2015. május 3., vasárnap

Pulykaszárny velesült zöldségekkel, medvehagymával

A lassan két hónappal ezelőtt (vagy még régebb) készített ételeim receptjei kerülnek fel a blogra, végre. Ezt is március 22-én ettük... Nagyon finom, egészséges fogás kicsinek, nagynak egyaránt.


Pulykaszárny vele sült zöldségekkel, medvehagymával

Hozzávalók 4 személyre: 1,3-1,5 kg pulykaszárny (vagy 4-6 darab egész pulykaszárny), só, bors, pirospaprika, 4 sárgarépa, 3 angolzellerszár, 2 hagyma, 1 nagy csokor medvehagyma, olaj; a tálaláshoz: natúr főtt rizs.

Elkészítése: A pulykaszárnyat megmossuk, megtörölgetjük, a forgóknál pedig kettévágjuk (ha egész szárnyaink vannak). Megszórjuk sóval, borssal és pirospaprikával, majd félretesszük, amíg a zöldségeket előkészítjük. A medvehagymát alaposan megmossuk, lezárruk, és szárait levágjuk, a zöldségeket meghámozzuk, majd a sárgarépát és a szárzellert nagyjából azonos méretű hasábokra vágjuk, és tálba tesszük. A hagymát elfelezzük, majd jó 1/2 cm vastag darabokra vágjuk. A medvehagymával együtt a zöldséges tálba tesszük. Megsózzuk, megborsozzuk, meglocsoljuk kevés olajjal, és kézzel jól összeforgatjuk. Egy serpenyőben olajat forrósítunk, és a pulykadarabokat körbepirítjuk rajta. A megpirított húst és a zöldségeket hőálló tálba rendezzük, ráönthetjük az olajat is, amiben a húst pirítottuk, lefedjük, és 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk. 40-45 percig pároljuk, félidőben a húsokat egyszer megfordítjuk, majd levesszük a fedőt, és 10-15 percig hagyjuk pirulni. Ha ekkor esetleg igen elpárologna a leve, lehet kevés vizet vagy bort önteni alá, amúgy nincs szükség folyadékra, mert a hús elég nedvességet enged magából. Az időközben megfőzött rizzsel tálaljuk.

KAL - 2017.

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts with Thumbnails

2015. május 3., vasárnap

Pulykaszárny velesült zöldségekkel, medvehagymával

A lassan két hónappal ezelőtt (vagy még régebb) készített ételeim receptjei kerülnek fel a blogra, végre. Ezt is március 22-én ettük... Nagyon finom, egészséges fogás kicsinek, nagynak egyaránt.


Pulykaszárny vele sült zöldségekkel, medvehagymával

Hozzávalók 4 személyre: 1,3-1,5 kg pulykaszárny (vagy 4-6 darab egész pulykaszárny), só, bors, pirospaprika, 4 sárgarépa, 3 angolzellerszár, 2 hagyma, 1 nagy csokor medvehagyma, olaj; a tálaláshoz: natúr főtt rizs.

Elkészítése: A pulykaszárnyat megmossuk, megtörölgetjük, a forgóknál pedig kettévágjuk (ha egész szárnyaink vannak). Megszórjuk sóval, borssal és pirospaprikával, majd félretesszük, amíg a zöldségeket előkészítjük. A medvehagymát alaposan megmossuk, lezárruk, és szárait levágjuk, a zöldségeket meghámozzuk, majd a sárgarépát és a szárzellert nagyjából azonos méretű hasábokra vágjuk, és tálba tesszük. A hagymát elfelezzük, majd jó 1/2 cm vastag darabokra vágjuk. A medvehagymával együtt a zöldséges tálba tesszük. Megsózzuk, megborsozzuk, meglocsoljuk kevés olajjal, és kézzel jól összeforgatjuk. Egy serpenyőben olajat forrósítunk, és a pulykadarabokat körbepirítjuk rajta. A megpirított húst és a zöldségeket hőálló tálba rendezzük, ráönthetjük az olajat is, amiben a húst pirítottuk, lefedjük, és 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk. 40-45 percig pároljuk, félidőben a húsokat egyszer megfordítjuk, majd levesszük a fedőt, és 10-15 percig hagyjuk pirulni. Ha ekkor esetleg igen elpárologna a leve, lehet kevés vizet vagy bort önteni alá, amúgy nincs szükség folyadékra, mert a hús elég nedvességet enged magából. Az időközben megfőzött rizzsel tálaljuk.

KAL - 2017.

Nincsenek megjegyzések: