2011. augusztus 20., szombat
Vörösboros gombaragu
Eltevések közepette is kellett valamit enni. Természetes, hogy ilyenkor (is) a gyors ételek kerülnek terítékre. Ezt vacsoráztuk egyik este.
Vörösboros gombaragu
Hozzávalók: 40-50 dkg csiperkegomba (vagy bármi más), 1 hagyma, 1 zöld paprika, 2 csapott evőkanál liszt, 1 dl vörösbor, 1 dl paradicsomlé, 1,5 dl tejföl, só, bors, pirospaprika, olaj, petrezselyemzöld
Elkészítése:
A hagymát apróra vágjuk, és kevés olajon megdinszteljük. Megszórjuk pirospaprikával, felöntjük féldeci vízzel, hagyjuk felforrni, majd rádobjuk az apróra vágott gombát. Megsózzuk, és saját levében hagyjuk párolódni egy ideig, majd, ha elfőtte levét, kicsinként pótoljuk a vizet, amíg a gomba megpuhul. Ha puha, zsírjára sütjük, megszórjuk a liszttel, és elkavarjuk. Folyamatos kavargatás közben felöntjük a borral, a paradicsomlével és annyi vízzel, amilyen hígra szeretnénk a mártásunkat. Végül a tejfölt elkeverjük kevés forró szósszal, és hozzáöntjük a mártáshoz. Megszórjuk borssal és jól kiforraljuk. Végül apróra vágott petrezselyemzöldet keverünk bele, és főtt tésztával, puliszkával, krumplipürével, vagy csak simán, kenyérrel és valamilyen salátával tálaljuk. Szétválasztózóknak tésztanapon ehető bármelyik körettel, zöldségnapon pedig puliszkával vagy krumplipürével, esetleg nagyon kevés kenyérrel.
EK - 2011/10
Vörösboros gombaragu
Hozzávalók: 40-50 dkg csiperkegomba (vagy bármi más), 1 hagyma, 1 zöld paprika, 2 csapott evőkanál liszt, 1 dl vörösbor, 1 dl paradicsomlé, 1,5 dl tejföl, só, bors, pirospaprika, olaj, petrezselyemzöld
Elkészítése:
A hagymát apróra vágjuk, és kevés olajon megdinszteljük. Megszórjuk pirospaprikával, felöntjük féldeci vízzel, hagyjuk felforrni, majd rádobjuk az apróra vágott gombát. Megsózzuk, és saját levében hagyjuk párolódni egy ideig, majd, ha elfőtte levét, kicsinként pótoljuk a vizet, amíg a gomba megpuhul. Ha puha, zsírjára sütjük, megszórjuk a liszttel, és elkavarjuk. Folyamatos kavargatás közben felöntjük a borral, a paradicsomlével és annyi vízzel, amilyen hígra szeretnénk a mártásunkat. Végül a tejfölt elkeverjük kevés forró szósszal, és hozzáöntjük a mártáshoz. Megszórjuk borssal és jól kiforraljuk. Végül apróra vágott petrezselyemzöldet keverünk bele, és főtt tésztával, puliszkával, krumplipürével, vagy csak simán, kenyérrel és valamilyen salátával tálaljuk. Szétválasztózóknak tésztanapon ehető bármelyik körettel, zöldségnapon pedig puliszkával vagy krumplipürével, esetleg nagyon kevés kenyérrel.
EK - 2011/10
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
2011. augusztus 20., szombat
Vörösboros gombaragu
Eltevések közepette is kellett valamit enni. Természetes, hogy ilyenkor (is) a gyors ételek kerülnek terítékre. Ezt vacsoráztuk egyik este.
Vörösboros gombaragu
Hozzávalók: 40-50 dkg csiperkegomba (vagy bármi más), 1 hagyma, 1 zöld paprika, 2 csapott evőkanál liszt, 1 dl vörösbor, 1 dl paradicsomlé, 1,5 dl tejföl, só, bors, pirospaprika, olaj, petrezselyemzöld
Elkészítése:
A hagymát apróra vágjuk, és kevés olajon megdinszteljük. Megszórjuk pirospaprikával, felöntjük féldeci vízzel, hagyjuk felforrni, majd rádobjuk az apróra vágott gombát. Megsózzuk, és saját levében hagyjuk párolódni egy ideig, majd, ha elfőtte levét, kicsinként pótoljuk a vizet, amíg a gomba megpuhul. Ha puha, zsírjára sütjük, megszórjuk a liszttel, és elkavarjuk. Folyamatos kavargatás közben felöntjük a borral, a paradicsomlével és annyi vízzel, amilyen hígra szeretnénk a mártásunkat. Végül a tejfölt elkeverjük kevés forró szósszal, és hozzáöntjük a mártáshoz. Megszórjuk borssal és jól kiforraljuk. Végül apróra vágott petrezselyemzöldet keverünk bele, és főtt tésztával, puliszkával, krumplipürével, vagy csak simán, kenyérrel és valamilyen salátával tálaljuk. Szétválasztózóknak tésztanapon ehető bármelyik körettel, zöldségnapon pedig puliszkával vagy krumplipürével, esetleg nagyon kevés kenyérrel.
