2020. december 9., szerda

Karamelles diólikőr

Közeledik az ünnep, és ha valami igazán finomat innátok, akkor elkészíthetitek az alábbi diólikőrt. Ha most összeállítjátok, karácsonyra jól össze is érik, nagyon finom lesz. Az én adagom valamikor október vége felé készült, és a maradékát ma fedeztem fel a hűtőben. 😁 Egy alapos összerázás után az állaga ismét krémes lett, az íze pedig ugyanolyan tökéletes, mint az elkészítése utáni időben. 🙂 Tehát elég hosszú ideig tartósítható. Jó szívvel ajánlom. 🙂


Karamelles diólikőr

Hozzávalók: 10 dkg cukor, 15 dkg dióbél, 2 dl tej, 2 dl tejszín, 2 dl vodka vagy bármilyen más átlátszó pálinka.
Elkészítése: A dióbelet száraz serpenyőben enyhén megpirítjuk (el is maradhat). A cukrot világosra karamellizáljuk, beletesszük a diódarabokat, elkeverjük, majd sütőpapírra simítjuk és hagyjuk kihűlni. Amikor kihűlt, darabokra törjük, blenderbe tesszük, ráöntjük a tejet, és jó simára turmixoljuk. Ezután elkeverjük a tejszínnel meg a vodkával, befőttesüvegbe tesszük, jól összerázzuk, és lezárva, hűvös helyen legalább 3-4 napig hagyjuk összeérni, utána fogyaszthatjuk.
Megjegyzés: Aki édesebbre szeretné, nyugodtan édesítse cukorral a kész italt. Az alkohol mennyisége is tetszés szerint adagolható.

EK - 2020/12.



Nincsenek megjegyzések:

Related Posts with Thumbnails

2020. december 9., szerda

Karamelles diólikőr

Közeledik az ünnep, és ha valami igazán finomat innátok, akkor elkészíthetitek az alábbi diólikőrt. Ha most összeállítjátok, karácsonyra jól össze is érik, nagyon finom lesz. Az én adagom valamikor október vége felé készült, és a maradékát ma fedeztem fel a hűtőben. 😁 Egy alapos összerázás után az állaga ismét krémes lett, az íze pedig ugyanolyan tökéletes, mint az elkészítése utáni időben. 🙂 Tehát elég hosszú ideig tartósítható. Jó szívvel ajánlom. 🙂


Karamelles diólikőr

Hozzávalók: 10 dkg cukor, 15 dkg dióbél, 2 dl tej, 2 dl tejszín, 2 dl vodka vagy bármilyen más átlátszó pálinka.
Elkészítése: A dióbelet száraz serpenyőben enyhén megpirítjuk (el is maradhat). A cukrot világosra karamellizáljuk, beletesszük a diódarabokat, elkeverjük, majd sütőpapírra simítjuk és hagyjuk kihűlni. Amikor kihűlt, darabokra törjük, blenderbe tesszük, ráöntjük a tejet, és jó simára turmixoljuk. Ezután elkeverjük a tejszínnel meg a vodkával, befőttesüvegbe tesszük, jól összerázzuk, és lezárva, hűvös helyen legalább 3-4 napig hagyjuk összeérni, utána fogyaszthatjuk.
Megjegyzés: Aki édesebbre szeretné, nyugodtan édesítse cukorral a kész italt. Az alkohol mennyisége is tetszés szerint adagolható.

EK - 2020/12.



Nincsenek megjegyzések: