, paprika, gomba, szalmakrumpli; a háttérben pedig látszik a sonkás része is)
Tésztanapon ehetőek.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
2011. február 15., kedd
Zöldséges pizzavariációk
Mostanában, ha pizzát eszem, ilyen és ehhez hasonlóakat készítek. A család többi része vagy kap rá húsfélét is, vagy nem.
Pizzatésztaként most már a gép használati utasításában talált receptet használom: tökéletes. Igaz, hogy nekünk kicsit sok, de le szoktam fagyasztani.
Hozzávalók: 1 teáskanál száraz élesztő, 45 dkg liszt, 2 teáskanál só, 4 evőkanál olaj, 240 ml víz.
A hozzávalókat a leírt sorrendben belepakolom a gépbe, elindítom a pizzaprogramot és 45 perc múlva kiveszem.
A pizzákra pedig azt használok, ami éppenséggel van, vagy éppenséggel kedvem tartja. Általában fagyasztott zöldségekből készítem, kb. 40 dkg-ból. A zöldségeket egy serpenyőbe borítom (olaj nélkül) és saját levükben kb. 10-15 percig párolom. Ez nagyon jó módszer, mert elkerülhetjük azt, hogy valamelyik ne puhuljon meg csak a sütőben.
A pizzatésztát kinyújtom sütőpapíros tepsiben (csak kézzel nyújtogatom-húzogatom) és kb. 10 perc alatt elősütöm. Ezután megkenem pizzaszósszal vagy házi ketchuppal, megszórom oregánóval, szétoszlatom rajta a zöldségeket, megszórom reszelt sajttal, és még kb. 10 percre megy vissza a sütőbe.
KELT - 2012.
Karfiolos pizza (karfiol, sárgarépa, hagyma, kukorica, gomba)
Mexikói pizza (sárgarépa, borsó, kukorica, zöldbab, paprika, gomba, szalmakrumpli; a háttérben pedig látszik a sonkás része is)
Tésztanapon ehetőek.
Pizzatésztaként most már a gép használati utasításában talált receptet használom: tökéletes. Igaz, hogy nekünk kicsit sok, de le szoktam fagyasztani.
Hozzávalók: 1 teáskanál száraz élesztő, 45 dkg liszt, 2 teáskanál só, 4 evőkanál olaj, 240 ml víz.
A hozzávalókat a leírt sorrendben belepakolom a gépbe, elindítom a pizzaprogramot és 45 perc múlva kiveszem.
A pizzákra pedig azt használok, ami éppenséggel van, vagy éppenséggel kedvem tartja. Általában fagyasztott zöldségekből készítem, kb. 40 dkg-ból. A zöldségeket egy serpenyőbe borítom (olaj nélkül) és saját levükben kb. 10-15 percig párolom. Ez nagyon jó módszer, mert elkerülhetjük azt, hogy valamelyik ne puhuljon meg csak a sütőben.
A pizzatésztát kinyújtom sütőpapíros tepsiben (csak kézzel nyújtogatom-húzogatom) és kb. 10 perc alatt elősütöm. Ezután megkenem pizzaszósszal vagy házi ketchuppal, megszórom oregánóval, szétoszlatom rajta a zöldségeket, megszórom reszelt sajttal, és még kb. 10 percre megy vissza a sütőbe.
KELT - 2012.
Karfiolos pizza (karfiol, sárgarépa, hagyma, kukorica, gomba)
Mexikói pizza (sárgarépa, borsó, kukorica, zöldbab, paprika, gomba, szalmakrumpli; a háttérben pedig látszik a sonkás része is)
Tésztanapon ehetőek.
9 megjegyzés:
- Cakeni írta...
-
Hát ,az fotó ,nem semmi..
Micsoda pizza ,fantasztikus:) - 2011. február 15. 10:29
- Edó írta...
-
Az előzőre szavazok,olyan guszta!!
- 2011. február 15. 11:00
- 4Gyerek írta...
-
Ha ezt a Középső csajom meglátná, indulna hozzátok. Ő sem egy nagy hús fun, szóval főleg.
- 2011. február 15. 11:14
- Zsiri írta...
-
Nagyon guszták, az első kép szenzációs!
- 2011. február 15. 11:56
- Bianka írta...
-
Fenséges
- 2011. február 15. 16:02
- Kati írta...
-
Jöhetne bármelyik!
- 2011. február 15. 18:20
- Ircsike írta...
-
Eddig nem mertem pizzat enni tesztanapon, mert a sajt! Arra gondoltam, hogy a sajt nem megengedett. De akkor lehet?
- 2011. február 16. 7:55
- sedith írta...
-
Ircsike, kevés jó zsíros sajt elmegy tésztanapon. Amúgyis az engedmnyek napja, nem? ;)
- 2011. február 16. 18:52
- Ircsike írta...
-
Koszonom sedith! Ez nekem oromhir! :) Akkor a kovetkezo tesztanapon PIZZA! :) Nyam, nyam.......
- 2011. február 17. 8:42
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
9 megjegyzés:
Hát ,az fotó ,nem semmi..
Micsoda pizza ,fantasztikus:)
Az előzőre szavazok,olyan guszta!!
Ha ezt a Középső csajom meglátná, indulna hozzátok. Ő sem egy nagy hús fun, szóval főleg.
Nagyon guszták, az első kép szenzációs!
Fenséges
Jöhetne bármelyik!
Eddig nem mertem pizzat enni tesztanapon, mert a sajt! Arra gondoltam, hogy a sajt nem megengedett. De akkor lehet?
Ircsike, kevés jó zsíros sajt elmegy tésztanapon. Amúgyis az engedmnyek napja, nem? ;)
Koszonom sedith! Ez nekem oromhir! :) Akkor a kovetkezo tesztanapon PIZZA! :) Nyam, nyam.......
Megjegyzés küldése