EK - 2011/10
Vörösboros gombaragu
Hozzávalók: 40-50 dkg csiperkegomba (vagy bármi más), 1 hagyma, 1 zöld paprika, 2 csapott evőkanál liszt, 1 dl vörösbor, 1 dl paradicsomlé, 1,5 dl tejföl, só, bors, pirospaprika, olaj, petrezselyemzöld
Elkészítése:
A hagymát apróra vágjuk, és kevés olajon megdinszteljük. Megszórjuk pirospaprikával, felöntjük féldeci vízzel, hagyjuk felforrni, majd rádobjuk az apróra vágott gombát. Megsózzuk, és saját levében hagyjuk párolódni egy ideig, majd, ha elfőtte levét, kicsinként pótoljuk a vizet, amíg a gomba megpuhul. Ha puha, zsírjára sütjük, megszórjuk a liszttel, és elkavarjuk. Folyamatos kavargatás közben felöntjük a borral, a paradicsomlével és annyi vízzel, amilyen hígra szeretnénk a mártásunkat. Végül a tejfölt elkeverjük kevés forró szósszal, és hozzáöntjük a mártáshoz. Megszórjuk borssal és jól kiforraljuk. Végül apróra vágott petrezselyemzöldet keverünk bele, és főtt tésztával, puliszkával, krumplipürével, vagy csak simán, kenyérrel és valamilyen salátával tálaljuk. Szétválasztózóknak tésztanapon ehető bármelyik körettel, zöldségnapon pedig puliszkával vagy krumplipürével, esetleg nagyon kevés kenyérrel.
EK - 2011/10
4 megjegyzés:
- Éva írta...
-
Nagyon szeretem a gombát, szoktam készíteni igaz vörösbor nélkül, de nagyon finom tud lenni így tésztával!Gombát még tojásosan is szeretjük!
- 2011. augusztus 20. 11:46
- sedith írta...
-
Éva, vörösborral én sem csináltam még, de megmaradt némi az üveg alján, megláttam, és hirtelen ötlettel ráöntöttem a gombára. Nem vált kárára!:) Tojásosan is szeretjük. Sokféleképpen készítem a gombát.
- 2011. augusztus 20. 11:54
- Jutka írta...
-
Borosan még sosem ettem, biztosan finom. Vetted észre, hogy az utóbbi bejegyzéseid duplázódnak?
Szép hetet, J. - 2011. augusztus 21. 21:46
- sedith írta...
-
Jutka próbáld ki, tényleg finom! Szerintem "a páromnak":D is ízlene, ha már megette a fetás-epres salátát!
Tudom, sajna, hoyg duplázódnak, amióta sablont cseréltem ez van. És én nem tudom megoldani, illetve nincs olyan ismerősöm sem, aki segíthetne benne. :( - 2011. augusztus 22. 0:02
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
4 megjegyzés:
Nagyon szeretem a gombát, szoktam készíteni igaz vörösbor nélkül, de nagyon finom tud lenni így tésztával!Gombát még tojásosan is szeretjük!
Éva, vörösborral én sem csináltam még, de megmaradt némi az üveg alján, megláttam, és hirtelen ötlettel ráöntöttem a gombára. Nem vált kárára!:) Tojásosan is szeretjük. Sokféleképpen készítem a gombát.
Borosan még sosem ettem, biztosan finom. Vetted észre, hogy az utóbbi bejegyzéseid duplázódnak?
Szép hetet, J.
Jutka próbáld ki, tényleg finom! Szerintem "a páromnak":D is ízlene, ha már megette a fetás-epres salátát!
Tudom, sajna, hoyg duplázódnak, amióta sablont cseréltem ez van. És én nem tudom megoldani, illetve nincs olyan ismerősöm sem, aki segíthetne benne. :(
Megjegyzés küldése