2017. április 11., kedd

Fokhagymás garnéla endíviasalátával, medvehagymás öntettel

Most vettem először friss, nem előfőzött garnélát. Megtisztítottam annak rendje és módja szerint (fejet, lábakat kitéptem, bélcsatornát eltávolítottam), majd elkészítettem. Nekem ízlett a legjobban. A férjemnek is ízlett, de azt mondta, ő meg tud lenni nélküle. :) Kicsi lányom, a halas :P, megkóstolta, de nem tartott igényt további darabokra, a nagy ... pfujjj. :) Pedig igazán finom! Próbáljátok ki!



Fokhagymás garnéla endíviasalátával, medvehagymás öntettel

Hozzávalók 2-3 személyre: 12 friss garnélarák, 5-6 cikk fokhagyma, 5 dkg vaj, 0,5 dl fehérbor, 1-2 evőkanál szójaszósz, citromlé, só, bors, csilipehely;
a salátához: 2 kisebb fej endíviasaláta, 1,5 avokádó, 1/2 citrom leve;
az öntethez: 2 dl görög joghurt, 1/2 avokádó, 5-6 medvehagymalevél, 2-3 evőkanál olívaolaj, só, citromlé.

Elkészítése: Először a salátát készítjük elő. Az endíviát leveleire szedjük, a levelek tövéből levágunk 1-2 cm-nyi részt, ez sokkal keserűbb a többihez képest. Az avokádót felszeleteljük, az egészet tálra rendezzük és meglocsoljuk citromlével. Az öntet hozzávalóit összeturmixoljuk, ízlés szerint sózzuk és savanyítjuk. Rálocsoljuk a salátára. Az előkészített/konyhakész friss garnélát (feje, lábai és bélcsatornája eltávolítva) jól átöblítjük és hagyjuk szűrőben lecsepegni. Felforrósítjuk a vajat, megfuttatjuk rajta a nagyobb darabokba vágott fokhagymát, majd rádobjuk a garnélát, és nagy lángon pirítjuk 1-2 percig. Ezután megfordítjuk őket, szintén pirítjuk 1-2 percig (nagyságtól függően), majd rálocsoljuk a szójaszószt, a bort meg kevés citromlevet, és fedő alatt pároljuk 1-2 percig. Ezután a fedőt levesszük, és hagyjuk zsírjára pirulni. Ízlés szerint sózzuk (ha szükséges), borsozzuk, illetve megszórjuk csilipehellyel. A salátára helyezzük a pirított rákokat, illetve a fokhagymát is eloszlatjuk a salátán. Jó étvágyat! :)

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts with Thumbnails

2017. április 11., kedd

Fokhagymás garnéla endíviasalátával, medvehagymás öntettel

Most vettem először friss, nem előfőzött garnélát. Megtisztítottam annak rendje és módja szerint (fejet, lábakat kitéptem, bélcsatornát eltávolítottam), majd elkészítettem. Nekem ízlett a legjobban. A férjemnek is ízlett, de azt mondta, ő meg tud lenni nélküle. :) Kicsi lányom, a halas :P, megkóstolta, de nem tartott igényt további darabokra, a nagy ... pfujjj. :) Pedig igazán finom! Próbáljátok ki!



Fokhagymás garnéla endíviasalátával, medvehagymás öntettel

Hozzávalók 2-3 személyre: 12 friss garnélarák, 5-6 cikk fokhagyma, 5 dkg vaj, 0,5 dl fehérbor, 1-2 evőkanál szójaszósz, citromlé, só, bors, csilipehely;
a salátához: 2 kisebb fej endíviasaláta, 1,5 avokádó, 1/2 citrom leve;
az öntethez: 2 dl görög joghurt, 1/2 avokádó, 5-6 medvehagymalevél, 2-3 evőkanál olívaolaj, só, citromlé.

Elkészítése: Először a salátát készítjük elő. Az endíviát leveleire szedjük, a levelek tövéből levágunk 1-2 cm-nyi részt, ez sokkal keserűbb a többihez képest. Az avokádót felszeleteljük, az egészet tálra rendezzük és meglocsoljuk citromlével. Az öntet hozzávalóit összeturmixoljuk, ízlés szerint sózzuk és savanyítjuk. Rálocsoljuk a salátára. Az előkészített/konyhakész friss garnélát (feje, lábai és bélcsatornája eltávolítva) jól átöblítjük és hagyjuk szűrőben lecsepegni. Felforrósítjuk a vajat, megfuttatjuk rajta a nagyobb darabokba vágott fokhagymát, majd rádobjuk a garnélát, és nagy lángon pirítjuk 1-2 percig. Ezután megfordítjuk őket, szintén pirítjuk 1-2 percig (nagyságtól függően), majd rálocsoljuk a szójaszószt, a bort meg kevés citromlevet, és fedő alatt pároljuk 1-2 percig. Ezután a fedőt levesszük, és hagyjuk zsírjára pirulni. Ízlés szerint sózzuk (ha szükséges), borsozzuk, illetve megszórjuk csilipehellyel. A salátára helyezzük a pirított rákokat, illetve a fokhagymát is eloszlatjuk a salátán. Jó étvágyat! :)

Nincsenek megjegyzések: