2017. november 17., péntek

Gombás csülöktokány



Gombás csülöktokány

Hozzávalók 4 személyre: egy kb. 1,3 kg-os konyhakész sertéscsülök, 1 evőkanál só, ½ teáskanál őrölt bors, 3-4 babérlevél, 3-4 kisebb hagyma, 5-6 cikk fokhagyma, 1 kis csokor szárított zellerzöld, 1 evőkanál cukor, 2 evőkanál fehérborecet;
továbbá: 3 hagyma, 5 cikk fokhagyma, 50 dkg csiperkegomba, 2 teáskanál pirospaprika, só, bors, 2-3 evőkanál paradicsomsűrítmény, petrezselyemzöld, olaj.


Elkészítése:  A csülköt felöntjük annyi hideg vízzel, amennyi jól ellepi, mellédobjuk a fűszereket, a hámozatlan, jól megmosott hagymát, illetve fokhagymacikkeket, a cukrot meg az ecetet, és teljesen puhára főzzük. A másik hagymát és fokhagymát meghámozzuk, illetve finomra aprítjuk, és kevés olajon megdinszteljük. Megszórjuk pirospaprikával, felöntjük kevés vízzel, majd beletesszük a negyedelt vagy felszeletelt gombát, sózzuk-borsozzuk, és addig pároljuk, amíg a gomba el nem készül. Hozzáadjuk a paradicsomsűrítményt, beletesszük a kicsontozott, feldarabolt csülköt, ha kell, utánaízesítünk, illetve kevés vizet is öntünk még alá, hogy kellően szaftos legyen, és jól összerotyogtatjuk. Aprított petrezselyemmel megszórva kínáljuk kenyérrel vagy tetszés szerinti körettel. 

KT - 2017/11

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts with Thumbnails

2017. november 17., péntek

Gombás csülöktokány



Gombás csülöktokány

Hozzávalók 4 személyre: egy kb. 1,3 kg-os konyhakész sertéscsülök, 1 evőkanál só, ½ teáskanál őrölt bors, 3-4 babérlevél, 3-4 kisebb hagyma, 5-6 cikk fokhagyma, 1 kis csokor szárított zellerzöld, 1 evőkanál cukor, 2 evőkanál fehérborecet;
továbbá: 3 hagyma, 5 cikk fokhagyma, 50 dkg csiperkegomba, 2 teáskanál pirospaprika, só, bors, 2-3 evőkanál paradicsomsűrítmény, petrezselyemzöld, olaj.


Elkészítése:  A csülköt felöntjük annyi hideg vízzel, amennyi jól ellepi, mellédobjuk a fűszereket, a hámozatlan, jól megmosott hagymát, illetve fokhagymacikkeket, a cukrot meg az ecetet, és teljesen puhára főzzük. A másik hagymát és fokhagymát meghámozzuk, illetve finomra aprítjuk, és kevés olajon megdinszteljük. Megszórjuk pirospaprikával, felöntjük kevés vízzel, majd beletesszük a negyedelt vagy felszeletelt gombát, sózzuk-borsozzuk, és addig pároljuk, amíg a gomba el nem készül. Hozzáadjuk a paradicsomsűrítményt, beletesszük a kicsontozott, feldarabolt csülköt, ha kell, utánaízesítünk, illetve kevés vizet is öntünk még alá, hogy kellően szaftos legyen, és jól összerotyogtatjuk. Aprított petrezselyemmel megszórva kínáljuk kenyérrel vagy tetszés szerinti körettel. 

KT - 2017/11

Nincsenek megjegyzések: