2017. július 29., szombat

Vándorok eledele 6. - Fűszeres csirkeszárnyak

... gyömbérrel, fokhagymával, pezsgővel...


Fűszeres csirkeszárnyak

Hozzávalók 4 személyre: 16-20 csirkeszárny, 1 hagyma, 2 paradicsom, 1 piros húsú paprika, 1 maréknyi fokhagymacikk, diónyi gyömbér, 1 csípős paprika,1 nagy csokor petrezselyemzöld, só, bors, olaj, kevés pezsgő vagy bor.

Elkészítése: A csirkeszárnyakat alaposan átnézzük, leöblítjük, konyhai törlővel megszárítgatjuk, illetve sóval és borssal ízesítjük. Egy lábosba kevés olajat öntünk, elterítjük benne a csíkokra vágott hagymát és paprikát meg az összedarabolt paradicsom felét, rászórjuk a lereszelt gyömbért meg a finomra aprított csípős paprikát, majd belehelyezzük a csirkeszárnyakat. Erre rászórjuk az egészben hagyott fokhagymacikkeket, a maradék paradicsomot, illetve eloszlatjuk rajta az összetépkedett petrezselyemzöldet, illetve kevés sót és borsot szórunk még a tetejére. Ha van borunk vagy pezsgőnk (ha nyaralás közben netán ünnepelni való adódik, mint nálunk), aláöntünk egy keveset, ha nem, kevés vízzel helyettesítjük, és lefedve, mérsékelt lángon, 20-25 perc alatt készre pároljuk. Félidőben ajánlatos a szárnyakar átforgatni, hogy egyenletesen puhuljanak. Lehet közben rizst főzni mellé, de nem muszáj: egyszerűen friss kenyérrel is nagyon finom és laktató, a keletkezett szaftot is mártogatva vele.

Megjegyzés: Csirkeszárny helyett csirkecombból is készíthetjük, illetve a csípős paprikát akár el is hagyhatjuk.

KT - 2017/8

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts with Thumbnails

2017. július 29., szombat

Vándorok eledele 6. - Fűszeres csirkeszárnyak

... gyömbérrel, fokhagymával, pezsgővel...


Fűszeres csirkeszárnyak

Hozzávalók 4 személyre: 16-20 csirkeszárny, 1 hagyma, 2 paradicsom, 1 piros húsú paprika, 1 maréknyi fokhagymacikk, diónyi gyömbér, 1 csípős paprika,1 nagy csokor petrezselyemzöld, só, bors, olaj, kevés pezsgő vagy bor.

Elkészítése: A csirkeszárnyakat alaposan átnézzük, leöblítjük, konyhai törlővel megszárítgatjuk, illetve sóval és borssal ízesítjük. Egy lábosba kevés olajat öntünk, elterítjük benne a csíkokra vágott hagymát és paprikát meg az összedarabolt paradicsom felét, rászórjuk a lereszelt gyömbért meg a finomra aprított csípős paprikát, majd belehelyezzük a csirkeszárnyakat. Erre rászórjuk az egészben hagyott fokhagymacikkeket, a maradék paradicsomot, illetve eloszlatjuk rajta az összetépkedett petrezselyemzöldet, illetve kevés sót és borsot szórunk még a tetejére. Ha van borunk vagy pezsgőnk (ha nyaralás közben netán ünnepelni való adódik, mint nálunk), aláöntünk egy keveset, ha nem, kevés vízzel helyettesítjük, és lefedve, mérsékelt lángon, 20-25 perc alatt készre pároljuk. Félidőben ajánlatos a szárnyakar átforgatni, hogy egyenletesen puhuljanak. Lehet közben rizst főzni mellé, de nem muszáj: egyszerűen friss kenyérrel is nagyon finom és laktató, a keletkezett szaftot is mártogatva vele.

Megjegyzés: Csirkeszárny helyett csirkecombból is készíthetjük, illetve a csípős paprikát akár el is hagyhatjuk.

KT - 2017/8

Nincsenek megjegyzések: