2017. január 2., hétfő

Hóemberkék töltött tojásból + sonkatekercsek

Nagylányom kívánsága volt szilveszterre a töltött tojás. :) A formát "ajándékba" kapta, és nagyon el volt ragadtatva tőle. Szerintem más gyerek is így lenne vele... A kicsi sonkatekercset kért, hát az ő kívánságát is teljesítettem. Azt nem kötöttem az orrukra, hogy a töltelék egyforma volt, de mindketten nagyon elégedettek voltak. :)



Hóemberkék töltött tojásból és sonkatekercsek

Hozzávalók 2-2 személyre: 5 tojás, 10 szelet csirkesonka, 1 kis doboz csirkemájpástétom, 1 nagy evőkanál mascarpone, 2-3 evőkanál sűrű joghurt, só, bors; a mártáshoz: 2,5 dl joghurt, 1 evőkanál mustár, só, bors, porcukor (fruktóz), citromlé; a díszítéshez: koktélparadicsom,néhány szelet uborka, petrezselyemszár és -levél, sárgarépa vagy narancshéj, szemes fűszerek (bors, koriander, esetleg szegfűbors).

Elkészítése: A tojásokat keményre főzzük, majd kettévágjuk, és sárgájukat kiszedjük. (2 tojást hosszában, 2-t keresztben vágunk ketté. az ötödiket először hosszában, majd az egyik felét kissé megfaragjuk, hogy kerek legyen.) A sárgáját villával összetörjük,majd simára kavarjuk apástétommal meg a máscarponéval, illetve annyi joghurttal lazítjuk, hogy jó krémes-habos masszát kapjunk. Sóval és borssal ízesítjük. A tojásfehérjéket megtöltjük 1-1 teáskanálnyi masszával, a sonkaszeletekre is rákenünk 1-1 jókora teáskanálnyi krémet, és feltekerjük. A mártáshoz a joghurtot elkeverjük a mustárral, majd a többi hozzávalóval tetszés szerint ízesítjük. tányérra öntjük a mártást, majd ráhelyezzük a töltött tojásokat a képen látható módon: a hosszában elvágott tojás a test, a keresztben elvágott pedig a fej. Felezett koktélparadicsomból kalapot, uborkahéjból sálat, petrezselyemszárból seprűt, szemes fűszerekből szemet és gombokat készítünk. A szájat paradicsomból, az orrot répából vágjuk ki, illetve a mártás szélére kis "fenyőfákat" rakunk petrezselyemlevélből.

EK - 2019/1
BA - 2017/12


6 megjegyzés:

Katalin írta...

Nagyon aranyosak a hóemberek, azt hiszem ezeknek senki sem tud ellenállni :-)

sedith írta...

Bizony, Katalin! :) Köszönöm. :)

Vicuska írta...

Nagyon hangulatos!!!!

Vicuska írta...

BÚÉK! :)

Ani írta...

Nagyon édesek!Ügyes vagy!

sedith írta...

Köszönöm szépen! :)
Vicuska,búék nektek is! :)

Related Posts with Thumbnails

2017. január 2., hétfő

Hóemberkék töltött tojásból + sonkatekercsek

Nagylányom kívánsága volt szilveszterre a töltött tojás. :) A formát "ajándékba" kapta, és nagyon el volt ragadtatva tőle. Szerintem más gyerek is így lenne vele... A kicsi sonkatekercset kért, hát az ő kívánságát is teljesítettem. Azt nem kötöttem az orrukra, hogy a töltelék egyforma volt, de mindketten nagyon elégedettek voltak. :)



Hóemberkék töltött tojásból és sonkatekercsek

Hozzávalók 2-2 személyre: 5 tojás, 10 szelet csirkesonka, 1 kis doboz csirkemájpástétom, 1 nagy evőkanál mascarpone, 2-3 evőkanál sűrű joghurt, só, bors; a mártáshoz: 2,5 dl joghurt, 1 evőkanál mustár, só, bors, porcukor (fruktóz), citromlé; a díszítéshez: koktélparadicsom,néhány szelet uborka, petrezselyemszár és -levél, sárgarépa vagy narancshéj, szemes fűszerek (bors, koriander, esetleg szegfűbors).

Elkészítése: A tojásokat keményre főzzük, majd kettévágjuk, és sárgájukat kiszedjük. (2 tojást hosszában, 2-t keresztben vágunk ketté. az ötödiket először hosszában, majd az egyik felét kissé megfaragjuk, hogy kerek legyen.) A sárgáját villával összetörjük,majd simára kavarjuk apástétommal meg a máscarponéval, illetve annyi joghurttal lazítjuk, hogy jó krémes-habos masszát kapjunk. Sóval és borssal ízesítjük. A tojásfehérjéket megtöltjük 1-1 teáskanálnyi masszával, a sonkaszeletekre is rákenünk 1-1 jókora teáskanálnyi krémet, és feltekerjük. A mártáshoz a joghurtot elkeverjük a mustárral, majd a többi hozzávalóval tetszés szerint ízesítjük. tányérra öntjük a mártást, majd ráhelyezzük a töltött tojásokat a képen látható módon: a hosszában elvágott tojás a test, a keresztben elvágott pedig a fej. Felezett koktélparadicsomból kalapot, uborkahéjból sálat, petrezselyemszárból seprűt, szemes fűszerekből szemet és gombokat készítünk. A szájat paradicsomból, az orrot répából vágjuk ki, illetve a mártás szélére kis "fenyőfákat" rakunk petrezselyemlevélből.

EK - 2019/1
BA - 2017/12


6 megjegyzés:

Katalin írta...

Nagyon aranyosak a hóemberek, azt hiszem ezeknek senki sem tud ellenállni :-)

sedith írta...

Bizony, Katalin! :) Köszönöm. :)

Vicuska írta...

Nagyon hangulatos!!!!

Vicuska írta...

BÚÉK! :)

Ani írta...

Nagyon édesek!Ügyes vagy!

sedith írta...

Köszönöm szépen! :)
Vicuska,búék nektek is! :)