Töltött csillagtök
2011. augusztus 10., szerda
Töltött csillagtök
Ez a finom, és látványra sem éppen utolsó fogás az augusztusi KIFŐZTÜK magazinban jelent meg. Kitűnő nyári ebéd vagy vacsora, és "mellesleg":) húsmentes is. Az augusztusi lapszám letölthető ingyenesen ITT.
Töltött csillagtök
Hús-, zöldség- és tésztanapon is ehető.
Töltött csillagtök
Ez a fogás a véletlen folytán született azokból a hozzávalókból, amiket az adott pillanatban otthon találtam. De ilyen látványos, finom, könnyű nyári ebédet rég az ideje, hogy nem ettünk! A fogást csillagtök helyett zsenge főzőtökből is elkészíthetjük.
Hozzávalók 2 személyre:
1 közepes csillagtök
2 közepes sárgarépa
1 nagy paradicsom
10 dkg sajt
fél csokor kapor
só
bors
olaj
Elkészítése:
A tököt megmossuk, hámozatlanul lapjában félbevágjuk, és a belsejét jól kikaparjuk. Lekenjük vékonyan olajjal, megsózzuk, és hőálló edényben, féldeci vizet öntve alá, lefedve, kb. 15 percig előpároljuk. Ezalatt a sárgarépát megtisztítjuk, apró kockákra vágjuk, és 1-2 evőkanál olajon néhány percig pároljuk. A paradicsomot félbevágjuk, belsejét kikaparjuk, a húsát kockára vágjuk, majd a sárgarépához adjuk. Kb. 5 percig pároljuk együtt, sózzuk, borsozzuk, majd félrevesszük. Hozzákeverjük a kis kockákra vágott sajtot és a finomra aprított kaprot, a töltelékkel pedig megtöltjük az előpárolt tököt. Fedő nélkül, további 10 percre visszatoljuk a forró sütőbe, majd azonnal tálaljuk.
Tipp: a tök belsejét hozzáadhatjuk a töltelékhez, vagy belefőzhetjük zöldséglevesbe is.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
2011. augusztus 10., szerda
Töltött csillagtök
Ez a finom, és látványra sem éppen utolsó fogás az augusztusi KIFŐZTÜK magazinban jelent meg. Kitűnő nyári ebéd vagy vacsora, és "mellesleg":) húsmentes is. Az augusztusi lapszám letölthető ingyenesen ITT.
Töltött csillagtök
Hús-, zöldség- és tésztanapon is ehető.
Töltött csillagtök
Ez a fogás a véletlen folytán született azokból a hozzávalókból, amiket az adott pillanatban otthon találtam. De ilyen látványos, finom, könnyű nyári ebédet rég az ideje, hogy nem ettünk! A fogást csillagtök helyett zsenge főzőtökből is elkészíthetjük.
Hozzávalók 2 személyre:
1 közepes csillagtök
2 közepes sárgarépa
1 nagy paradicsom
10 dkg sajt
fél csokor kapor
só
bors
olaj
Elkészítése:
A tököt megmossuk, hámozatlanul lapjában félbevágjuk, és a belsejét jól kikaparjuk. Lekenjük vékonyan olajjal, megsózzuk, és hőálló edényben, féldeci vizet öntve alá, lefedve, kb. 15 percig előpároljuk. Ezalatt a sárgarépát megtisztítjuk, apró kockákra vágjuk, és 1-2 evőkanál olajon néhány percig pároljuk. A paradicsomot félbevágjuk, belsejét kikaparjuk, a húsát kockára vágjuk, majd a sárgarépához adjuk. Kb. 5 percig pároljuk együtt, sózzuk, borsozzuk, majd félrevesszük. Hozzákeverjük a kis kockákra vágott sajtot és a finomra aprított kaprot, a töltelékkel pedig megtöltjük az előpárolt tököt. Fedő nélkül, további 10 percre visszatoljuk a forró sütőbe, majd azonnal tálaljuk.
Tipp: a tök belsejét hozzáadhatjuk a töltelékhez, vagy belefőzhetjük zöldséglevesbe is.
11 megjegyzés:
- Petra írta...
-
Eszméletlen jól néz ki! Az íze is biztos nagyon finom. :)))
- 2011. augusztus 10. 11:12
- Ami írta...
-
Tényleg nagyon jól néz ki! :) Látványos és finom, nyami!
- 2011. augusztus 10. 11:54
- Anazar írta...
-
Nagyon pofás így derékba vágva!!
- 2011. augusztus 10. 12:12
- egycsipet írta...
-
Nagyon jól néz ki! :))
- 2011. augusztus 10. 13:39
- Gizi írta...
-
Nagyon guszta!!! Cukkinivel fogom kipróbálni, köszi a receptet.:)
- 2011. augusztus 10. 15:51
- Kata írta...
-
Bizton állíthatom, hogy isteni finom!;)
- 2011. augusztus 10. 15:57
- sedith írta...
-
Köszönöm mindenkinek! És higgyetek Katának (is), mert ő is elkészítette!:) Sőt, ő húsosan csinálta, és úgy is finom volt nagyon.:)
- 2011. augusztus 10. 16:30
- Bianka írta...
-
Nem csak finom, de nagyon tetszetős is
- 2011. augusztus 10. 16:51
- 4Gyerek írta...
-
Már a Kifőztük lapozgatásakor is megakadt a szemem rajta. Mutatós.
- 2011. augusztus 10. 17:39
- Adél írta...
-
Nagyon látványos ez a tök,sosem láttam még csak magazinokban.
- 2011. augusztus 10. 18:20
- sedith írta...
-
Többieknek is köszönöm!:)
Aleda, itt a piacon egy néninél állandóan van. Tavalyig viszont én sem láttam "élőben".:) - 2011. augusztus 10. 18:30
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
11 megjegyzés:
Eszméletlen jól néz ki! Az íze is biztos nagyon finom. :)))
Tényleg nagyon jól néz ki! :) Látványos és finom, nyami!
Nagyon pofás így derékba vágva!!
Nagyon jól néz ki! :))
Nagyon guszta!!! Cukkinivel fogom kipróbálni, köszi a receptet.:)
Bizton állíthatom, hogy isteni finom!;)
Köszönöm mindenkinek! És higgyetek Katának (is), mert ő is elkészítette!:) Sőt, ő húsosan csinálta, és úgy is finom volt nagyon.:)
Nem csak finom, de nagyon tetszetős is
Már a Kifőztük lapozgatásakor is megakadt a szemem rajta. Mutatós.
Nagyon látványos ez a tök,sosem láttam még csak magazinokban.
Többieknek is köszönöm!:)
Aleda, itt a piacon egy néninél állandóan van. Tavalyig viszont én sem láttam "élőben".:)
Megjegyzés küldése