2012. december 16., vasárnap

Zsályás sárgaborsó-krémleves

Hiába, na, télen jobban csúsznak a krémlevesek.:) Ez a leves pedig: amennyire egyszerű, annyira nagyszerű is. Néhány hozzávaló, de nagyszerű ízélmény. Próbáljátok csak ki! :)


Zsályás sárgaborsó-krémleves

Hozzávalók: 30 dkg sárgaborsó, 2 sárgarépa, 4 cikk fokhagyma, néhány levélke friss zsálya vagy 1 teáskanál szárított, morzsolt zsálya, 2 dl tejszín, só, citromlé.

Elkészítése: Ha lehetőségünk van rá, illetve ha eszünkbe jut :P, a több vízben átmosott sárgaborsót egy éjszakára hideg vízbe áztatjuk. Másnap főni tesszük kb. 3 l hideg vízben. Miután fölforrt, a lángot mérsékeljük, és habját leszedegetjük. Csendes lángon, fedő alatt főzzük kb. 15 percig, majd hozzáadjuk a meghámozott, kettéhasított sárgarépát, illetve a megtisztított fokhagymacikkeket. Ha szárított zsályát használunk, akkor azt is most adjuk hozzá. Addig főzzük tovább, amíg minden meg nem puhul, ekkor megsózzuk, és félrevesszük a lángról. Botmixerrel pürésítjük, hozzáöntjük a tejszínt (ha friss zsályával készül, felaprítva most adjuk hozzá), és további vízzel hígítjuk tetszés szerint. Jól kiforraljuk, majd utánasózunk, végül pedig citromlével ízesítjük.

Megjegyzés: A leves sűrűségének beállításakor tartsuk szem előtt azt, hogy amint hűl, annál jobban besűrűsödik majd, keményszik.

KAL - 2015.

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts with Thumbnails

2012. december 16., vasárnap

Zsályás sárgaborsó-krémleves

Hiába, na, télen jobban csúsznak a krémlevesek.:) Ez a leves pedig: amennyire egyszerű, annyira nagyszerű is. Néhány hozzávaló, de nagyszerű ízélmény. Próbáljátok csak ki! :)


Zsályás sárgaborsó-krémleves

Hozzávalók: 30 dkg sárgaborsó, 2 sárgarépa, 4 cikk fokhagyma, néhány levélke friss zsálya vagy 1 teáskanál szárított, morzsolt zsálya, 2 dl tejszín, só, citromlé.

Elkészítése: Ha lehetőségünk van rá, illetve ha eszünkbe jut :P, a több vízben átmosott sárgaborsót egy éjszakára hideg vízbe áztatjuk. Másnap főni tesszük kb. 3 l hideg vízben. Miután fölforrt, a lángot mérsékeljük, és habját leszedegetjük. Csendes lángon, fedő alatt főzzük kb. 15 percig, majd hozzáadjuk a meghámozott, kettéhasított sárgarépát, illetve a megtisztított fokhagymacikkeket. Ha szárított zsályát használunk, akkor azt is most adjuk hozzá. Addig főzzük tovább, amíg minden meg nem puhul, ekkor megsózzuk, és félrevesszük a lángról. Botmixerrel pürésítjük, hozzáöntjük a tejszínt (ha friss zsályával készül, felaprítva most adjuk hozzá), és további vízzel hígítjuk tetszés szerint. Jól kiforraljuk, majd utánasózunk, végül pedig citromlével ízesítjük.

Megjegyzés: A leves sűrűségének beállításakor tartsuk szem előtt azt, hogy amint hűl, annál jobban besűrűsödik majd, keményszik.

KAL - 2015.

Nincsenek megjegyzések: