Gyors ebéd vagy vacsora, ha egy kicsit előre gondolkodunk, és a csirkecombot bepácoljuk. Végülis nem muszáj, de akkor lesz igazán finom, ha a hús jól beveszi a fűszerek ízét. Amíg a hús sül, a saláta is elkészíthető, sőt, összeérni is van ideje.
Pirosra sült csirkecomb tejfölös spenótsalátával
Hozzávalók 4 személyre: 4 egész csirkecomb, grillfűszer, kevés só; a salátához: 0,5 kg zsenge spenótlevél, 1 csokor újhagyma, 1 fej friss fokhagyma zöldjével együtt, só, 1-2 evőkanál olívaolaj, 2-3 evőkanál citromlé vagy almaecet, 1-1,5 dl tejföl
Elkészítése:
A combokat megtisztogatjuk, megmossuk, megtörölgetjük, és jól bedörzsöljük grillfűszerrel. Kevés sót is szórhatunk rá. Tálcára helyezzük, lefóliázzuk, és ha van rá időnk, hagyjuk pácolódni néhány órát. Ezután tűzálló tálba tesszük őket, öntünk alá kevés vizet és lefedve, forró sütőben puhára pároljuk. A végén 10 perc alatt rápirítunk, hogy szép piros, ropogós legyen a bőre.
A salátához a spenótot megmossuk, lecsepegtetjük és összetépkedjük. Az újhagymát karikára, a fokhagymát (zöldestől) apróra vágjuk, és hozzáadjuk a spenóthoz. Megsózzuk, meglocsoljuk citromlével és olívaolajjal, összekeverjük és felhasználásig állni hagyjuk. Tálalás előtt összekeverjük a tejföllel, és ízlés szerint utánasózunk. Szétválasztózók húsnapon egyék. Nagyon finom és laktató önmagában vagy egy kis szelet kenyér kíséretében.
FŰSZ - 2013.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
2011. június 10., péntek
Csirkecomb tejfölös spenótsalátával
Gyors ebéd vagy vacsora, ha egy kicsit előre gondolkodunk, és a csirkecombot bepácoljuk. Végülis nem muszáj, de akkor lesz igazán finom, ha a hús jól beveszi a fűszerek ízét. Amíg a hús sül, a saláta is elkészíthető, sőt, összeérni is van ideje.
Pirosra sült csirkecomb tejfölös spenótsalátával
Hozzávalók 4 személyre: 4 egész csirkecomb, grillfűszer, kevés só; a salátához: 0,5 kg zsenge spenótlevél, 1 csokor újhagyma, 1 fej friss fokhagyma zöldjével együtt, só, 1-2 evőkanál olívaolaj, 2-3 evőkanál citromlé vagy almaecet, 1-1,5 dl tejföl
Elkészítése:
A combokat megtisztogatjuk, megmossuk, megtörölgetjük, és jól bedörzsöljük grillfűszerrel. Kevés sót is szórhatunk rá. Tálcára helyezzük, lefóliázzuk, és ha van rá időnk, hagyjuk pácolódni néhány órát. Ezután tűzálló tálba tesszük őket, öntünk alá kevés vizet és lefedve, forró sütőben puhára pároljuk. A végén 10 perc alatt rápirítunk, hogy szép piros, ropogós legyen a bőre.
A salátához a spenótot megmossuk, lecsepegtetjük és összetépkedjük. Az újhagymát karikára, a fokhagymát (zöldestől) apróra vágjuk, és hozzáadjuk a spenóthoz. Megsózzuk, meglocsoljuk citromlével és olívaolajjal, összekeverjük és felhasználásig állni hagyjuk. Tálalás előtt összekeverjük a tejföllel, és ízlés szerint utánasózunk. Szétválasztózók húsnapon egyék. Nagyon finom és laktató önmagában vagy egy kis szelet kenyér kíséretében.
FŰSZ - 2013.
Pirosra sült csirkecomb tejfölös spenótsalátával
Hozzávalók 4 személyre: 4 egész csirkecomb, grillfűszer, kevés só; a salátához: 0,5 kg zsenge spenótlevél, 1 csokor újhagyma, 1 fej friss fokhagyma zöldjével együtt, só, 1-2 evőkanál olívaolaj, 2-3 evőkanál citromlé vagy almaecet, 1-1,5 dl tejföl
Elkészítése:
A combokat megtisztogatjuk, megmossuk, megtörölgetjük, és jól bedörzsöljük grillfűszerrel. Kevés sót is szórhatunk rá. Tálcára helyezzük, lefóliázzuk, és ha van rá időnk, hagyjuk pácolódni néhány órát. Ezután tűzálló tálba tesszük őket, öntünk alá kevés vizet és lefedve, forró sütőben puhára pároljuk. A végén 10 perc alatt rápirítunk, hogy szép piros, ropogós legyen a bőre.
A salátához a spenótot megmossuk, lecsepegtetjük és összetépkedjük. Az újhagymát karikára, a fokhagymát (zöldestől) apróra vágjuk, és hozzáadjuk a spenóthoz. Megsózzuk, meglocsoljuk citromlével és olívaolajjal, összekeverjük és felhasználásig állni hagyjuk. Tálalás előtt összekeverjük a tejföllel, és ízlés szerint utánasózunk. Szétválasztózók húsnapon egyék. Nagyon finom és laktató önmagában vagy egy kis szelet kenyér kíséretében.
FŰSZ - 2013.
3 megjegyzés:
- gondaanyu írta...
-
Tegnap én is csirkecombot sütöttem, epres spenót salátával :):)
- 2011. június 10. 9:06
- 4Gyerek írta...
-
csak nőjjön meg a kertben a spenót.
- 2011. június 10. 15:50
- Bianka írta...
-
Izgalmas, szívesen megkóstolnám
- 2011. június 10. 20:45
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
3 megjegyzés:
Tegnap én is csirkecombot sütöttem, epres spenót salátával :):)
csak nőjjön meg a kertben a spenót.
Izgalmas, szívesen megkóstolnám
Megjegyzés küldése