2017. június 30., péntek

Zöldfűszeres minipalacsinta

Finom önmagában is, de kísérőkkel még finomabb. Jó szolgálatot tehet, amikor éppen nincs kéznél kenyér .


Zöldfűszeres minipalacsinta

Hozzávalók kb. 4 személyre: 15 dkg fehérliszt, 10 dkg teljes kiőrlésű liszt, 5 dkg zabpehely, 1 púpozott teáskanál sütőpor, ½ teáskanál só, 2 tojás, 1 nagy evőkanál sűrű joghurt vagy tejföl, 2,5 dkg olvasztott vaj, 3 dl tej, 1-1 kis csokor petrezselyemzöld, friss tárkony és bazsalikom, 5 cikk fokhagyma, kevés vaj vagy olaj.

Elkészítése:  Összekeverjük a liszteket, a zabpelyhet, a sütőport meg a sót, majd a közepébe egy mélyedést csinálunk, és hozzáadjuk a joghurttal elkevert felvert tojást, illetve a vajat. A tejet fokozatosan adagolva habverővel sima tésztává keverjük. Végül beleforgatjuk a finomra aprított fokhagymát és zöldfűszereket is. Vajjal vagy olajjal vékonyan megkent serpenyőben, közepes lángon kb. 10 cm átmérőjű kis palacsintákat sütünk. Akkor fordítjuk meg a palacsintákat, amikor a tészta felső részén kis buborékok keletkeznek, és szemmel láthatóan a tészta már nem nyers. Átfordítás után max. 1 percig sütjük. Reggelihez kitűnő. Sonkával, baconnal vagy bármilyen egyéb húsfélével, esetleg sajttal, főtt tojással és sima vagy fűszeres joghurttal kínáljuk.


Megjegyzés: Ha van konyhai robotunk (az S késes része), lényegesen megkönnyíthetjük a dolgunkat: a tészta hozzávalóit belepakoljuk, és néhány másodperc alatt sima tésztává dolgozzuk. A tejet ne tegyük hozzá egyből, csak egy részét, a többit pedig rendre öntsük a tésztához, miközben a robot már simára keverte.


PAL - 2017

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts with Thumbnails

2017. június 30., péntek

Zöldfűszeres minipalacsinta

Finom önmagában is, de kísérőkkel még finomabb. Jó szolgálatot tehet, amikor éppen nincs kéznél kenyér .


Zöldfűszeres minipalacsinta

Hozzávalók kb. 4 személyre: 15 dkg fehérliszt, 10 dkg teljes kiőrlésű liszt, 5 dkg zabpehely, 1 púpozott teáskanál sütőpor, ½ teáskanál só, 2 tojás, 1 nagy evőkanál sűrű joghurt vagy tejföl, 2,5 dkg olvasztott vaj, 3 dl tej, 1-1 kis csokor petrezselyemzöld, friss tárkony és bazsalikom, 5 cikk fokhagyma, kevés vaj vagy olaj.

Elkészítése:  Összekeverjük a liszteket, a zabpelyhet, a sütőport meg a sót, majd a közepébe egy mélyedést csinálunk, és hozzáadjuk a joghurttal elkevert felvert tojást, illetve a vajat. A tejet fokozatosan adagolva habverővel sima tésztává keverjük. Végül beleforgatjuk a finomra aprított fokhagymát és zöldfűszereket is. Vajjal vagy olajjal vékonyan megkent serpenyőben, közepes lángon kb. 10 cm átmérőjű kis palacsintákat sütünk. Akkor fordítjuk meg a palacsintákat, amikor a tészta felső részén kis buborékok keletkeznek, és szemmel láthatóan a tészta már nem nyers. Átfordítás után max. 1 percig sütjük. Reggelihez kitűnő. Sonkával, baconnal vagy bármilyen egyéb húsfélével, esetleg sajttal, főtt tojással és sima vagy fűszeres joghurttal kínáljuk.


Megjegyzés: Ha van konyhai robotunk (az S késes része), lényegesen megkönnyíthetjük a dolgunkat: a tészta hozzávalóit belepakoljuk, és néhány másodperc alatt sima tésztává dolgozzuk. A tejet ne tegyük hozzá egyből, csak egy részét, a többit pedig rendre öntsük a tésztához, miközben a robot már simára keverte.


PAL - 2017

Nincsenek megjegyzések: