2012. június 15., péntek

Fűszeres sertéstarja krumplisalátával


Itt a grillszezon....

 
Fűszeres sertéstarja krumplisalátával

Hozzávalók 4 személyre: 8 nagy szelet sertéstarja, 1 teáskanál só, 1 teáskanál bors, ½ kávéskanál őrölt kömény, csípős pirospaprika, 3-4 evőkanál olaj, 1 szelet szalonna, 2 dl vörösbor; a krumplisalátához: 60 dkg közepes szemű krumpli, 1 lila hagyma, 2-3 savanyú uborka, 2-3 db piros ecetes paprika, só, bors, 1-2 dl az uborka vagy a paprika levéből, vagy ecet, cukor és víz, olívaolaj.

Elkészítése: A hússzeleteket enyhén kiveregetjük. A fűszereket ősszekeverjük ízlés szerinti csípős pirospaprikával, majd a keveréket a húsra szórjuk. A hússzeleteket tálba rétegezzük úgy, hogy a rétegeket meglocsoljuk kevés olajjal, majd 1-2 napra hűtőbe tesszük érlelődni. Egyszer-kétszer érdemes átforgatni a szeleteket, hogy a fűszeres olaj mindenhol jól átjárja őket. Sütés előtt faszenet izzítunk, a grillrácsot jól felforrósítjuk, alaposan bedörzsöljük a szalonnával, majd ráhelyezzük a hússzeleteket, és a vörösborral gyakran locsolgatva szép pirosra sütjük őket. A salátához a krumplit sós vízben héjában megfőzzük, majd hagyjuk kihűlni. Ekkor meghámozzuk, négybe, majd szeletekre vágjuk, és tálba tesszük. Hozzáadjuk a vékony szeletekre vágott hagymát, a kockára vágott savanyú uborkát és ecetes paprikát, sózzuk és borsozzuk, majd felöntjük az uborka- vagy paprikalével, illetve ezek hiányában cukros ecetes vízzel. Érdemes 1-2 órán át állni hagyni, hogy az ízek jól összeérjenek. Tálalás előtt meglocsoljuk 2-3 evőkanál olívaolajjal. 

EK - 2012/7

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts with Thumbnails

2012. június 15., péntek

Fűszeres sertéstarja krumplisalátával


Itt a grillszezon....

 
Fűszeres sertéstarja krumplisalátával

Hozzávalók 4 személyre: 8 nagy szelet sertéstarja, 1 teáskanál só, 1 teáskanál bors, ½ kávéskanál őrölt kömény, csípős pirospaprika, 3-4 evőkanál olaj, 1 szelet szalonna, 2 dl vörösbor; a krumplisalátához: 60 dkg közepes szemű krumpli, 1 lila hagyma, 2-3 savanyú uborka, 2-3 db piros ecetes paprika, só, bors, 1-2 dl az uborka vagy a paprika levéből, vagy ecet, cukor és víz, olívaolaj.

Elkészítése: A hússzeleteket enyhén kiveregetjük. A fűszereket ősszekeverjük ízlés szerinti csípős pirospaprikával, majd a keveréket a húsra szórjuk. A hússzeleteket tálba rétegezzük úgy, hogy a rétegeket meglocsoljuk kevés olajjal, majd 1-2 napra hűtőbe tesszük érlelődni. Egyszer-kétszer érdemes átforgatni a szeleteket, hogy a fűszeres olaj mindenhol jól átjárja őket. Sütés előtt faszenet izzítunk, a grillrácsot jól felforrósítjuk, alaposan bedörzsöljük a szalonnával, majd ráhelyezzük a hússzeleteket, és a vörösborral gyakran locsolgatva szép pirosra sütjük őket. A salátához a krumplit sós vízben héjában megfőzzük, majd hagyjuk kihűlni. Ekkor meghámozzuk, négybe, majd szeletekre vágjuk, és tálba tesszük. Hozzáadjuk a vékony szeletekre vágott hagymát, a kockára vágott savanyú uborkát és ecetes paprikát, sózzuk és borsozzuk, majd felöntjük az uborka- vagy paprikalével, illetve ezek hiányában cukros ecetes vízzel. Érdemes 1-2 órán át állni hagyni, hogy az ízek jól összeérjenek. Tálalás előtt meglocsoljuk 2-3 evőkanál olívaolajjal. 

EK - 2012/7

Nincsenek megjegyzések: