2020. június 22., hétfő

Bodzás zselé (óriásgumicukor)

Már régóta ette a fejemet a Kicsim, hogy készítsünk zselét. Nos, mi sem egyszerűbb, mint egy ilyet pikk-pakk összedobni. A türelem, hogy kivárjuk, amíg megdermed, az már nehezebb... :)


Bodzás zselé

Hozzávalók: 50 g (5 evőkanál) zselatinpor, 1+4 dl víz, 1 dl erős bodzaszörp, 1 citrom leve, pici kék ételfesték (elhagyható).

Elkészítése: A zselatinport beáztatjuk 1 dl hideg vízbe és félretesszük. A 4 dl vizet felforraljuk (de nem feltétlenül muszáj), hagyjuk langyosra hűlni, majd elvegyítjük a bodzaszörppel, az ízlés szerinti citromlével és kevés kék ételfestékkel. A beáztatott zselatint kis lángon felolvasztjuk, kicsinként felvegyítjük a bodzás lével, majd tetszés szerinti formába öntjük, és hűtőbe tesszük néhány órára dermedni. (Legjobb estétől reggelig) Miután megdermedt, a formát forró vízbe mártjuk, a zselét pedig tányérra borítjuk, és tetszés szerint díszítjük.

Megjegyzés: A bodzaszörp és a víz arányát úgy állítsuk be, ahogy nekünk tetszik. Ha a 4:1 arány nem megfelelő, igazítsuk nyugodtan az ízlésünkhöz. A citromlé mennyisége is ízlés szerint növelhető vagy csökkenthető. Sőt, ha úgy gondoljuk, hogy a szörptől nem elég édes, édesíthetjük is még. Mindenesetre, a folyadéknak kicsit édesebb-savanykásabbnak kell lennie, mint ahogyan normálisan meginnánk, mert a dermedés során veszít az intenzitásából.
                                                 



Nincsenek megjegyzések:

Related Posts with Thumbnails

2020. június 22., hétfő

Bodzás zselé (óriásgumicukor)

Már régóta ette a fejemet a Kicsim, hogy készítsünk zselét. Nos, mi sem egyszerűbb, mint egy ilyet pikk-pakk összedobni. A türelem, hogy kivárjuk, amíg megdermed, az már nehezebb... :)


Bodzás zselé

Hozzávalók: 50 g (5 evőkanál) zselatinpor, 1+4 dl víz, 1 dl erős bodzaszörp, 1 citrom leve, pici kék ételfesték (elhagyható).

Elkészítése: A zselatinport beáztatjuk 1 dl hideg vízbe és félretesszük. A 4 dl vizet felforraljuk (de nem feltétlenül muszáj), hagyjuk langyosra hűlni, majd elvegyítjük a bodzaszörppel, az ízlés szerinti citromlével és kevés kék ételfestékkel. A beáztatott zselatint kis lángon felolvasztjuk, kicsinként felvegyítjük a bodzás lével, majd tetszés szerinti formába öntjük, és hűtőbe tesszük néhány órára dermedni. (Legjobb estétől reggelig) Miután megdermedt, a formát forró vízbe mártjuk, a zselét pedig tányérra borítjuk, és tetszés szerint díszítjük.

Megjegyzés: A bodzaszörp és a víz arányát úgy állítsuk be, ahogy nekünk tetszik. Ha a 4:1 arány nem megfelelő, igazítsuk nyugodtan az ízlésünkhöz. A citromlé mennyisége is ízlés szerint növelhető vagy csökkenthető. Sőt, ha úgy gondoljuk, hogy a szörptől nem elég édes, édesíthetjük is még. Mindenesetre, a folyadéknak kicsit édesebb-savanykásabbnak kell lennie, mint ahogyan normálisan meginnánk, mert a dermedés során veszít az intenzitásából.
                                                 



Nincsenek megjegyzések: