Halat kívántunk. Szerencsére szinte sosem fogy ki a fagyasztómból a halféle, most pont pisztrángra esett a választásom.
Tejben pácolt, gyömbéres pisztráng sütőben sütve
Hozzávalók: személyenként 1-1 kb. 30 dkg-os konyhakész pisztráng, só, bors, 1 teáskanál gyömbérpor vagy egy darabka friss gyömbér, 4-5 cikk fokhagyma, kb. 5 dl tej, kevés olaj; a tálaláshoz: citrom.
Elkészítése:
A halat megmossuk, felitatjuk róla a vizet, majd kb. kisujjnyi távolságonként bevagdossuk. Jól bedörzsöljük sóval és borssal, majd félretesszük. Tálba öntjük a tejet, teszünk bele 1 teáskanálnyi sót, borsot és gyömbérport, majd hozzáadjuk az áttört fokhagymát is. Jól elkavarjuk, majd belehelyezzük a halakat is. A tálat 2-3 órán át a hűtőben tartjuk, ezalatt a halakat néha átforgatjuk a fűszeres tejben.
A halakat kivesszük a pácból, hőálló edénybe rakjuk át, majd meglocsoljuk kevés olajjal, és aláöntünk 1 dl-nyi vizet meg kb. 1 dl-nyit a pácléből. Az edényt lefedjük, forró sütőbe toljuk, és 40-45 perc alatt a halat szép pirosra sütjük benne. Citromlével meglocsolva kínáljuk. Hogy az íze jól érvényesüljön, szerintem nem is kell semmi köret mellé, csak egy kis kenyér, illetve max. valami saláta.
EK - 2011/12
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
2011. október 28., péntek
Tejben pácolt, gyömbéres pisztráng
Halat kívántunk. Szerencsére szinte sosem fogy ki a fagyasztómból a halféle, most pont pisztrángra esett a választásom.
Tejben pácolt, gyömbéres pisztráng sütőben sütve
Hozzávalók: személyenként 1-1 kb. 30 dkg-os konyhakész pisztráng, só, bors, 1 teáskanál gyömbérpor vagy egy darabka friss gyömbér, 4-5 cikk fokhagyma, kb. 5 dl tej, kevés olaj; a tálaláshoz: citrom.
Elkészítése:
A halat megmossuk, felitatjuk róla a vizet, majd kb. kisujjnyi távolságonként bevagdossuk. Jól bedörzsöljük sóval és borssal, majd félretesszük. Tálba öntjük a tejet, teszünk bele 1 teáskanálnyi sót, borsot és gyömbérport, majd hozzáadjuk az áttört fokhagymát is. Jól elkavarjuk, majd belehelyezzük a halakat is. A tálat 2-3 órán át a hűtőben tartjuk, ezalatt a halakat néha átforgatjuk a fűszeres tejben.
A halakat kivesszük a pácból, hőálló edénybe rakjuk át, majd meglocsoljuk kevés olajjal, és aláöntünk 1 dl-nyi vizet meg kb. 1 dl-nyit a pácléből. Az edényt lefedjük, forró sütőbe toljuk, és 40-45 perc alatt a halat szép pirosra sütjük benne. Citromlével meglocsolva kínáljuk. Hogy az íze jól érvényesüljön, szerintem nem is kell semmi köret mellé, csak egy kis kenyér, illetve max. valami saláta.
EK - 2011/12
Tejben pácolt, gyömbéres pisztráng sütőben sütve
Hozzávalók: személyenként 1-1 kb. 30 dkg-os konyhakész pisztráng, só, bors, 1 teáskanál gyömbérpor vagy egy darabka friss gyömbér, 4-5 cikk fokhagyma, kb. 5 dl tej, kevés olaj; a tálaláshoz: citrom.
Elkészítése:
A halat megmossuk, felitatjuk róla a vizet, majd kb. kisujjnyi távolságonként bevagdossuk. Jól bedörzsöljük sóval és borssal, majd félretesszük. Tálba öntjük a tejet, teszünk bele 1 teáskanálnyi sót, borsot és gyömbérport, majd hozzáadjuk az áttört fokhagymát is. Jól elkavarjuk, majd belehelyezzük a halakat is. A tálat 2-3 órán át a hűtőben tartjuk, ezalatt a halakat néha átforgatjuk a fűszeres tejben.
A halakat kivesszük a pácból, hőálló edénybe rakjuk át, majd meglocsoljuk kevés olajjal, és aláöntünk 1 dl-nyi vizet meg kb. 1 dl-nyit a pácléből. Az edényt lefedjük, forró sütőbe toljuk, és 40-45 perc alatt a halat szép pirosra sütjük benne. Citromlével meglocsolva kínáljuk. Hogy az íze jól érvényesüljön, szerintem nem is kell semmi köret mellé, csak egy kis kenyér, illetve max. valami saláta.
EK - 2011/12
4 megjegyzés:
- Jutka írta...
-
Nagyon-nagyon guszta!
- 2011. október 28. 9:14
- trollanyu írta...
-
A pisztrángot ngyon szeretem, nagyon jól néz ki:) Ki fogom így próbálni tejben pácolva.
- 2011. október 28. 16:42
- Kata írta...
-
Szívesen lettem volna a vendégetek!:) imádom a pisztrángot, de sajnos kevés alkalommal jutok hozzá:(
- 2011. október 29. 0:02
- Bianka írta...
-
Ez igen, nagyon finom lehet
- 2011. október 30. 11:21
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
4 megjegyzés:
Nagyon-nagyon guszta!
A pisztrángot ngyon szeretem, nagyon jól néz ki:) Ki fogom így próbálni tejben pácolva.
Szívesen lettem volna a vendégetek!:) imádom a pisztrángot, de sajnos kevés alkalommal jutok hozzá:(
Ez igen, nagyon finom lehet
Megjegyzés küldése