2014. október 18., szombat

Virslis póréhagymaleves

Még mindig póréhagyma. De ha egyszer szeretjük!!! :)
Hagymalevest egy volt osztálytársamnál ettem legelőször, grízzel sűrítette és virslikarikákat dobott bele. Azóta ritkán, de rendszeresen készítem én is. Most póréhagymával próbáltam ki, és egy kicsit gazdagítottam tejföllel is. Nagyon finom lett.  Télen-nyáron készíthető, és gyorsan megvan. És jólesik egy kis változatosság.


Virslis póréhagymaleves

Hozzávalók 5-6 személyre: 3 közepes vöröshagyma, 2 karcsú szál póréhagyma, olaj, 1 evőkanál liszt, 1 evőkanál búzadara, 8 szál virsli, 1,5 dl tejföl, 1 csokor petrezselyemzöld, só, citromlé.

Elkészítése: A hagymát finomra aprítjuk, a póréhagymát méretétől függően kettőbe vagy négybe hasítjuk, majd felaprózzuk szárával együtt. Olajat hevítünk, megdinszteljük rajta a hagymát, majd rászórjuk a lisztet, és állandóan kavargatva fölöntjük kb. 2 liternyi hideg vízzel. Miután fölforrt, beledobjuk a póréhagymát, megsózzuk, és addig főzzük, míg a hagyamafélék meg nem puhulnak. Ekkor beleszórjuk a búzadarát, illetve beletesszük a karikára vágott virslit, ha szükséges, további vízzel hígítjuk, majd jól kiforraljuk, miközben a leveshez adjuk a kevés forró lével elkevert tejfölt is. Félrehúzzuk a lángról, szükség szerint utánasózunk, illetve nagyon kevés citromlével ízesítjük, és megszórjuk aprított petrezselyemzölddel. Csípős paprikát kínálunk mellé.


Megjegyzés: A levesnek nem kell savanyúnak lennie, csak a hagyma édességét ellensúlyozzuk kevés citromlével.

KT - 2014/11

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts with Thumbnails

2014. október 18., szombat

Virslis póréhagymaleves

Még mindig póréhagyma. De ha egyszer szeretjük!!! :)
Hagymalevest egy volt osztálytársamnál ettem legelőször, grízzel sűrítette és virslikarikákat dobott bele. Azóta ritkán, de rendszeresen készítem én is. Most póréhagymával próbáltam ki, és egy kicsit gazdagítottam tejföllel is. Nagyon finom lett.  Télen-nyáron készíthető, és gyorsan megvan. És jólesik egy kis változatosság.


Virslis póréhagymaleves

Hozzávalók 5-6 személyre: 3 közepes vöröshagyma, 2 karcsú szál póréhagyma, olaj, 1 evőkanál liszt, 1 evőkanál búzadara, 8 szál virsli, 1,5 dl tejföl, 1 csokor petrezselyemzöld, só, citromlé.

Elkészítése: A hagymát finomra aprítjuk, a póréhagymát méretétől függően kettőbe vagy négybe hasítjuk, majd felaprózzuk szárával együtt. Olajat hevítünk, megdinszteljük rajta a hagymát, majd rászórjuk a lisztet, és állandóan kavargatva fölöntjük kb. 2 liternyi hideg vízzel. Miután fölforrt, beledobjuk a póréhagymát, megsózzuk, és addig főzzük, míg a hagyamafélék meg nem puhulnak. Ekkor beleszórjuk a búzadarát, illetve beletesszük a karikára vágott virslit, ha szükséges, további vízzel hígítjuk, majd jól kiforraljuk, miközben a leveshez adjuk a kevés forró lével elkevert tejfölt is. Félrehúzzuk a lángról, szükség szerint utánasózunk, illetve nagyon kevés citromlével ízesítjük, és megszórjuk aprított petrezselyemzölddel. Csípős paprikát kínálunk mellé.


Megjegyzés: A levesnek nem kell savanyúnak lennie, csak a hagyma édességét ellensúlyozzuk kevés citromlével.

KT - 2014/11

Nincsenek megjegyzések: