2011. augusztus 10., szerda

Töltött csillagtök

Ez a finom, és látványra sem éppen utolsó fogás az augusztusi KIFŐZTÜK magazinban jelent meg. Kitűnő nyári ebéd vagy vacsora, és "mellesleg":) húsmentes is. Az augusztusi lapszám letölthető ingyenesen ITT.


Töltött csillagtök


Ez a fogás a véletlen folytán született azokból a hozzávalókból, amiket az adott pillanatban otthon találtam. De ilyen látványos, finom, könnyű nyári ebédet rég az ideje, hogy nem ettünk! A fogást csillagtök helyett zsenge főzőtökből is elkészíthetjük.

Hozzávalók 2 személyre:
1 közepes csillagtök
2 közepes sárgarépa
1 nagy paradicsom
10 dkg sajt
fél csokor kapor
bors
olaj

Elkészítése:
A tököt megmossuk, hámozatlanul lapjában félbevágjuk, és a belsejét jól kikaparjuk. Lekenjük vékonyan olajjal, megsózzuk, és hőálló edényben, féldeci vizet öntve alá, lefedve, kb. 15 percig előpároljuk. Ezalatt a sárgarépát megtisztítjuk, apró kockákra vágjuk, és 1-2 evőkanál olajon néhány percig pároljuk. A paradicsomot félbevágjuk, belsejét kikaparjuk, a húsát kockára vágjuk, majd a sárgarépához adjuk. Kb. 5 percig pároljuk együtt, sózzuk, borsozzuk, majd félrevesszük. Hozzákeverjük a kis kockákra vágott sajtot és a finomra aprított kaprot, a töltelékkel pedig megtöltjük az előpárolt tököt. Fedő nélkül, további 10 percre visszatoljuk a forró sütőbe, majd azonnal tálaljuk. 

Tipp: a tök belsejét hozzáadhatjuk a töltelékhez, vagy belefőzhetjük zöldséglevesbe is.


Hús-, zöldség- és tésztanapon is ehető.

11 megjegyzés:

Petra írta...

Eszméletlen jól néz ki! Az íze is biztos nagyon finom. :)))

Ami írta...

Tényleg nagyon jól néz ki! :) Látványos és finom, nyami!

Anazar írta...

Nagyon pofás így derékba vágva!!

egycsipet írta...

Nagyon jól néz ki! :))

Gizi írta...

Nagyon guszta!!! Cukkinivel fogom kipróbálni, köszi a receptet.:)

Kata írta...

Bizton állíthatom, hogy isteni finom!;)

sedith írta...

Köszönöm mindenkinek! És higgyetek Katának (is), mert ő is elkészítette!:) Sőt, ő húsosan csinálta, és úgy is finom volt nagyon.:)

Bianka írta...

Nem csak finom, de nagyon tetszetős is

4Gyerek írta...

Már a Kifőztük lapozgatásakor is megakadt a szemem rajta. Mutatós.

Aleda írta...

Nagyon látványos ez a tök,sosem láttam még csak magazinokban.

sedith írta...

Többieknek is köszönöm!:)

Aleda, itt a piacon egy néninél állandóan van. Tavalyig viszont én sem láttam "élőben".:)

2011. augusztus 10., szerda

Töltött csillagtök

Bejegyezte: sedith dátum: 11:01
Ez a finom, és látványra sem éppen utolsó fogás az augusztusi KIFŐZTÜK magazinban jelent meg. Kitűnő nyári ebéd vagy vacsora, és "mellesleg":) húsmentes is. Az augusztusi lapszám letölthető ingyenesen ITT.


Töltött csillagtök


Ez a fogás a véletlen folytán született azokból a hozzávalókból, amiket az adott pillanatban otthon találtam. De ilyen látványos, finom, könnyű nyári ebédet rég az ideje, hogy nem ettünk! A fogást csillagtök helyett zsenge főzőtökből is elkészíthetjük.

Hozzávalók 2 személyre:
1 közepes csillagtök
2 közepes sárgarépa
1 nagy paradicsom
10 dkg sajt
fél csokor kapor
bors
olaj

Elkészítése:
A tököt megmossuk, hámozatlanul lapjában félbevágjuk, és a belsejét jól kikaparjuk. Lekenjük vékonyan olajjal, megsózzuk, és hőálló edényben, féldeci vizet öntve alá, lefedve, kb. 15 percig előpároljuk. Ezalatt a sárgarépát megtisztítjuk, apró kockákra vágjuk, és 1-2 evőkanál olajon néhány percig pároljuk. A paradicsomot félbevágjuk, belsejét kikaparjuk, a húsát kockára vágjuk, majd a sárgarépához adjuk. Kb. 5 percig pároljuk együtt, sózzuk, borsozzuk, majd félrevesszük. Hozzákeverjük a kis kockákra vágott sajtot és a finomra aprított kaprot, a töltelékkel pedig megtöltjük az előpárolt tököt. Fedő nélkül, további 10 percre visszatoljuk a forró sütőbe, majd azonnal tálaljuk. 

Tipp: a tök belsejét hozzáadhatjuk a töltelékhez, vagy belefőzhetjük zöldséglevesbe is.


Hús-, zöldség- és tésztanapon is ehető.

11 megjegyzés on "Töltött csillagtök"

Petra on 2011. augusztus 10. 11:12 írta...

Eszméletlen jól néz ki! Az íze is biztos nagyon finom. :)))

Ami on 2011. augusztus 10. 11:54 írta...

Tényleg nagyon jól néz ki! :) Látványos és finom, nyami!

Anazar on 2011. augusztus 10. 12:12 írta...

Nagyon pofás így derékba vágva!!

egycsipet on 2011. augusztus 10. 13:39 írta...

Nagyon jól néz ki! :))

Gizi on 2011. augusztus 10. 15:51 írta...

Nagyon guszta!!! Cukkinivel fogom kipróbálni, köszi a receptet.:)

Kata on 2011. augusztus 10. 15:57 írta...

Bizton állíthatom, hogy isteni finom!;)

sedith on 2011. augusztus 10. 16:30 írta...

Köszönöm mindenkinek! És higgyetek Katának (is), mert ő is elkészítette!:) Sőt, ő húsosan csinálta, és úgy is finom volt nagyon.:)

Bianka on 2011. augusztus 10. 16:51 írta...

Nem csak finom, de nagyon tetszetős is

4Gyerek on 2011. augusztus 10. 17:39 írta...

Már a Kifőztük lapozgatásakor is megakadt a szemem rajta. Mutatós.

Aleda on 2011. augusztus 10. 18:20 írta...

Nagyon látványos ez a tök,sosem láttam még csak magazinokban.

sedith on 2011. augusztus 10. 18:30 írta...

Többieknek is köszönöm!:)

Aleda, itt a piacon egy néninél állandóan van. Tavalyig viszont én sem láttam "élőben".:)

Related Posts with Thumbnails